Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 30/06/2022, 16:12


Home / Featured / Περιμένοντας τη Διυπουργική για τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

Περιμένοντας τη Διυπουργική για τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 11:53 πμ Ιανουάριος 21st, 2017  


anaplirotis

Στη μονιμοποίηση 10.000 δημοτικών υπαλλήλων-που εργάζονται κυρίως στην καθαριότητα- που έχουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου (οχτάμηνο),οι οποίες θα μετατραπούν σε αορίστου,προχωρά η κυβέρνηση ,σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ,που παραχώρησε στις 17-1-17 ,ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Για το σκοπό αυτό ψήφισε η κυβέρνηση και σχετική τροπολογία στη βουλή τέλος Δεκέμβρη.

Η μονιμοποίηση θα γίνει,όπως ανακοίνωσε, μέσω των διαδικασιών ΑΣΕΠ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τα ονόματα των εκπαιδευτικών για αποσπάσεις στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και φορείς

Η κυβέρνηση ορθά προχωρεί σε μονιμοποίηση των δημοτικών υπαλλήλων,εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Όμως εύλογα γεννάται το ερώτημα:

Γιατί,αλήθεια,δεν προχωρά και στη μονιμοποίηση των 20.000 και πλέον αναπληρωτών εκπ/κών ,με την ίδια διαδικασία,οι οποίοι δεν έχουν μόνο ένα οχτάμηνο προϋπηρεσία ,αλλά φτάνουν και μέχρι 15 χρόνια;Γιατί δυο μέτρα και δυο σταθμά;

Και οι αναπληρωτές εκπ/κοί καλύπτουν πλέον μόνιμες και διαρκείς ανάγκες,αφού την τελευταία εξαετία έχουν συνταξιοδοτηθεί 30000 εκπ/κοί και δεν έχει προσληφθεί κανείς μόνιμος. Κάθε εξήγηση δεκτή.

Υ.Γ. Είμαστε στη δεύτερη βδομάδα κι όχι μόνο δεν έγινε προκήρυξη για μόνιμους διορισμούς εκπ/κών -όπως είχε δηλώσει ο,πάντα αξιόπιστος!!!, κ.Βερναρδάκης-αλλά ούτε καν η διυπουργική σύσκεψη που είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνει για το θέμα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  113 ενστάσεις κατά των πινάκων Μη Δεκτών υποψηφίων για του Συμβούλους Εκπαίδευσης

Δ.Μπράτης facebook


 

Ένα σχόλιο

  1. Διότι, αγαπητοί αναπληρωτές, οι συμβάσεις που συνάπτονται στην περίπτωσή σας δεν είναι διαδοχικές. Δεν προσομοιάζουν σύμφωνα με τον νόμο με την περίπτωση των διαρκώς ανανεώμενων συμβάσεων των εργαζόμενων σε ΟΤΑ που εξακολουθούν και εργάζονται αδιαλείπτως. Οι οκτάμηνες (μικρότερης/μεγαλύτερης διάρκειας) συμβάσεις που υπογράφετε κάθε χρόνο είναι σαφώς ορισμένου χρόνου, και δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν επ’ ουδενί ανανεώμενες και καθιστάμενες αορίστου χρόνου συμβάσεις. Καλός ο συνδικαλισμός αλλά πρέπει να στοχεύει λελογισμένα και σύμφωνα πάντα με το καλό καγαθό. Οι συμβάσεις που υπογράφετε κάθε χρόνο δεν εκπληρούν τα ουσιαστικά εχέγγυα μιας αντικειμενικής διαδικασίας προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ. Κακά τα ψέματα άλλη η τήρηση του νόμου στην περίπτωση μόνιμων διορισμών και άλλη η τήρηση του νόμου στην περίπτωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου για κάλυψη εκτάκτων αναγκών που συνάπτετε.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...