Σάββατο, 24/07/2021, 04:41


Home / HEADER-NEWS / Έκθεση δικτύου Ευρυδίκη «Οι Ξένες Γλώσσες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

Έκθεση δικτύου Ευρυδίκη «Οι Ξένες Γλώσσες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

Δημοσιεύτηκε: 4:52 μμ Φεβρουάριος 9th, 2017  


«Οι Ξένες Γλώσσες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Μια Επισκόπηση των Εθνικών Εξετάσεων στην Ευρώπη 2014/15». Η μελέτη παρέχει μια συγκριτική επισκόπηση των εθνικών εξετάσεων στην Ευρώπη μέσω της αξιολόγησης των γλωσσικών ικανοτήτων των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η ανάλυση εξετάζει διάφορες πτυχές, όπως είναι η αυξανόμενη σημασία των εθνικών εξετάσεων γλωσσομάθειας, οι στόχοι των δοκιμασιών, οι δεξιότητες στις οποίες εξετάζονται οι υποψήφιοι, τα μέσα που αναπτύσσουν οι χώρες προκειμένου να διασφαλίζουν τη συνέπεια και την αξιοπιστία των διαδικασιών βαθμολόγησης, καθώς και η επιρροή του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (The Common European Framework of Reference for Languages – CEFR) στις εθνικές εξετάσεις.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Η έκθεση αξιοποιεί στοιχεία από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ καθώς και στοιχεία από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία, την Τουρκία, το Μαυροβούνιο και τη Σερβία. Το έτος αναφοράς είναι το 2014/15.

Η έκθεση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μονάδας του Δικτύου «Ευρυδίκη» στην ελληνική γλώσσα (full version) στον ακόλουθο σύνδεσμο:

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

https://bookshop.europa.eu/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/EU-Bookshop-Site/el_GR/-/EUR/ViewPublication-Start?PublicationKey=EC0115598

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις ...