Home / Featured / Ο Βερναρδάκης ανακοίνωσε προκήρυξη διαγωνισμού εκπαιδευτικών την επόμενη εβδομάδα! Δεν υπάρχει θέμα γραπτού διαγωνισμού

Ο Βερναρδάκης ανακοίνωσε προκήρυξη διαγωνισμού εκπαιδευτικών την επόμενη εβδομάδα! Δεν υπάρχει θέμα γραπτού διαγωνισμού

Δημοσιεύτηκε: 6:25 μμ Ιανουάριος 6th, 2017  


vernardakis

Σε χθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΑ της Τρίπολης ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης δήλωσε σχετικά με τις προσλήψεις  εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση:

«Την ερχόμενη εβδομάδα θα βγει προκήρυξη για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών».

«Την ερχόμενη εβδομάδα θα βγει προκήρυξη για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, απ’ την Αρκαδία και απ’ την ΕΡΤ Τρίπολης (101,5 FM), o Υπουργός Επικρατείας και συντονιστής του κυβερνητικού έργου, πανεπιστημιακός, κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Μιλώντας, αποκλειστικά στην ΕΡΤ Τρίπολης, και στην εκπομπή «Πρωινή Διαδρομή«, αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

* Για την διαπραγμάτευση, δήλωσε:»Διαπραγματευόμαστε καθημερινά. Στόχος μας είναι μέχρι τέλος του μήνα να έχει κλείσει η 2η αξιολόγηση. Κάποιοι, ίσως να επιθυμούν να αναβληθεί η διαδικασία αυτή. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Πρέπει να ζούμε με την «διαχείριση των αντιθέσεων». Στόχος μας είναι να συνεχιστεί η καλή δημοσιονομική επίδοση, ώστε να υπάρξει και το 2017 περιθώριο για την τόνωση της μοίρας των ανθρώπων που περνούν πολλά».

* Για την αξιολόγηση στο δημόσιο και για το νόμο της κινητικότητας, είπε:» Το δημόσιο είχε και έχει παθογένειες και συστημικά προβλήματα. Είναι κακό ως προς την εξυπηρέτηση των πολιτών. Όλες οι νομοθετικές μας παρεμβάσεις είναι προς την καταπολέμηση αυτής της κατάστασης. Πάμε καλά. Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει τελειώσει το θέμα της ψηφιοποίησης των νέων οργανογραμμάτων, κάτι απαραίτητο για να λειτουργήσουν οι νέες νομοθετικές μας παρεμβάσεις. Εμείς δεν τιμωρούμε τους υπαλλήλους. Απ’ το δημόσιο, στα χρόνια των Μνημονίων, αποχώρησαν 400.000 υπάλληλοι. Εμείς θέλουμε να αξιοποιήσουμε, να…απλώσουμε και να πετύχουμε πράγματα και στόχους, μέσα από διαδικασίες που δεν θα προκαλούν φόβο και άγχος στους υπαλλήλους».

* Για την εξόρμηση στελεχών της κυβέρνησης στην περιφέρεια: » Θέλουμε ζωντανή επικοινωνία με τους ανθρώπους και τα προβλήματά τους. Θέλουμε να γνωρίζουμε την ζωντανή πραγματικότητα. Είμαστε με τον κόσμο και βγαίνουμε έξω απ’ τα γραφεία για να ακούσουμε, να μάθουμε, να συζητήσουμε, να λύσουμε θέματα. Όλο αυτό που γίνεται και θα συνεχιστεί να γίνεται δεν έχει σχέση με προεκλογική δράση. Θα είμαστε καθημερινά έξω στην κοινωνία».

Υπουργείο Παιδείας για γραπτό διορισμό

“Δεν υπάρχει θέμα γραπτού διαγωνισμού για τους διορισμούς”

Όσο για τους μόνιμους διορισμούς, δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν έκαναν λόγο για γραπτό διαγωνισμό, διαψεύστηκαν όμως από το υπ. Παιδείας.

Είχε προηγηθεί, όμως, δελτίο Τύπου του υπουργείου, κατά το οποίο μέσα στο τρέχον έτος θα πρέπει να γίνει γραπτός διαγωνισμός για μόνιμους διορισμούς. Ακόμη, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης έκανε λόγο για γραπτό διαγωνισμό το 2017.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου ξεκαθάριζε χθες στην “Α” ότι δεν υπάρχει θέμα γραπτού διαγωνισμού, συνεχίζοντας με νόημα: “Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνουν, ειδικά αν γίνουν τόσο σύντομα, πρέπει να μπορεί να υποστηριχθεί από το ΑΣΕΠ”. Ακολούθησε στη συνέχεια η ανακοίνωση της διάψευσης του γραπτού διαγωνισμού κατά την οποία το σύστημα διορισμών θα αποφασιστεί ύστερα από διάλογο με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες.

Υπενθυμίζεται ότι επί υπουργίας Ν. Φίλη είχε προταθεί να μπορούν όσοι δεν έχουν προϋπηρεσία να μοριοδοτούνται αναλόγως ώστε να έχουν την ευκαιρία να διδάξουν. Οι αναπληρωτές με χρόνια προϋπηρεσίας είχαν αντιδράσει. Κατά τις πληροφορίες, και επί Κώστα Γαβρόγλου υπάρχει η ίδια πρόταση στο τραπέζι, μαζί με την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας, αλλά και κοινωνικών κριτηρίων.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΗΧΗΤΙΚΑ (ΑΠΟ ΕΡΤ ΤΡΙΠΟΛΗΣ)

Με διπλό σύστημα οι προσλήψεις στην Παιδεία


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...