Home / Featured / Χωρίς διορισμούς δεν θα αλλάξουν το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών

Χωρίς διορισμούς δεν θα αλλάξουν το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 7:06 μμ Φεβρουάριος 5th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Δεν φαίνεται να αλλάζει το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών για την επόμενη σχολική χρονιά.

Ο υπουργός ανέφερε σε συνεντεύξεις του ότι το ΑΣΕΠ δεν προλαβαίνει να προχωρήσει σε μια διαδικασία για προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών. Άρα δε νομίζουμε να προλαβαίνει να προχωρήσει και σε νέο σύστημα για πρόσληψη αναπληρωτών αφού και εκεί οι αιτήσεις θα είναι 100.000 και περισσότεροι.

Στη συνάντηση με την ΟΛΜΕ δεν βγήκε άλλωστε πληροφορία για αλλαγή στο σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών.

Ακόμα και το περσινό μερικό πέρασμα των πινάκων ως προς τον έλεγχο των ενστάσεων από το ΑΣΕΠ είχε προκαλέσει ανησυχία στο Υπουργείο για το αν θα προλάβει εγκαίρως τον έλεγχο των ενστάσεων και γι αυτό το λόγο υπήρχε και ρύθμιση, που τελικά δεν εφαρμόστηκε, ότι μπορούσε το ΥΠΠΕΘ να προχωρήσει σε προσλήψεις και πριν τις ενστάσεις.

H διάταξη που ψηφίστηκε πέρσι ήταν προσωρινή και αφορούσε το 2016-2017, βέβαια δεν αποκλείεται να  ισχύσει » ουδέν μονιμότερον του προσωρινού». Σημειώνουμε ότι η περσινή αιτιολογική έκθεση ανέφερε:

Θεσπίζεται μία προσωρινή διάταξη για το σχολικό έτος 2016-2017, η οποία στηρίζεται:

α) στις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας καθώς και του δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και συμμετοχής στην οικονομική ζωή της χώρας και της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του πολίτη προς την Διοίκηση,

β) στην ανάγκη για ένα αξιοκρατικό σύστημα προσλήψεων σύμφωνα με αντικειμενικά κριτήρια υπό τον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής (άρθρο 103 παρ. 7 του Συντάγματος),

γ) στην υποχρέωση συμμόρφωσης της Διοίκησης προς τις δικαστικές αποφάσεις (άρθρο 95 παρ. 5 του Συντάγματος),

δ) την σχετική νομολογία του Σ.τ.Ε. (ενδεικτικώς αποφάσεις 527/2015 και 4303/2015), η οποία μεταξύ άλλων, επισημαίνει την υποχρέωση υπαγωγής των προσλήψεων αναπληρωτών και ωρομισθίων στον έλεγχο του Α.Σ.Ε.Π..

 


 

Ένα σχόλιο

  1. Δεν έχει καμιά σχέση με αξιοκρατία και τήρηση του Συντάγματος η εν λόγω διάταξη και η διαδικασία που τηρήθηκε από ΑΣΕΠ. Αξιοκρατία σημαίνει να προσμετρούνται όλα τα νόμιμα προσόντα χωρίς διακρίσεις και χωρίς περιορισμούς. Εν προκειμένω, προσμετρούνται επιλεκτικά κάποια προσόντα προκειμένου να μην αλλάξει η σειρά κατάταξης ορισμένων και για να συντηρηθούν τα καθεστηκότα συμφέροντα. Αποκλείονται πτυχιούχοι με υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα. Πρόκειται για βαθύτατη αδικία και παρανομία του συστήματος.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...