Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 16/06/2021, 13:50


Home / Featured / Και το καλοκαίρι η εκπαίδευση / απασχόληση παιδιών προσχολικής ηλικίας προσφύγων; Ξεκινάει το πρόγραμμα

Και το καλοκαίρι η εκπαίδευση / απασχόληση παιδιών προσχολικής ηλικίας προσφύγων; Ξεκινάει το πρόγραμμα

Δημοσιεύτηκε: 8:35 μμ Φεβρουάριος 7th, 2017  


Αυτοψίες σε κέντρα φιλοξενίας πραγματοποιεί πενταμελής επιτροπή του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να διαπιστώσει την καταλληλότητα των διαθέσιμων χώρων για τη λειτουργία νηπιαγωγείων (Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων – ΔΥΕΠ).

Μπαίνει έτσι σε εφαρμογή το σχέδιο για την εκπαίδευση των παιδιών προσχολικής ηλικίας, τα οποία θα παραμένουν, πάντως, εντός των καμπ. Η εκπαίδευσή / απασχόλησή τους στόχος είναι να συνεχιστεί και το καλοκαίρι.

Ο ορίζοντας εκπόνησης του σχεδίου είναι στους τρεις μήνες βάσει του αρχικού σχεδιασμού. Κάθε νηπιαγωγείο θα απασχολεί το περισσότερο 25 παιδιά, με τη συμβολή αναπληρωτών νηπιαγωγών που θα ορίσει το υπουργείο Παιδείας και υπό την ευθύνη των αρμόδιων συντονιστών εκπαίδευσης των καμπ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  ΑΔΕΔΥ: Εξαιρούνται από την αυριανή 24ωρη απεργία όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Η πενταμελής επιτροπή που διενεργεί τις αυτοψίες δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και με επικεφαλής τον διευθυντή του Νίκο Μπελαβίλα εξετάζει σε πρώτη φάση 10 κέντρα υποδοχής.

Σε αυτά τα 10 οι χώροι εκτιμώνται ως καταλληλότεροι, βάσει των προϋποθέσεων που ορίζει ο νόμος για τη στατικότητα, την πυρασφάλεια, τον αερισμό και φωτισμό, την πρόσβαση στον υπαίθριο χώρο. Για τα υπόλοιπα κέντρα φιλοξενίας, η δημιουργία των ΔΥΕΠ θα συνοδευτεί από ένα πρόγραμμα εγκατάστασης οικίσκων, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πανελλήνιες 2021: Ποιοι υποψήφιοι δικαιούνται αποζημίωση 350 ευρώ

Η ΔΟΕ έχει ζητήσει συνάντηση με την Ύπατη Αρμοστεία, προκειμένου να προωθηθεί ο σχεδιασμός για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

ΑΥΓΗ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών ...