Home / Featured / Τι θα γίνει με τους αναπληρωτές; Όλα είναι συνάρτηση των διορισμών

Τι θα γίνει με τους αναπληρωτές; Όλα είναι συνάρτηση των διορισμών

Δημοσιεύτηκε: 6:24 μμ Ιανουάριος 6th, 2017  


kathigitria

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Όπως έχει γράψει το xenesglosses.eu αναπληρωτές και διορισμοί είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Γιατί το λέμε αυτό. Σε περίπτωση που γίνουν μαζικοί διορισμοί τότε θα έχουμε αλλαγές και στο σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών καθώς το σύστημα των μόνιμων διορισμών ενδέχεται να εφαρμοστεί και στην πρόσληψη αναπληρωτών.

Σε περίπτωση όμως που δε γίνουν διορισμοί αναπληρωτών υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η αλλαγή να είναι επιδερμική. Όπως είναι γνωστό το σύστημα που εφαρμόστηκε φέτος ήταν μεταβατικό και αφορούσε το σχολικό έτος 2016-2017. Στο φετινό σύστημα δεν άλλαξε κάτι συγκριτικά με πέρσι απλά προστέθηκε το ΑΣΕΠ ως αρχή που ελέγχει τις ενστάσεις. Το 2017-2018 πρέπει να αποφασισθεί η πλήρη υπαγωγή του συστήματος στο ΑΣΕΠ.

Σε περίπτωση που το ΑΣΕΠ αναλάβει και την κατάρτιση των πινάκων θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για τη συγκρότηση των πινάκων, το θέμα είναι αν θα υπάρξει κάποια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η κατάταξη των αναπληρωτών.

Πέρσι το υπουργείο δεν προχώρησε τελικά στην αλλαγή του συστήματος λόγω των δημοσιονομικών περιορισμών, άρα και το 2017-2018 αν δεν έχουμε διορισμού ή αν οι διορισμοί είναι λίγοι μπορεί πάλι το υπουργείο να επικαλεστεί τους δημοσιονομικούς περιορισμούς και να διατηρήσει το υπάρχον σύστημα.

Άρα όποια αλλαγή γίνει είναι άμεση συνάρτηση των διορισμών.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...