Home / Featured / Μόνο ΟΛΜΕ και ΔΟΕ μίλησαν για διορισμούς και την αναγκαιότητά τους

Μόνο ΟΛΜΕ και ΔΟΕ μίλησαν για διορισμούς και την αναγκαιότητά τους

Δημοσιεύτηκε: 10:49 μμ Φεβρουάριος 1st, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Μόνο ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έθεσαν το θέμα των διορισμών στο πλαίσιο των προτάσεων για τις αλλαγές στο Λύκειο γιατί δεν αρκούν μόνο οι αλλαγές αλλά απαιτείται και σταθερό προσωπικό.

Χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της ΟΛΜΕ ανέφερε:

Δεν θα κουράσω την Επιτροπή με στοιχεία επί του Α.Ε.Π. και νομίζω, ότι αυτά τα είχαμε δώσει και πέρυσι τον Φεβρουάριο που είχαμε κληθεί πάλι στα πλαίσια του εθνικού διαλόγου, όπου εμείς θεωρούμε όμως ότι είναι απολύτως αναγκαία, για να πετύχει οποιοδήποτε σχέδιο αλλαγών. Θα ήθελα να αναφέρω σε συντομία και νομίζω, ότι είναι κατανοητά και δεν χρειάζονται επεξηγήσεις: Τι γίνεται με το θέμα των μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων; Τι γίνεται με την στελέχωση των υποστηρικτικών δομών; Που καταργήθηκαν μέχρι τώρα.  Επίσης, τι γίνεται με το επαρκές επιστημονικό, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό;

Είναι περιττό νομίζω να αναφέρω χαρακτηριστικά παραδείγματα και μέσους όρους ευρωπαϊκών δεδομένων από το δίκτυο «ΕΥΡΥΔΙΚΗ» ή από το «education underclass», όπου εκεί έχουμε μέσο ευρωπαϊκό όρο διοικητικών υποστηρικτικών δομών είναι 10,5 και στην Ελλάδα είναι 1,5 ανά 1.000 κατοίκους. Πιστεύω ότι είναι περιττό να αναφέρω, ότι ο μέσος ευρωπαϊκός όρος βοηθών διδασκόντων, στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 4,7 και εμείς είμαστε, δυστυχώς, στο 0,4 στην Ελλάδα. Άρα, αναβάθμιση χωρίς να λυθούν τέτοια ζητήματα και για να μην αναφέρω – νομίζω ότι είναι πάρα πολύ γνωστά – το τι γίνεται με τα σχολικά κτίρια, εργαστήρια, βιβλιοθήκες, λειτουργικές δαπάνες κ.λπ..

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Κικινής δήλωσε με τη σειρά του:

Χρειάζονται, λοιπόν, μόνιμοι διορισμοί, όχι γιατί είναι συντεχνιακό μας αίτημα, αλλά γιατί είναι ανάγκη των μαθητών. Χρειάζονται αναπληρωτές που θα καλύπτουν λειτουργικές ανάγκες, αλλά και αυτοί με εργασιακή ασφάλεια. Οι επαφές που έχουμε με ομοσπονδίες στην Ευρώπη, δείχνουν ότι ο πιο διαδεδομένος τύπος δεν είναι αυτό που έχουμε εμείς, την απόλυση του αναπληρωτή κάθε καλοκαίρι, αλλά οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου και εάν δεν χρειάζεται κάποιος το βλέπουμε στη συνέχεια. Εδώ συμβαίνει το ακριβώς το ανάποδο. Έχουμε συναδέλφους στην ειδική αγωγή που δουλεύουν 15 χρόνια ως αναπληρωτές και κάθε χρόνο απολύονται και κάθε χρόνο προσλαμβάνονται και κάθε χρόνο μετακινούνται. Είναι ο αριθμός ρεκόρ.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...