Home / HEADER-NEWS / ΠΕΚ – Ποια είναι τα φαντάσματα της Νέας Δημοκρατίας;

ΠΕΚ – Ποια είναι τα φαντάσματα της Νέας Δημοκρατίας;

Δημοσιεύτηκε: 2:44 μμ Ιανουάριος 12th, 2017  


kerameos3

Ποια είναι τα φαντάσματα της Νέας Δημοκρατίας;

Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ)

Η πρόσφατη ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας περί «εκπαιδευτικών – φαντασμάτων» κατέδειξε με έκδηλο τρόπο την αντιεκπαιδευτική αντίληψη της συντηρητικής παράταξης. Εκφράστηκε δυστυχώς για μια ακόμη φορά η βαθιά προκατάληψη του κόμματος αυτού απέναντι στον κλάδο των εκπαιδευτικών. Και η πολιτική προκατάληψη είναι η πιο βαριά μορφή προκατάληψης, γιατί ο πολιτικός λόγος ως ο κατ’ εξοχήν δημόσιος λόγος εκ της συστάσεώς του και εκ της λειτουργίας του θα έπρεπε να έχει παιδαγωγικό και όχι αντιπαιδαγωγικό περιεχόμενο.

Και αν ήταν η ανακοίνωσή της προϊόν ασύγγνωστης άγνοιας ή ελαφριάς προχειρότητας, θα έπρεπε να εκφράσει μεταμέλεια ζητώντας συγγνώμη. Αλλά είναι δυνατόν να μη γνωρίζει ένα κόμμα τη θεσμική ύπαρξη των ωρομισθίων εκπαιδευτικών; Είναι δυστύχημα για τη δημόσια εκπαίδευση και για τον κόσμο των δεκάδων χιλιάδων των εκπαιδευτικών να έχει να αντιμετωπίσει από τη μια πλευρά το λαϊκισμό και τη δημαγωγία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και από την άλλη τον κυνισμό και την εμπάθεια της Ν.Δ.

Αντί τα πολιτικά κόμματα να εκδηλώνουν την στήριξή τους με συγκεκριμένο τρόπο στους εκπαιδευτικούς της χώρας στο πολύ δύσκολο και πολυσύνθετο παιδαγωγικό και μορφωτικό  έργο τους, δεν χάνουν την ευκαιρία να τους απαξιώνουν χωρίς να έχουν τη στοιχειώδη αίσθηση της μεγάλης ευθύνης και του πολυσήμαντου ρόλου των εκπαιδευτικών.

Η ανακοίνωση της Ν.Δ. αποτυπώνει με εύγλωττο και αποκαλυπτικό τρόπο το βαρύ παρελθόν της απέναντι στους εκπαιδευτικούς και δυστυχώς καταδεικνύει και την έλλειψη αυτοκριτικής ακόμα και όταν το λάθος της είναι καταφανές και άκρως προσβλητικό.

Τα φαντάσματα «δεν βγαίνουν» στον κόσμο της εκπαίδευσης, ακριβώς γιατί εδώ εκφράζονται οι αξίες  της γνώσης και της αγωγής και τα οράματα της παιδείας και της μόρφωσης. Ας αναζητήσει η Ν.Δ. τον κόσμο των φαντασμάτων στο συντηρητισμό της πολιτικής της αντίληψης και στην αντεκπαιδευτική νοοτροπία της, που δεν της επιτρέπουν ούτε καν να αναγνωρίσει το συγκεκριμένο λάθος της.

Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ)


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...