Home / HEADER-NEWS / Η ομιλία του προέδρου της ΟΛΤΕΕ στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων

Η ομιλία του προέδρου της ΟΛΤΕΕ στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων

Δημοσιεύτηκε: 10:48 πμ Φεβρουάριος 8th, 2017  


Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι Βουλευτές μέλη της Επιτροπής και μέλη των εκπροσώπων και των φορέων, καλησπέρα σας.

Να πούμε επί της αρχής ότι καλό θα είναι τα νομοσχέδια που αφορούν την παιδεία να μην έρχονται με τη διαδικασία του επείγοντος, γιατί πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος για λάθη, αστοχίες, παραβλέψεις, άνθρωποι είμαστε εύκολα μπορούμε να την πατήσουμε.

Σύντομες παρατηρήσεις επί των άρθρων:

Για το άρθρο 7 που ρυθμίζει τις μαθητικές εκδρομές και γενικότερα την απομάκρυνση από τον σχολικό χώρο. Ενόψει της αυτονομίας των σχολείων και για να ξεκαθαρίσουμε λίγο και με τη γραφειοκρατία του Υπουργείου, μιας και είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργού, κατά το άρθρο, να ορίσει αρμόδια όργανα και επιτροπές, θεωρούμε ότι ο Σύλλογος των Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο Διευθυντής του Σχολείου, με την τελική έγκριση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, θα μπορούσαν να διευθετήσουν αυτά τα θέματα και να μην ασχολείται το Υπουργείο χωρίς λόγο.

Στο άρθρο 9 που μιλάει για τη βαθμολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας, χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργείου που την ενέταξε τελικά και σ’ εμάς και ελπίζουμε, όταν οι καιροί το επιτρέψουν να μεταφραστεί και σε μισθολογική μετεξέλιξη. Να πούμε μόνο εδώ ότι θα πρέπει να προστεθεί ότι ως συνάφεια στην περίπτωση των εκπαιδευτικών θα πρέπει να λογιστεί τόσο η διδακτική τους προϋπηρεσία, όσο και η προϋπηρεσία στην τεχνική και επαγγελματική τους ειδικότητα, όταν μιλάμε για καθηγητές όλων των κλάδων και όλων των ειδικοτήτων που υπηρετούν στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση, αλλά και για κάποιους συναδέλφους τεχνικών ειδικοτήτων που απασχολούνται στην γενική εκπαίδευση.

Τώρα το αρ. 10 που μιλά για θέματα υπηρεσιακής κατάστασης παραπέμπει στον ν. 3986/2011 όπου λέει το εξής: «όλο το υπόλοιπο τακτικό προσωπικό του δημόσιου φορέα, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των ΟΤΑ έχουν δικαίωμα με αίτησή τους να ζητήσουν μείωση του ωραρίου εργασίας κατά 50% με ανάλογη μείωση των αποδοχών για 5 έτη». Δυστυχώς, το Υπουργείο δεν δίνει τη διάταξη αυτή για τους εκπαιδευτικούς, διότι ισχυρίζεται ότι «το ωράριο των Εκπαιδευτικών διαφέρει ουσιωδώς από το ωράριο των Δημοσίων Υπαλλήλων». Εδώ θέλω να πω ότι το υποτιθέμενο μειωμένο ωράριο των Εκπαιδευτικών είναι μια αντίληψη που προσβάλλει τον εκπαιδευτικό κλάδο και υποβιβάζει τη σπουδαιότητα του ρόλου των Εκπαιδευτικών στη συνείδηση όλων μας. Το διδακτικό ωράριο είναι 18 έως 23 ώρες κατά περίπτωση, όμως το εργασιακό ωράριο των Εκπαιδευτικών είναι 30 ώρες σε σχέση με τις 40 ώρες που έχουν οι υπόλοιποι Δημόσιοι Υπάλληλοι. Μόνον που εμείς, ως Εκπαιδευτικοί θέλουμε χρόνο για προετοιμασία, χρόνο για διορθώσεις, χρόνο για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών -είναι πάρα πολύ μεγάλο το έργο.

Στο αρ. 11 καθορίζονται θέματα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Όσον αφορά στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, τα εργαστηριακά κέντρα και τα σχολικά εργαστήρια, δυστυχώς, δεν υπάρχει διατυπωμένη πρόβλεψη για τον συνυπολογισμό των μαθητών με ειδικές ανάγκες ή μαθησιακές δυσκολίες. Λέμε, λοιπόν εδώ ότι θα πρέπει ο αριθμός των μαθητών κατά τη διδασκαλία των μαθημάτων -αυτοί που έχουν αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες- να αυξάνεται πλασματικά σε αναλογία για κάθε μαθητή κατά τρεις μαθητές -ειδικά σε ό,τι αφορά στα εργαστήρια.

Το αρ.12 ρυθμίζει θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και μέσα εδώ εντάσσεται και το θέμα της «μαθητείας». Πιστεύουμε ότι η μαθητεία θα πρέπει να είναι στις τυπικές δομές εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και όχι στην άτυπη κατάρτιση. Επίσης, θα πρέπει να βγουν σιγά-σιγά Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για το θέμα της μαθητείας, γιατί εμπλέκονται και άλλα Υπουργεία και φορείς και να δημιουργηθούν τα Τεχνικά Δελτία Έργου στο ΕΣΠΑ.

Στο αρ. 12 οι παρ. 5 και 9 προσπαθούν να ρυθμίσουν θέματα των Τεχνικών και Επαγγελματικών Σχολών όπως επίσης και των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ). Εμείς θα πούμε ότι εδώ θέλει μεγάλη προσοχή, καθώς πιστεύουμε ότι όλες οι δομές εκπαίδευσης πρέπει να επιστρέψουν στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και να μην είναι διάσπαρτες στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ή στο Υπουργείο Υγείας ή στο Υπουργείο Τουρισμού κ.λπ.. Δυστυχώς, στις καλύτερες ειδικότητές μας, 106 σχολεία έκλεισαν το έτος 2013 -ενώ ξεκίνησαν με 7000 παιδιά το έτος 2007, έκλεισαν το έτος 2013 με 14000 παιδιά. Έχει πάρει το κομμάτι αυτό ο ΟΑΕΔ και αυτήν τη στιγμή είναι το πιο δυναμικό του κομμάτι.

Στο ίδιο άρθρο, η παρ. 10 δίνει τη δυνατότητα για επαναληπτικές εξετάσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Θα πρέπει να οριστεί σε κάποιον μήνα, γιατί αλλιώς, αν μπαίνουν οι εμβόλιμες εξεταστικές θα προκαλέσουν επιβάρυνση στα σχολεία. Υποθετικά, ας βάλουμε τον Φεβρουάριο, ώστε να ξέρει ο κόσμος ότι εκείνο το διάστημα θα γίνονται οι επαναληπτικές εξετάσεις.

Στο αρ. 18 που αφορά στη σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Σ.Ε.Κ.Α.Α.Δ.)  ζητάμε να μπει και ένας εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας μας, ώστε να εκπροσωπούμαστε στο Ε.Σ.Ε.Κ.Α.Α.Δ.. Επίσης, για το θέμα της εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πιστεύουμε ότι για το υπάρχον σύστημα που είναι και μεταβατικό ένα 5% για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και στα Πολυτεχνία και ένα 50% για τα ΤΕΙ, τις Εμπορικές Ακαδημίες Ναυτικού, Εκκλησιαστικές και Στρατιωτικές Σχολές θα ήταν πιο φρόνιμο από το 1% που θέλει να θεσμοθετήσει η πολιτεία.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...