Home / HEADER-NEWS / Τι θα ισχύσει για τους παλαιότερους απόφοιτους στις Πανελλαδικές 2017

Τι θα ισχύσει για τους παλαιότερους απόφοιτους στις Πανελλαδικές 2017

Δημοσιεύτηκε: 4:30 μμ Ιανουάριος 31st, 2017  


Σε ισχύ και φέτος η εισαγωγή στα ΑΕΙ για τους παλαιότερους φοιτητές, χωρίς εξετάσεις και με το 10%.

Το δικαίωμα αυτό, δεν αφορά τους υποψήφιους που συμμετείχαν σε πανελλαδικές εξετάσεις διεκδικώντας θέσεις επιπλέον αριθμού εισακτέων ενώ, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Τα Νέα», ασκείται το επόμενο και το μεθεπόμενο έτος του έτους τελευταίας εξέτασης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ειδικά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι θέσεις που αντιστοιχούν στο 10% του αριθμού εισακτέων κατανέμονται σε ποσοστό 60% για τους συμμετέχοντες στις εν λόγω εξετάσεις το αμέσως προηγούμενο έτος και σε ποσοστό 40% για όσους έχουν συμμετάσχει στην εξεταστική διαδικασία δύο έτη πριν από το έτος υποβολής νέου μηχανογραφικού χωρίς νέα εξέταση.

Εν τω μεταξύ, και εν αναμονή των μεγάλων αλλαγών που θα αφορούν στο νέο Λύκειο, το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε άλλες διαφοροποιήσεις.

Ανάμεσα στις επικείμενες αλλαγές, αναφέρουν «Τα Νέα», ξεχωρίζουν η προσθήκη αρκετών νέων τμημάτων στο Μηχανογραφικό Δελτίο που θα συμπληρώσουν το καλοκαίρι οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και η διαφαινόμενη πρόθεση του υπουργείου να επιτρέψει στο εξής μετεγγραφές και στους λεγόμενους αιώνιους φοιτητές.

Αναλυτικότερα, και μεταξύ άλλων, ιδρύονται Πολυτεχνική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνω, Τμήμα Τουριστικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά αλλά και Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη διάταξη για τις μετεγγραφές που ετοιμάζεται να προωθήσει ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, για την πραγματοποίηση αυτών δεν θα ισχύει ο περιορισμός που προβλέπεται από το Νόμο 4332/2015 (Α’ 76): «Δεν έχουν δικαίωμα μετεγγραφής οι φοιτητές οι οποίοι έχουν υπερβεί τον ανώτατο χρόνο σπουδών που προβλέπεται για την απόκτηση πτυχίου, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σπουδών του ΑΕΙ στο οποίο φοιτούν».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...