Home / Featured / Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας. Πότε θα ψηφιστεί

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας. Πότε θα ψηφιστεί

Δημοσιεύτηκε: 9:49 μμ Φεβρουάριος 3rd, 2017  


Το Σχέδιο Νόμου επειδή έχει την ένδειξη του ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ θα συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής τη Δευτέρα και Τρίτη και την Πέμπτη θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στην δημοσιότητα έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, επιστολή του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, στην οποία εξηγείται γιατί το νομοσχέδιο για το «κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας» πρέπει να εισαχθεί προς ψήφιση ως επείγον.

Μετά τις ερωτήσεις που διατυπώθηκαν για τους λόγους για τους οποίους το νομοσχέδιο αυτό χαρακτηρίστηκε «επείγον», αλλά και την παρατήρηση του αντιπροέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, ότι «το υπογράφει όλη η κυβέρνηση, δεν φαντάζομαι να είναι μόνο του υπουργείου Παιδείας», ο κ. Βούτσης παρέδωσε την επιστολή του κ. Γαβρόγλου στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Η ύπαρξη ρυθμίσεων για τις πανελλαδικές εξετάσεις και τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών επιβάλλει την συζήτηση με την διαδικασία του επείγοντος του νομοσχεδίου για το Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, αναφέρει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Συγκεκριμένα ο Κ.Γαβρόγλου επισημαίνει ότι το νομοσχέδιο «συμπεριλαμβάνει αναγκαίες και επείγουσες ρυθμίσεις που αφενός αφορούν σε θέματα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που πρέπει να θεσπισθούν πριν από την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής των υποψηφίων, οι οποίες βάσει νόμου κατατίθενται εντός του Φεβρουαρίου εκάστου έτους, αφετέρου δε αφορούν στο χρόνο υποβολής αιτήσεων μετάθεσης του εκπαιδευτικού προσωπικού που πρέπει να διενεργηθούν εντός του Φεβρουαρίου και συνεπώς συντρέχει ανάγκη θεσμοθέτησής του πριν την 9η Φεβρουαρίου 2017».

Στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου. Δείτε όλες τις διατάξεις για εκπαιδευτικούς και μαθητές


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...