Home / HEADER-NEWS / Ενημερωτικό ΑΠΥΣΠΕ Αττικής

Ενημερωτικό ΑΠΥΣΠΕ Αττικής

Δημοσιεύτηκε: 10:12 πμ Φεβρουάριος 22nd, 2017  


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

του  αιρετού  στο Α/ΠΥΣΠΕ Αττικής

Αναγνωσταρά Γιάννη εκλεγμένου με την
Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση
(Παρεμβάσεις -Κινήσεις Συσπειρώσεις)

Συνάδελφοι,

Α. Η εκλογή αιρετού στο υπηρεσιακό συμβούλιο του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής με το ανεξάρτητο ταξικό ρεύμα αποτελεί θέση ευθύνης που σκοπό έχει να υπερασπιστεί το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα  των εκπαιδευτικών.

Σκοπός και της φετινής εκπροσώπησης είναι ο Αιρετός της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης να είναι το αυτί και το μάτι του κάθε συναδέλφου βάζοντας φραγμό σε τυχόν αυθαιρεσίες  της διοίκησης και διεκδικώντας μαζί με τους τοπικούς συλλόγους  και τη Δ.Ο.Ε. ,την υλοποίηση των αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος.

Χωρίς αυταπάτες ότι το κοινωνικό και εκπαιδευτικό τοπίο καθορίζεται από το μνημονιακό πλαίσιο κυβέρνησης-ΕΕ- ΔΝΤ αγωνιζόμαστε για το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασία.

Σε αντίθετη κατεύθυνση όμως αποτυπώνει η πραγματικότητα την εκπαιδευτική πολιτική που ασκείται αφού κύρια χαρακτηριστικά της αποτελούν οι μηδενικοί διορισμοί, η διόγκωση της ελαστικής εργασίας, η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης και η συνεχής και πολυεπίπεδη υποβάθμιση των δομών ειδικής αγωγής.

Παράλληλα η κυβέρνηση σταθερά προσηλωμένη στους σχεδιασμούς του ΟΟΣΑ το επόμενο διάστημα θα επιχειρήσει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από τα μνημόνια μέσα από τον «εξορθολογισμό των πόρων», την «αυτοαξιολόγηση» και την «αυτονομία των σχολικών μονάδων», την «αποτελεσματικότητα» στη διοίκηση.

Οι «εύηχοι» και «άδολοι» όροι δεν εξυπηρετούν κανένα άλλο λόγο από το να αποδεχθεί η κοινωνία  και η εκπαίδευση την οικονομική ασφυξία, τις μειώσεις προσωπικού, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
Γι’ αυτό κεντρικό θέμα της μαχόμενης εκπαίδευσης αποτελούν οι μαζικοί διορισμοί και η μόνιμη σταθερή δουλειά, ώστε να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο.

Β. Για ενημέρωση των νεότερων συναδέλφων παραθέτουμε στοιχεία για τη σύνθεση  και τις βασικές αρμοδιότητες του Α/ΠΥΣΠΕ .

Το Α/ΠΥΣΠΕ είναι πενταμελές υπηρεσιακό και πειθαρχικό συμβούλιο που αποτελείται από :

α) τον Περιφερειακό Δ/ντή εκπαίδευσης (Χ. Λόντος)  πρόεδρος,

β)τον Προϊστάμενο του Τμήματος Επιστημονικής Καθοδήγησης (Χ. Αναστασόπουλος) – αντιπρόεδρος

γ)τη Δ/ντρια εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής (Β. Ξυθάλη)

δ) δύο αιρετά μέλη : Αναγνωσταράς Γιάννης(Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ –ΚΙΝΗΣΕΙΣ- ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ) και Ε. Μπαρμπέρης (ΠΑΜΕ).

Μεταξύ των θεμάτων που αποφασίζει το Α/ΠΥΣΠΕ είναι : απαλλαγές καθηκόντων διευθυντών-υποδιευθυντών σχολικών μονάδων, αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε περιφερειακές διευθύνσεις, εκδικάσεις πειθαρχικών υποθέσεων, εκπαιδευτικές άδειες με αποδοχές, αποδόσεις δεύτερης ειδικότητας κλπ

Γ’ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Α/ΠΥΣΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ (20/2/2017)

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης

Θέμα 1ο : Χορήγηση άδειας χωρίς αποδοχές σε εκπαιδευτικούς Π.Ε. για το σχολικό έτος 2016-2017

Υποβλήθηκαν 6 αιτήσεις εκπαιδευτικών (4 από Α’ Αθήνας, 1 από Β’ Αθήνας και 1 από Δ’ Αθήνας).

Εγκρίθηκαν οι 5 που αφορούσαν σοβαρούς οικογενειακούς λόγους και λόγους υγείας. Σε εκκρεμότητα βρίσκεται  μία αίτηση , ώστε να δοθούν διευκρινίσεις από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείο Παιδείας σε σχέση με τα σχετικά δικαιολογητικά του φακέλου.

Θέμα 2ο : Απόδοση 2ης Ειδικότητας

Υποβλήθηκαν 7 αιτήσεις (2 από Δυτ. Αττική, 3 από Α΄ Αθήνας , 1 από Β’ Αθήνας και 1 από Δ’ Αθήνας). Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα αποδόθηκε η 2η ειδικότητα ως εξής : σε 6 συναδέλφους Π.Ε.70 αντίστοιχα αποδόθηκαν: ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ02, ΠΕ60, ΠΕ07 και σε μία συνάδελφο ΠΕ60 αποδόθηκε ΠΕ70.

Θέμα 3ο : Απαλλαγή στελεχών εκπαίδευσης από τα καθήκοντά τους.

Εγκρίθηκαν 3 αιτήσεις συναδέλφων ΠΕ60 (2 από Α’ Αθήνας και 1 από Πειραιά) με θετικές εισηγήσεις των αντίστοιχων δ/νσεων για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους και λόγους υγείας.

Θέμα 4ο :Διακοπή αδείας χωρίς αποδοχές

Εγκρίθηκε η αίτηση ενός συναδέλφου για διακοπή της χορηγηθείσης αδείας του(από 30/12/2016)

Θέμα 5ο : Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε.

Η εισήγηση αφορούσε μετακινήσει 8 εκπαιδευτικών ΠΕ70 (7 αναπληρωτές και 1 με μόνιμη σχέση εργασίας) με το σκεπτικό ότι πλεονάζουν στις αντίστοιχες διευθύνσεις : Δυτ. Αττικής οι 3 και οι υπόλοιποι 4 αναπληρωτές αφορούσε  εσωτερική μετακίνηση από την Α’ στη Β’ Ανατ. Αττικής και από τη Β΄ στην Α’ Πειραιά.

‘Έχοντας σαφή γνώση για αιτήματα των τοπικών συλλόγων αλλά και συλλογών διδασκόντων στις διευθύνσεις για εκπαιδευτικές ανάγκες απείχαμε από τη διαδικασία στο συγκεκριμένο θέμα ώστε να μη νομιμοποιήσουμε την εκπαιδευτική πολιτική του «σταγονόμετρου» και της ασφυκτικής διαχείρισης του προσωπικού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Διεύθυνση της Δυτικής Αττικής η οποία αιτείται 7 αναπληρωτές και με νεότερο έγγραφο της σε μια εβδομάδα αναφέρει ότι πλεονάζουν τρεις! Ενώ υπάρχουν εκπαιδευτικές ανάγκες στην περιοχή, αφού σχολεία αιτούνται δημιουργία νέων τμημάτων, έχοντας μέχρι και 8 διαγνώσεις και υπάρχει η θετική εισήγηση του οικείου σχολικού συμβούλου!

Με αυτό το σκεπτικό καταθέσαμε τη θέση μας στα πρακτικά ότι οι πλεονάζοντες είναι σε αντίθεση με τα στοιχεία των συλλόγων αφ΄ετέρου υπηρετούν τις εφαρμοζόμενες εκπαιδευτικές πολιτικές των τελευταίων χρόνων που υπαγορεύονται από τις μνημονιακές δεσμεύσεις για συνεχείς περικοπές.

Τακτικό μέλος

Αναγνωσταράς Γιάννης

6970881702

Αναπλ. Μέλος

Καλούσης Ακρίτας

6973359166

Εκλεγμένοι με την

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση

(ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ)

Οι αιρετοί των Παρεμβάσεων εφαρμόζουν την εναλλακτική θητεία στα Υπηρεσιακά Συμβούλια  ώστε να αποκλείεται ο παραγοντισμός και να υπάρχει σύνδεση με το φυσικό χώρο , τη σχολική τάξη


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...