Home / Featured / Πως θα περιοριστεί η ανάγκη των μαθητών για φροντιστήριο

Πως θα περιοριστεί η ανάγκη των μαθητών για φροντιστήριο

Δημοσιεύτηκε: 10:52 μμ Ιανουάριος 31st, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Μέσα από την αύξηση των ωρών διδασκαλίας των μαθημάτων, ειδικά στη Γ Λυκείου και της μείωσης του αριθμό των μαθητών λόγω μαθημάτων επιλογής θα περιοριστεί κατά τον κ. Κουζέλη, Πρόεδρο του ΙΕΠ η ανάγκη για φροντιστηριακή εκπαίδευση. Ο ίδιος έκανε και την παρατήρηση ότι τα φροντιστήρια πέραν του ότι αποτελούν ένα τεράστιο πράγμα, δεν είναι κάτι που μπορεί κανείς να το εξαφανίσει.

Ακολουθούν τα όσα ανέφερε ο κ. Κουζέλης:

…Ευκαιρία για συστηματική δουλειά στα μαθήματα. Αναφέρω χαρακτηριστικά ότι τα μαθήματα επιλογής, στα οποία εκφράζεται το ενδιαφέρον των μαθητών στην Β΄ Λυκείου είναι τετράωρα, ενώ στην Γ΄ Λυκείου προτείνουμε να είναι εξάωρα. Παρεμπιπτόντως, αυτό θα είναι μια κρίσιμη συμβολή του δημοσίου σχολείου στην έλλειψη ανάγκης να παρακολουθεί κανείς φροντιστήρια, καθώς και ο αριθμός των μαθητών θα μειώνεται, αλλά και οι ώρες θα είναι περισσότερες, ως εκ τούτου, εφόσον πρόκειται για επιλογές μαθημάτων….

 

Μια παρατήρηση στην εύλογη -καταλαβαίνω και τη λογική σας- παρατήρηση σε σχέση με το φροντιστήριο. Να πω κάτι -με συγχωρείτε για την τοποθέτηση, υπάρχει και εκπροσώπηση των φροντιστηρίων- τα φροντιστήρια πέραν του ότι αποτελούν ένα τεράστιο πράγμα, δεν είναι κάτι που μπορεί κανείς να το εξαφανίσει. Το αν και κατά πόσο θα έπρεπε ή ισχύει για όλη την Ευρώπη, με συγχωρείτε μπορεί να έχω διαφορετική αντίληψη, δεν έχουμε φροντιστήρια αυτής της τάξης και αυτής της έκτασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά η δυναμική της ελληνικής κοινωνίας που προτάσσει την εκπαίδευση, επειδή αυτή είναι η ιστορική της παράδοση, είναι κάτι που θα πρέπει να έχουμε στο νου μας όταν σκεφτόμαστε τι σημαίνει το φροντιστήριο στην Ελλάδα.

Επιτρέψτε μου, όμως, παρ’ όλα αυτά να πω κάτι. Η λογική μας –κανείς δεν είναι ασφαλής απέναντι στην πιθανότητα του λάθους και της λάθος πρόγνωσης- όταν προτείνουμε μαθήματα που στην Γ΄ Λυκείου είναι 6ωρα σε βάθος και είναι επιλογή αναλόγως των ενδιαφερόντων των παιδιών, άρα, είναι μαθήματα σε μικρότερα τμήματα, νομίζω ότι δίνει τη δυνατότητα στο σχολείο να αντικαταστήσει -συνειδητά δεν λέω «να υποκταταστήσει»- πράγματι το φροντιστήριο. Δίνει μια δυνατότητα, δηλαδή, στο σχολείο να προσφέρει κάτι που μέχρι τώρα το πληρώνει ο γονιός και η οικογένεια, εκτός του σχολείου.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...