Home / Featured / 13/2 οι μαθητές βγαίνουν ξανά στους δρόμους

13/2 οι μαθητές βγαίνουν ξανά στους δρόμους

Δημοσιεύτηκε: 9:26 μμ Φεβρουάριος 8th, 2017  


Στους δρόμους βγαίνουν ξανά οι μαθητές, τη Δευτέρα 13 Φλεβάρη. Οι Συντονιστικές Επιτροπές Μαθητών Αθήνας και Πειραιά και η Συντονιστική Επιτροπή ΕΠΑΛ καλούν σε πορεία εκείνη τη μέρα με ραντεβού στις 10 το πρωί στα Προπύλαια, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται την ίδια μέρα και σε άλλες πόλεις, με αιχμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι οικογένειές τους, ενάντια στις αλλαγές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τα μέτρα της κυβέρνησης. Οι Συντονιστικές Επιτροπές καλούν τους μαθητές σε κάθε σχολείο και τάξη να συζητήσουν και να οργανώσουν τον αγώνα γιατί:

«Το σχολείο, που αντί να μας μορφώνει, μας εξοντώνει, είναι εδώ…

Το σχολείο – εξεταστικό κέντρο, της παπαγαλίας και των σκόρπιων γνώσεων είναι εδώ. Η τελευταία κίνηση του υπουργείου να δοθούν οι πανελλαδικές μετά τις ενδοσχολικές και η κατάργηση των επαναληπτικών είναι το κερασάκι στην τούρτα, αφού αυξάνει το άγχος, τη δυσκολία, τα έξοδα για τις οικογένειές μας! Η απάντηση του υπουργείου είναι προκλητική! Επιβεβαιώνεται ότι αντιμετωπίζουν τη μόρφωση και τη ζωή μας σαν κόστος!

Δεν πάει άλλο οι γονείς μας να πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για φροντιστήρια, ιδιαίτερα, ακόμα και για τη λειτουργία των σχολείων μας.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι κόστος να εξασφαλίσει χρήματα για να κάνουμε μάθημα σε ζεστές αίθουσες! Μάλιστα, την ώρα που εκατοντάδες σχολεία δεν έχουν θέρμανση και τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν, δίνουν τζάμπα ρεύμα και πετρέλαιο στους βιομήχανους και τους εφοπλιστές, δίνουν δισεκατομμύρια ευρώ για να εξοπλίζεται το ΝΑΤΟ και να κάνει πολέμους σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι και μικρά παιδιά να ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους.

Κόβουν και αλλάζουν ειδικότητες στα ΕΠΑΛ κάθε χρόνο, αφήνοντας συνεχώς «στον αέρα» εκατοντάδες μαθητές.

Το μέλλον μας δεν χωράει στις ουρές της ανεργίας, στις ακριβές σπουδές και στη δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Η κατάσταση που ζούμε στο σπίτι είναι εκρηκτική, με τους γονείς μας να κοιτάνε κάθε μέρα τι θα κόψουν για να τα βγάλουμε πέρα.

Δεν αντέχουμε να βλέπουμε τις εικόνες με τους χιλιάδες πρόσφυγες, που είναι εγκλωβισμένοι χωρίς τη θέλησή τους στη χώρα μας, να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες μέσα στο χιόνι, τη βροχή, το κρύο».

Οι Συντονιστικές Επιτροπές καλούν παράλληλα σε συνέχιση των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης προς τα προσφυγόπουλα, συλλογή σχολικών ειδικών και ειδών πρώτης ανάγκης, προετοιμασία θερμής υποδοχής τους στα σχολεία και τις γειτονιές που τα φιλοξενούν. Να πάρουν ακόμα περισσότερα σχολεία, 15μελή, 5μελή, αποφάσεις καταδίκης των φασιστών της Χρυσής Αυγής που στοχοποιεί τα προσφυγόπουλα, παιδιά που είναι θύματα του πολέμου.

Οι μαθητές ζητούν:

«Το υπουργείο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν τώρα χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. Θέρμανση σε κάθε σχολείο και τάξη!

Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας.

Κανένας αιφνιδιασμός και αλλαγή στις ημερομηνίες των πανελλαδικών. Καμία σκέψη για κατάργηση των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων!

Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε.

Καμία σκέψη για κατάργηση ειδικοτήτων και τομέων στα ΕΠΑΛ με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Δωρεάν – ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας. Ενα γεύμα για όλους τους μαθητές.

Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων, τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία κατά βάση τις απογευματινές ώρες.

Υγειονομική περίθαλψη και εμβολιασμό ελληνόπουλων και προσφυγόπουλων.

Διεκδικούμε Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...