Home / Featured / Στα 3 ευρώ το παράβολο για συμμετοχή σε γραπτό διαγωνισμό. Άλλη μια παράμετρος για διαγωνισμό με σειρά προτεραιότητας;

Στα 3 ευρώ το παράβολο για συμμετοχή σε γραπτό διαγωνισμό. Άλλη μια παράμετρος για διαγωνισμό με σειρά προτεραιότητας;

Δημοσιεύτηκε: 8:48 μμ Ιανουάριος 7th, 2017  


money
Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu
Το κόστος ενός διαγωνισμού εκπαιδευτικών είναι ένα παράγοντας που φαίνεται θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα συναρμόδια Υπουργεία.  Ακόμα και αν ο διαγωνισμός αφορά όπως όλα δείχνουν ειδικότητες ειδικής αγωγής, φιλολόγους, δασκάλους, νηπιαγωγούς και τους ΠΕ04 ο αριθμός των συμμετεχόντων μπορεί να φθάσει τους 80.000 αφού μόνο στις πιο πάνω ειδικότητες ο αριθμός των αιτήσεων αναπληρωτών ήταν κοντά στις 70.000 ενώ υπάρχουν και πολλοί εκπαιδευτικοί που δεν καταθέτουν αιτήσεις για αναπληρωτές.
Το κόστος ενός γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας, όπως έγινε και στο παρελθόν.
Το κόστος θα είναι αρκετά εκατομμύρια ευρώ καθώς θα υπάρχουν δαπάνες για επιτηρητές, θεματοδότες, επιτροπές εξετάσεων,διορθωτές,  χειριστές συστημάτων μετάδοσης, καθαρίστριες, δαπάνες για τα σχολεία που θα χρησιμοποιηθούν ως εξεταστικά κέντρα.
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι από το παράβολο μπορεί να καλυφθεί η δαπάνη όμως σύμφωνα με ανακοίνωση του Νοεμβρίου το παράβολο θα μειωθεί στα 3 ευρώ. Οπότε αν πάρουν μέρος 70.000 εκπαιδευτικοί τα έσοδα θα είναι μόλις 210.000 ευρώ ποσό που είναι μικρό.
H μόνη λύση για να καλυφθεί το κόστος του διαγωνισμού θα ήταν από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου που είναι αυξημένος για φέτος αλλά δεν θα ήθελαν να δαπανήσουν χρήματα για εξετάσεις όταν πανεπιστήμια και άλλοι φορείς του Υπουργείου στενάζουν από την περιορισμένη χρηματοδότηση.
Παραθέτουμε και τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης:
Με κοινή απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορου Βερναρδάκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, τα προβλεπόμενα παράβολα υποβολής αίτησης συμμετοχής σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ αναπροσαρμόζονται ως εξής:

Το παράβολο υποβολής αίτησης συμμετοχής σε γραπτό διαγωνισμό ορίζεται σε τρία (3) ευρώ από είκοσι (20) ευρώ.

ΛΕΚΤΙΚΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ ΠΕ02.00 21942
Δάσκαλοι ΠΕ70 13450
Νηπιαγωγοί ΠΕ60 11123
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΠΕ03.00 5621
ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΕ04.01 3126
ΧΗΜΙΚΟΙ ΠΕ04.02 1367
ΒΙΟΛΟΓΟΙ ΠΕ04.04 1150
ΓΕΩΛΟΓΟΙ ΠΕ04.05 601

 

Κατά του γραπτού διαγωνισμού και για οικονομικούς λόγους το Υπουργείο Παιδείας


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...