Home / HEADER-NEWS / Το πρώτο νομοσχέδιο θα είναι για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Το πρώτο νομοσχέδιο θα είναι για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Δημοσιεύτηκε: 11:49 πμ Ιανουάριος 21st, 2017  


xenes-glwsses

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Το νομοσχέδιο για την γλωσσομάθεια θα είναι αυτό που θα κατατεθεί πρώτο στη Βουλή σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας ο οποίος και ανέφερε ότι: «θα καταθέσουμε ένα νομοσχέδιο τώρα που είναι για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας όπου έχουμε και πρόσθετες διατάξεις και εκεί θα αντιμετωπιστεί θετικά αυτό το ζήτημα«.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες «Είναι στον νόμο που θα καταθέσουμε πραγματικά σε λίγες μέρες». Με το εν λόγω νομοσχέδιο η στόχευση είναι η ακόλουθη:

α)βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας της υπάρχουσας «συμβατικής» εκδοχής των εξετάσεων γλωσσομάθειας, έτσι ώστε να συνεχιστεί η παροχή έγκυρης πιστοποίησης με χαμηλά εξέταστρα για τους υποψηφίους και

β)θεσμοθέτηση της ψηφιακής εκδοχής του ΚΠΓ, προκειμένου να μπορέσει το εθνικό σύστημα πιστοποίησης της γλωσσομάθειας να ανταγωνιστεί τα αντίστοιχα ξένα συστήματα πιστοποίησης.

Στο εν λόγω νομοσχέδιο θα υπάρχουν διατάξεις που ρυθμίζουν και άλλα θέματα ενώ σε αυτό αναμένουμε και τη ρύθμιση για την επάρκεια διδασκαλίας.

 

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...