Home / Featured / Συνεχείς οδηγίες δημάρχων προς εκπαιδευτικούς και διευθυντές

Συνεχείς οδηγίες δημάρχων προς εκπαιδευτικούς και διευθυντές

Δημοσιεύτηκε: 9:59 μμ Ιανουάριος 12th, 2017  


xionia2

Παρακαλούνται όλοι οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου να είναι σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, Πέμπτη 12-1-2017, ώστε, εν όψει της αναμενόμενης ανόδου της θερμοκρασίας, να εποπτεύσουν τις σχολικές μονάδες της αρμοδιότητάς τους μέχρι το μεσημέρι και να ενημερώσουν το αρμόδιο Τμήμα Παιδείας του Δήμου στις 14:00 μμ με ηλεκτρονικό μήνυμα

α) για την κατάσταση που θα επικρατεί στις αυλές των σχολείων,

β) για την λειτουργική ικανότητα των συστημάτων θέρμανσης των σχολείων και

γ) για την κατάσταση των συστημάτων υδροδότησης και αποχέτευσης των σχολείων, όπως αυτή θα έχει διαμορφωθεί μετά από την υποχώρηση του παγετού. Πέραν της ενημέρωσης, ζητείται από τους Διευθυντές να καταλήξουν σε αιτιολογημένη εισήγηση για τη δυνατότητα ή μη λειτουργίας της σχολικής τους μονάδας για την αυριανή ημέρα.

Ο Δήμος μας θα επανεκτιμήσει την κατάσταση, όπως αυτή θα έχει διαμορφωθεί κατά τις μεσημεριανές ώρες, και, αφού λάβει υπ’ όψη του και τις εισηγήσεις των Διευθυντών των σχολικών μονάδων, θα εκδώσει σχετική απόφαση στις 15:00 μμ, η οποία θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Δήμου.

https://www.nea-propontida.gr/

Ο Δήμαρχος

Καρράς Εμμανουήλ

……………………………………………..

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Παύλου Μελά
τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Με Απόφαση του Δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη όλες οι σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παύλου Μελά θα παραμείνουν κλειστές τη Δευτέρα 09 Ιανουαρίου 2017, λόγω παγετού και για την καλύτερη προετοιμασία των χώρων, καθώς και την ασφάλεια πρόσβασης των μαθητών.

Παρακαλούνται οι διευθυντές και το εκπαιδευτικό προσωπικό να προσέλθουν στα σχολεία για τη διαπίστωση και την επίλυση των προβλημάτων που θα προκύψουν σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά
Δημήτριος Δεμουρτζίδης

……………………………………………

Σε χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης ο Σύλλογος Γ. Βιζυηνός απάντησε ως εξής:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ «Γ. ΒΙΖΥΗΝΟΣ»

-Α΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

Αλεξ/πολη 11/1/2017 Προς: ΜΜΕ & Μέλη Συλλόγων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικό με την απόφαση του Δημάρχου για τη διακοπή των μαθημάτων στα σχολεία της Αλεξ/πολης την Πέμπτη 12/1/2017
Με έκπληξη είδαμε, ότι στην τελευταία παράγραφο της σημερινής απόφασης του Δημάρχου Αλεξ/πολης, με την οποία θα συνεχιστεί η διακοπή των μαθημάτων και την Πέμπτη 12/1/2017 στα σχολεία της Αλεξ/πολης, παρακαλεί τους Δ/ντές και τους εκπ/κούς «να βρίσκονται στα σχολεία προκειμένου να προβούν στις αναγκαίες δράσεις, ώστε οι μαθητές να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα όταν θα προσέλθουν στα σχολικά κτίρια».
Θεωρούμε τουλάχιστον ατυχή αυτήν την παράκληση του Δημάρχου, πρώτον, γιατί οι Δ/ντές αλλά και πολλοί εκπ/κοί, πολλές ώρες την ημέρα και κάθε μέρα, βρίσκονται στις σχολικές μονάδες για να φροντίσουν για όλες εκείνες τις ενέργειες που είναι απαραίτητες ώστε τα σχολεία να είναι έτοιμα να υποδεχτούν με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια τους μαθητές και να βελτιώσουν τις συνθήκες παραμονής τους σ’ αυτά. Συγκεκριμένα από το περασμένο Σάββατο (7 Ιανουαρίου) Δ/ντές και εκπ/κοί ανάβουν τα καλοριφέρ των σχολείων, φροντίζουν για τις υδρεύσεις και ρίχνουν αλάτι στις αυλές. Οι εκπ/κοί έχουν επίγνωση του ρόλου τους και πράττουν καθημερινά ότι χρειάζεται (και πολλές φορές πέραν των υποχρεώσεών τους) για τη φροντίδα των μαθητών τους. Δεύτερον, διότι δεν έχει καμιά αρμοδιότητα ο Δήμαρχος να συστήνει, να παρακαλεί ή να καθορίζει το πότε θα πηγαίνουν ή όχι οι εκπ/κοί στα σχολεία τους. Τέτοια αρμοδιότητα έχει μόνο η Διοίκηση της Εκπ/σης όπως αυτή εκφράζεται από τους Δ/ντές Εκπ/σης.

ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
Ασλάνογλου Κωννος
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Α΄ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ
Καραγεωργίου Αθανάσιος

Όλες οι ανακοινώσεις από Δήμους και ΠΔΕ για τα κλειστά σχολεία αύριο Παρασκευή 13/1. Ποιοι δήμοι έβγαλαν νέες ανακοινώσεις


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...