Τελευταία Νέα

Τρίτη, 15/06/2021, 19:11


Home / HEADER-NEWS / Το ΚΙΔΗΣΟ για τις αντιδράσεις στην πρωτοβουλία του Παιδείας για τις Έμφυλες Ταυτότητες

Το ΚΙΔΗΣΟ για τις αντιδράσεις στην πρωτοβουλία του Παιδείας για τις Έμφυλες Ταυτότητες

Δημοσιεύτηκε: 5:47 μμ Φεβρουάριος 5th, 2017  


Από το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ (ΚΙΔΗΣΟ), με αφορμή τις αντιδράσεις στην πρόσφατη πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας για την ένταξη της ενότητας «Έμφυλων Ταυτοτήτων» στη σχολική εκπαίδευση, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας για την ένταξη μαθημάτων που αφορούν τις έμφυλες ταυτότητες, τα στερεότυπα και τη βία ενάντια στη διαφορετικότητα είναι αυτονόητη.

Είναι αδιαμφισβήτητο, πως δεν υπάρχουν πραγματικά γεγονότα ή επιστημονικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν φοβικότητα απέναντι στην καταγωγή, τις επιλογές θρησκείας, την ταυτότητα, ή μέρος της ταυτότητας προσώπων όπως ο σεξουαλικός προσανατολισμός.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αντίθετοι οι Πρυτάνεις για τη διαγραφή των 37 νέων τμημάτων "Γαβρόγλου"

Αντιθέτως, όπως έγινε στην περίπτωση του Alan Turing, οι σύγχρονες κοινωνίες ζητούν πλέον επισήμως συγνώμη από τα θύματα των παλαιότερων προκαταλήψεων τους.

Ο «φοβικός» λόγος απέναντι σε αυτόν που δεν είναι λευκός, χριστιανός, ετερόφυλος και άρρεν, δεν έχει καμία δικαιολογία: είναι μισαλλόδοξος, ρατσιστικός και φαλλοκρατικός. Απέναντι στην πραγματικότητα, οι φορείς της ρητορικής μίσους, καταφεύγουν στην κατασκευή επιστημονικών ευρημάτων, συγχέοντας γεγονότα, παραποιώντας ακόμα και το λόγο αγάπης, για να στηρίξουν το μίσος απέναντι στη διαφορετικότητα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τα μέτρα που ισχύουν για ΑΕΙ, Φροντιστήρια, ΚΞΓ, εκδηλώσεις αποφοίτησης μαθητών και ορκωμοσίας φοιτητών

Στις όποιες διαφωνίες Εκκλησίας και προοδευτικών δυνάμεων, υπάρχει πεδίο συμφωνίας στο αυτονόητο: πως το μίσος δεν έχει θέση ούτε στην πολιτική, ούτε στη θρησκεία, ούτε στην κοινωνία μας, χωρίς να χρειάζεται να θυμίσουμε σε κανέναν πως η ρητορική μίσους είναι έκνομη.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών ...