Home / HEADER-NEWS / Τι συζητήθηκε στη συνάντηση ΠΑΣΑΔ με τον υφυπουργό κο Μπαξεβανάκη

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση ΠΑΣΑΔ με τον υφυπουργό κο Μπαξεβανάκη

Δημοσιεύτηκε: 10:18 πμ Ιανουάριος 18th, 2017  


daskalos

Συνάντηση ΠΑΣΑΔ με τον Υφυπουργό Παιδείας κύριο Μπαξεβανάκη με θέματα : μόνιμοι διορισμοί, πίνακες κατάταξης, προσλήψεις αναπληρωτών.

Την Τετάρτη 11/01/2017 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο, συνάντηση του Δ. Σ. του Συλλόγου με τον Υφυπουργό Παιδείας κύριο Μπαξεβανάκη Δημήτρη.

Η συζήτηση που κράτησε λίγο παραπάνω από μιάμιση ώρα, έγινε σε καλό κλίμα, αφορούσε όλα όσα μας απασχολούν, ήταν ανοιχτή κι απ τις δύο πλευρές και το σημαντικότερο, χωρίς περιορισμούς από μέρους του Υφυπουργού για το τι μπορούμε ν ανακοινώσουμε.

-Μόνιμοι διορισμοί.

Όπως ήταν φυσικό, ή εκκίνηση της συζήτησης έγινε με αναφορά στα τελευταία δημοσιεύματα περί μόνιμων διορισμών. Ο Υφυπουργός μας τόνισε πως αν και τα πράγματα είναι δύσκολα, έχουν την διάθεσή να προχωρήσουν για τα επόμενα δύο χρόνια σε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

-Πιθανοί διορισμοί ΠΕ70.

Τα νούμερα εκτιμά πως δεν θα είναι μεγάλα μιας και προτεραιότητα στους διορισμούς της πρωτοβάθμιας θα έχει φέτος η Ειδική Αγωγή, η οποία σχεδιάζεται να καλυφθεί στο σύνολο των υπαρχόντων οργανικών κενών και θα είναι το 1/3 των συνολικών διορισμών. Με τις παραπάνω συνθήκες τα διαθέσιμα για ΠΕ70 θα είναι, πάλι κατά την εκτίμησή του, περίπου για 1000 Θέσεις. Του αποδείξαμε με στοιχεία, τα οποία έχουμε παραθέσει σε παλιότερη ανάρτηση, πως οποιαδήποτε συζήτηση για κάτω από 3000 δασκάλους δεν ακουμπά στην πραγματικότητα την οποία βιώνει η Α/βάθμια κάθε Σεπτέμβριο.

-Πότε θα γίνουν κι από τι εξαρτώνται.

Ο αριθμός των διορισμών εξαρτάται, όπως μας είπε, από το πόσες θέσεις θα δώσει ο κύριος Χουλιαράκης στην συνάντηση που θα έχουν με τον Υπουργό γι αυτό το θέμα. Για τον ίδιο δεν θα υπήρχε θέμα να γίνουν οι διορισμοί όσο το δυνατόν νωρίτερα, ακόμη και μέσα στην σχολική χρονιά που διανύουμε και αυτό είναι κάτι που δε θα μας έβρισκε αντίθετους.

-Ποιο σύστημα θα χρησιμοποιηθεί.

Κατά την άποψή του ενα σύστημα πινάκων με δύο ή το πολύ τρία βασικά κριτήρια, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, θα ήταν πιο εύκολα διαχειρίσιμο και λιγότερο άδικο.
Ο διαγωνισμός, δεν φαίνεται να προκρίνεται σ αυτή την φάση και προέχει να μονιμοποιηθούν όσοι δουλεύουν ως αναπληρωτές, είπε. Επιφυλαχτήκαμε για την κατάθεση της πρότασής μας, για τον τρόπο σύνταξης πινάκων, στις επόμενες μέρες.

-Προσλήψεις αναπληρωτών.

Μ ενδιαφέρον άκουσε τα όσα είπαμε για την τρέχουσα κατάσταση και δήλωσε έκπληκτος με την ύπαρξη τόσων διαθέσιμων πιστώσεων. Μας ζητήθηκε να στείλουμε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία των όσων αναφέραμε και αναλυτικά τι ακριβώς μπορεί να γίνει, προκειμένου να βοηθήσει ώστε να προχωρήσουν οι προσλήψεις. Τα στείλαμε το αμέσως επόμενο πρωί.

Η συζήτηση έκλεισε με την διαβεβαίωσή του πως θα είμαστε σ επαφή και σε συνεχή ενημέρωση εκατέρωθεν για την παρακολούθηση της εξελιξης των όσων είπαμε. Από τη μεριά μας αυτό ξεκίνησε από χτες ήδη, αν κι ελπίζαμε πως δεν θα χρειαζόταν.

Σας παραθέσαμε μια σύνοψη των όσων συζητήθηκαν επιμένοντας στα βασικότερα σημεία τους.

Όπως πάντα υποχρεούμαστε να πούμε πως η μεταφορά των λεγομένων οποιουδήποτε δεν σημαίνει και την ταυτόχρονη αποδοχή τους.

Εκτίμηση για τα όσα έχουν ειπωθεί και για τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν, θα κάνουν οι συντονιστές με το Δ.Σ. του Συλλόγου. Κάθε μέλος ξεχωριστά και ως εκ της ιδιότητας του, διαμορφώνει την δική του άποψη και θέση.

ΠΑΣΑΔ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...