Home / Featured / ΟΟΣΑ: Ίσως οι νέοι εκπαιδευτικοί να διδάσκουν λιγότερο από τους παλιότερους

ΟΟΣΑ: Ίσως οι νέοι εκπαιδευτικοί να διδάσκουν λιγότερο από τους παλιότερους

Δημοσιεύτηκε: 7:21 μμ Φεβρουάριος 13th, 2017  


Για τον ΟΟΣΑ οι νέοι εκπαιδευτικοί ίσως να πρέπει να διδάσκουν λιγότερο σε σχέση με τους παλιότερους, κάτι που δεν συμβαίνει στην Ελλάδα, όπως και στις περισσότερες χώρες – μέλη του, αναφέρεται στην προκαταρκτική έκθεση του ΟΟΣΑ που παρουσιάζει η ΑΥΓΗ και η δημοσιογράφος Κωστοπούλου Μίνα.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι θα πρέπει να ενισχυθούν οι δεξιότητες των εκπαιδευτικών ενώ οι πιο έμπειροι εκπαιδευτικοί να δουλεύουν σε σχολεία με επιτακτικότερες ανάγκες και καλύτερες αποδοχές.

Πάντως ο ΟΟΣΑ εξαίρει τη μεταρρύθμιση του Ενιαίου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου και Ενιαίου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και μάλιστα ζητάει να επεκταθεί με προσανατολισμό στους μαθητές ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Επίσης, ο ΟΟΣΑ παρατηρεί ότι υπάρχουν ελάχιστες εθνικές αξιολογήσεις και γι αυτό προτείνει περισσότερες διαδικασίες αξιολόγησης επί των επιδόσεων των σχολείων (κατ’ αναλογία του διεθνούς διαγωνισμού PISA για την αξιολόγηση των μαθητών), αλλά και συγκέντρωση κοινωνικών και οικονομικών στατιστικών και δεδομένων για τους μαθητές και τα σχολεία, προκειμένου να ενισχυθεί η λήψη αποφάσεων.

Οι προτάσεις της νέας έκθεσης του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση. Τι θα ζητάει η νέα έκθεση

πηγή: ΑΥΓΗ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...