Home / HEADER-NEWS / Έκθεση δικτύου Ευρυδίκη «Οι Ξένες Γλώσσες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

Έκθεση δικτύου Ευρυδίκη «Οι Ξένες Γλώσσες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

Δημοσιεύτηκε: 4:52 μμ Φεβρουάριος 9th, 2017  


«Οι Ξένες Γλώσσες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Μια Επισκόπηση των Εθνικών Εξετάσεων στην Ευρώπη 2014/15». Η μελέτη παρέχει μια συγκριτική επισκόπηση των εθνικών εξετάσεων στην Ευρώπη μέσω της αξιολόγησης των γλωσσικών ικανοτήτων των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η ανάλυση εξετάζει διάφορες πτυχές, όπως είναι η αυξανόμενη σημασία των εθνικών εξετάσεων γλωσσομάθειας, οι στόχοι των δοκιμασιών, οι δεξιότητες στις οποίες εξετάζονται οι υποψήφιοι, τα μέσα που αναπτύσσουν οι χώρες προκειμένου να διασφαλίζουν τη συνέπεια και την αξιοπιστία των διαδικασιών βαθμολόγησης, καθώς και η επιρροή του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (The Common European Framework of Reference for Languages – CEFR) στις εθνικές εξετάσεις.

Η έκθεση αξιοποιεί στοιχεία από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ καθώς και στοιχεία από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία, την Τουρκία, το Μαυροβούνιο και τη Σερβία. Το έτος αναφοράς είναι το 2014/15.

Η έκθεση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μονάδας του Δικτύου «Ευρυδίκη» στην ελληνική γλώσσα (full version) στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://bookshop.europa.eu/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/EU-Bookshop-Site/el_GR/-/EUR/ViewPublication-Start?PublicationKey=EC0115598

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...