Home / Featured / Τι αναφέρεται σε ρύθμιση για μεταπτυχιακούς τίτλους και βεβαίωση ότι εμπίπτουν στις επιστήμες της αγωγής

Τι αναφέρεται σε ρύθμιση για μεταπτυχιακούς τίτλους και βεβαίωση ότι εμπίπτουν στις επιστήμες της αγωγής

Δημοσιεύτηκε: 10:12 μμ Φεβρουάριος 3rd, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Στο άρθρο με τις ρυθμίσεις θεμάτων του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης του νομοσχεδίου του ΥΠΠΕΘ που κατατέθηκε στη Βουλή υπάρχει χωρίο που αναφέρει:

Το δεύτερο εδάφιο της παρ. 4 του άρθρου 2 του ν. 3848/2010 (Α΄ 71) αντικαθίσταται ως εξής:

«Οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών και τα διδακτορικά διπλώματα που χορηγούνται από εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής γίνονται δεκτά εφόσον έχουν αναγνωρισθεί ως ισότιμα από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις και συνοδεύονται από βεβαίωσή του, ύστερα από γνώμη του ειδικού εισηγητή συναφούς κλάδου και του μέλους του Δ.Σ. συναφούς επιστημονικού κλάδου, ότι το γνωστικό αντικείμενό τους εμπίπτει στις επιστήμες της αγωγής».

Η προηγούμενη ρύθμιση δεν είχε την αναφορά στον ειδικό εισηγητή και  όριζε τα εξής:

4. Τα πτυχία που χορηγούνται από εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής γίνονται δεκτά εφόσον έχουν αναγνωρισθεί ως ισότιμα και αντίστοιχα από το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων
Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ)/Διαπανεπιστημιακό Κέντρο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών της Αλλοδαπής (ΔΙΚΑΤΣΑ) σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις. Οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών και τα διδακτορικά διπλώματα που χορηγούνται από εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής γίνονται δεκτά εφόσον έχουν αναγνωρισθεί ως ισότιμα από το ΔΟΑΤΑΠ σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις και συνοδεύονται από βεβαίωσή του ότι το γνωστικό αντικείμενό τους εμπίπτει στις επιστήμες της αγωγής.
Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου αναφέρεται για τη ρύθμιση:

 

Ένα σχόλιο

  1. ΠΑΠΑΛΙΑΓΚΑΣ ΘΩΜΑΣ

    Τι ακριβωσ αναφερει η εκθεση του Γενικού Λογιστηρίου σχετικά με τη ρύθμιση?

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...