Home / Featured / Διαδικασίες για την ένταξη σε κλάδους εκπαιδευτικών

Διαδικασίες για την ένταξη σε κλάδους εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 9:35 μμ Φεβρουάριος 9th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Ειδικότερα με τις αριθμ. 14/2-6-2010 και 13/26-5-2010 πράξεις του το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο,  απεφάνθη, ως αρμόδιο όργανο εκείνη την περίοδο, ότι στους πτυχιούχους του Τμήματος Επιστήμης Υλικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Πάτρας και του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου της Κρήτης, δεν ανατίθεται  η διδασκαλία του συνόλου των μαθημάτων σε  Α’ και Β’ ανάθεση, προκειμένου να καλύψουν το υποχρεωτικό ωράριο υφιστάμενου κλάδου ή ειδικότητας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ένταξή τους σε κλάδο /ειδικότητα εκπαιδευτικού προσωπικού.

Τα παραπάνω αναφέρει ο υπουργός Παιδείας σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή ενώ προσθέτει και τα εξής:

«Από τις 24-02-2012 το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο αντικαταστάθηκε από το Iνστιτούτο  Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.),η λειτουργία του οποίου διέπεται από τις διατάξεις της παρ. 33 του άρθρου 20 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 3966/11. Συνεπώς, το Ι.Ε.Π. πλέον  γνωμοδοτεί, μεταξύ άλλων, για  θέματα σχετικά με την ένταξη αποφοίτων Τμημάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε κλάδους εκπαιδευτικών, κατόπιν αξιολόγησης του περιεχομένου των αντίστοιχων προγραμμάτων σπουδών.

Ως εκ τούτου, για την ένταξη των αποφοίτων ενός Τμήματος σε συγκεκριμένο κλάδο και ειδικότητα και τη δυνατότητα διορισμού ή και πρόσληψής τους σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αρμοδιότητας του ΥΠ.Π.Ε.Θ., απαιτείται έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, ύστερα από θετική εισήγηση του Ι.Ε.Π., η οποία συνιστά ουσιώδη τύπο της σχετικής διαδικασίας. Η διαδικασία δε αυτή  δρομολογείται μετά από αίτημα των ενδιαφερομένων Τμημάτων προς το ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Συνακόλουθα, σύμφωνα με τα ανωτέρω, για να εξετασθεί η δυνατότητα ένταξης σε κλάδο εκπαιδευτικών των αποφοίτων του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς επίσης και των αποφοίτων του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών  του Πανεπιστημίου Κρήτης θα πρέπει τα εν λόγω Τμήματα να υποβάλουν σχετικό αίτημα, με όλα τα απαραίτητα έγγραφα, προς το ΥΠ.Π.Ε.Θ. το οποίο και θα αποφασίσει μετά από σχετική γνωμοδότηση  του Ι.Ε.Π».

ΈΝΤΑΞΗ-ΚΛΑΔΟ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...