Home / HEADER-NEWS / Οι 6 λόγοι που το νομοσχέδιο χαρακτηρίστηκε από τον Υπουργό ως επείγον

Οι 6 λόγοι που το νομοσχέδιο χαρακτηρίστηκε από τον Υπουργό ως επείγον

Δημοσιεύτηκε: 9:05 μμ Φεβρουάριος 6th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Τους λόγους για τους οποίους το νομοσχέδιο χαρακτηρίστηκε ως επείγον παρουσίασε σήμερα στη Βουλή ο Κώστας Γαβρόγλου:

Είναι ορισμένες διατάξεις που πρέπει να ψηφιστούν άμεσα για να μπορέσουν να δημοσιοποιηθούν ώστε να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα.

1.Η πρώτη διάταξη έχει σχέση με την Εθνική Βιβλιοθήκη, η οποία όπως ξέρετε από 1η Μαρτίου πάει στις νέες τις υποδομές και υπάρχει ένα σύνολο θεμάτων που πρέπει να έχουν λήξει, αρκετά πριν τη μετακίνησή της.

2.Το δεύτερο είναι στο άρθρο 7, όπου θεσμοθετείται ο ενιαίος Αριθμός Μαθητή και αυτός είναι απολύτως απαραίτητος για τη λειτουργία του «my School», το οποίο έχει σχέση με όλες τις δυνατότητες μεταγραφών στη συνέχεια αλλά και όλων των λεπτομερειών που ρυθμίζονται με το «my School».

3.Επίσης, πρέπει να λύσουμε άμεσα κάποια τεχνικά θέματα που αφορούν στις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτό πρέπει να γίνει γιατί εντός Φεβρουαρίου πρέπει να προκηρυχθούν αυτές οι θέσεις, οι αιτήσεις για μετάθεση.

4.Ο τέταρτος λόγος έχει σχέση με το άρθρο 13 και σχετίζεται με το θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων. Πρέπει να αποφασίσουμε τις ημερομηνίες που θα γίνουν οι εξετάσεις, όπως επίσης να δημοσιοποιήσουμε τα θέματα των κατευθύνσεων και της εγγραφής των υποψηφίων.

5.Ο επόμενος λόγος έχει σχέση με το άρθρο 12, με τα θέματα υλοποίησης της τάξης, της μαθητείας των επαγγελματικών λυκείων.

6.Ο τελευταίος λόγος είναι ότι υπάρχει ένα σύνολο προβλημάτων, ερμηνευτικού χαρακτήρα σε σχέση με άρθρα προηγούμενων νόμων, που πρέπει να αποσαφηνιστούν διότι έχουν παγώσει διάφορες διαδικασίες.

Ο Γαβρόγλου έκλεισε λέγοντας, «νομίζω ότι οι λόγοι είναι αρκετοί για να δικαιολογούν τη συζήτηση του νομοσχεδίου ως επείγοντος. Δεν είπαμε κατεπείγοντος, στον Πρόεδρο της Βουλής, αλλά ζητάμε να είναι επείγον για τους λόγους που ανέπτυξα. Ευχαριστώ».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε:

Συμφωνούμε με τις αιτιάσεις του κ. Υπουργού. Από μέρους μου θα ήθελα ιδιαίτερα να επισημάνω την αποτρεπτική ημερομηνία για τις δηλώσεις επιλογής των μαθητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την αντίστοιχη για τις κενές οργανικές θέσεις, άρα και τις αιτήσεις εκπαιδευτικών για τις μεταθέσεις. Είναι αδύνατον να πάνε πέρα από το πρώτο 15μερο του Φεβρουαρίου.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...