Home / HEADER-NEWS / Κρύψανε εν γνώση τους κενό διότι θα δημιουργούσε καθυστέρηση στις μεταθέσεις!

Κρύψανε εν γνώση τους κενό διότι θα δημιουργούσε καθυστέρηση στις μεταθέσεις!

Δημοσιεύτηκε: 10:23 μμ Φεβρουάριος 23rd, 2017  


Απόκρυψη οργανικού κενού ΠΕ07 στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

23.02.2017

Σε επικοινωνία που είχε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Βόρειας Ελλάδας της ΠΕΚΑΓΕΠΕ με το γραφείο του Υπουργού Παιδείας, μας δηλώθηκε επίσημα πως και η πολιτική ηγεσία, έπειτα από σειρά επαφών με τα στελέχη της διοίκησης του Υπουργείου, εκτιμά πως δεν είναι δυνατόν να συμπεριληφθεί το οργανικό κενό ΠΕ07 του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης στις φετινές μεταθέσεις, καθώς αυτό θα δημιουργούσε καθυστερήσεις στη διεξαγωγή τους. Από την πλευρά της ΠΕΚΑΓΕΠΕ ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Βόρειας Ελλάδας επιφυλάχθηκε, δηλώνοντας πως τα νόμιμα δικαιώματα των θιγόμενων συναδέλφων θα πρέπει να διασφαλιστούν σε κάθε περίπτωση.

22.02.2017 Ενόψει της ηλεκτρονικής – για πρώτη φορά –  υποβολής των αιτήσεων μετάθεσης των μονίμων εκπαιδευτικών με έκπληξη διαπιστώθηκε πως στην καταγραφή των κενών για τον κλάδο ΠΕ07 (Γερμανικής Φιλολογίας) απουσίαζε το οργανικό κενό στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, που προέκυψε λόγω της συνταξιοδότησης της συναδέλφου Βασιλικής Γαρυφαλίδου τον περασμένο Ιούνιο.

Το Δ.Σ. του Παραρτήματος Βόρειας Ελλάδας της ΠΕΚΑΓΕΠΕ καλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να παρέμβει, ώστε να βρεθεί άμεσα η απαιτούμενη τεχνική λύση και να συμπεριληφθεί και το εν λόγω κενό στο πληροφοριακό σύστημα. Με αυτόν τον τρόπο θα να δοθεί στους/στις ενδιαφερόμενους/ες το δικαίωμα να το διεκδικήσουν και θα περιφρουρηθεί η εγκυρότητα της διαδικασίας των μεταθέσεων. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε και σχετική καταγγελία του αιρετού του ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης συναδέλφου Μανώλη Αρίδα:

Καταγγέλλω το Υπουργείου Παιδείας για προσπάθεια εξαφάνισης-απόκρυψης οργανικού κενού του κλάδου ΠΕ07 του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Μικρό ιστορικό.   

Στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης προέκυψε κενό από συνταξιοδότηση συναδέλφισσας το προηγούμενο διδακτικό έτος. Το κενό δηλώθηκε από το Διευθυντή της Σχολικής μονάδας εγγράφως και εμπρόθεσμα στην ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Από παράλειψη της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης το κενό δεν περάστηκε στο πληροφοριακό σύστημα.

Την Παρασκευή 17-2-2017  με το αρ.πρωτ. 2971 έγγραφο της η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης γνωστοποιεί στο ΥΠΕΠΘ την ύπαρξη του κενού.

Την ίδια μέρα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με το Υπουργείο Παιδείας έμαθα ότι το έγγραφο της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης είχε παραληφθεί και ότι θα γίνει ανακοινοποίηση των κενών στο ορθό.

Η αίσθηση που αποκόμισα από τη συζήτηση ήταν ότι ασκόπως απασχολώ το Υπουργείο για θέματα που επί σειρά ετών η λύση τους θεωρούνταν αυτονόητη και δεδομένη.

Μέχρι και σήμερα το κενό είναι άφαντο.

Αναλήφθηκε στους ουρανούς της διαπλοκής και των πελατειακών σχέσεων και προφανώς το Υπουργείο και η Κυβέρνηση είναι υπόλογοι.

Και τα παραμύθια για δράκους και τέρατα που εμποδίζουν την τροποποίηση των κενών  στο πληροφοριακό σύστημα να τα πουν στα παιδιά  μπας και τα πείσουν να φάνε αμάσητο το σανό που μας σερβίρουν καθημερινά.

Αρίδας Μανώλης Αιρετός ΠΥΣΔΕ Αν. Θεσσαλονίκης
( Κιν. 6974419837 ηλ.διευθ. manaridas@gmail.com )

deutsch.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...