Home / Featured / Ξεκινάνε οι αιτήσεις για τα νέα κοινωφελή προγράμματα 8 μηνών. Αφορούν και εκπαιδευτικούς. Δείτε τις ειδικότητες

Ξεκινάνε οι αιτήσεις για τα νέα κοινωφελή προγράμματα 8 μηνών. Αφορούν και εκπαιδευτικούς. Δείτε τις ειδικότητες

Δημοσιεύτηκε: 8:30 μμ Ιανουάριος 23rd, 2017  


Με νέα φιλοσοφία που στοχεύει στο να οπλίσει τον άνεργο με νέες δεξιότητες ώστε να καταφέρει να εξεύρει εργασία με τη λήξη του προγράμματος, ξεκινάει αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη τρίτη φάση της νέας γενιάς προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στους δήμους όλης της χώρας για 24.251 ανέργους.

«Τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας σχεδιάστηκαν με επίκεντρο τον άνεργο και με στόχο την επανένταξή του στην αγορά εργασίας. Προσφέρουν δουλειά ιδίως σε μακροχρόνια ανέργους και σε ανέργους χαμηλών τυπικών προσόντων, ενώ παρέχουν εργασιακή εμπειρία σε νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας», δήλωσε στην «Εφ.Συν.» η αρμόδια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Οι ωφελούμενοι θα εργαστούν σε κοινωφελή προγράμματα για 8 μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, οι οποίοι είναι έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).

Η μεγάλη τομή βέβαια πέρα από την 8μηνη διάρκεια εντοπίζεται στο ότι τα νέα προγράμματα δίνουν τη δυνατότητα στον ωφελούμενο να βελτιώσει το βιογραφικό του, ώστε να διευκολυνθεί στην επανένταξή του στην αγορά εργασίας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τι απάντησε η Υφυπουργός Παιδείας σε ερώτηση για επαναφορά γραπτού διαγωνισμού

Η αναβάθμιση των προσόντων θα γίνεται μέσα από υπηρεσίες συμβουλευτικής και κατάρτισης.

Ο ΟΑΕΔ θα προσφέρει δύο συμβουλευτικές υπηρεσίες στους ωφελούμενους του προγράμματος, κατά την είσοδο και την έξοδο από αυτό.

Από την άλλη η δράση της κατάρτισης είναι προαιρετική.

Ξεκινά μετά τον δεύτερο μήνα υλοποίησης του προγράμματος και περιλαμβάνει κατάρτιση με αντικείμενο την Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας.

Μετά το πέρας της κατάρτισης οι ωφελούμενοι θα συμμετέχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης στις γνώσεις και δεξιότητες Πληροφορικής.

Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος κατάρτισης θα παρακολουθήσουν και σεμινάρια με θέμα «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα μπορούν από αύριο στις 12 το μεσημέρι και μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, 3 Φεβρουαρίου να υποβάλουν αίτηση αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ και ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διευκρινίσεις για μεταθέσεις και πολύτεκνους εκπαιδευτικούς

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση από έναν έως τρεις δήμους της επιλογής τους και για μία και μόνο ειδικότητα.

Τα κριτήρια

Στα κριτήρια μοριοδότησης περιλαμβάνονται οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στα νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο.

Αναλυτικά τα κριτήρια είναι:

◼ Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες

◼ Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες

◼ Αναπηρία (του υποψηφίου ωφελούμενου) με ποσοστό 50% και άνω

◼ Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό

◼ Ηλικία

◼ Αριθμός ανήλικων τέκνων

◼ Αριθμός εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανήλικων ή / και ενήλικων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

◼ Εντοπιότητα

◼ Δικαιούχοι ΚΕΑ (επίδομα αλληλεγγύης)

«Σημαντικό είναι ότι το πρόγραμμα προσφέρει θέσεις πλήρους απασχόλησης και ασφαλιστικών δικαιωμάτων» δηλώνει προειδοποιητικά προς τους δημάρχους η κ. Αντωνοπούλου αφού στα προηγούμενα προγράμματα είχαν καταγραφεί πολλά περιστατικά εκμετάλλευσης της αδυναμίας των ανέργων

efsyn.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Συνεχίζεται η καταχώριση στοιχείων για την προκήρυξη εκπαιδευτικών 2ΓΕ/2019

Η διαδικασία καταχώρισης στο ΟΠΣΥΔ των αιτήσεων της 1ΓΕ/2019 προκήρυξης του ΑΣΕΠ που υπεβλήθησαν ...