Home / Featured / ΠΕΑΔ – Σχετικά με την ανακοίνωση της αυτοαποκαλούμενης «Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Επιτυχόντων ΑΣΕΠ»

ΠΕΑΔ – Σχετικά με την ανακοίνωση της αυτοαποκαλούμενης «Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Επιτυχόντων ΑΣΕΠ»

Δημοσιεύτηκε: 8:12 πμ Ιανουάριος 10th, 2017  


asep

Δελτίο Τύπου

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (ΠΕΑΔ) ως θεσμικός εκπρόσωπος των συναδέλφων όλων των ειδικοτήτων της β/θμιας εκπ/σης, επιθυμεί να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά της αναφορικά με ανακοίνωση της αυτοαποκαλούμενης «Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Επιτυχόντων ΑΣΕΠ» που αναρτήθηκε σήμερα το πρωί στον εκπαιδευτικό ιστότοπο Alfavita, υπό τον τίτλο «Διχαστικές θέσεις και κοινωνικός αυτοματισμός για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ από την ΠΕΑΔ» Δεδομένης της ανωνυμίας ενός «συντονιστικού» και εξαιτίας του υβριστικού περιεχόμενου της επίμαχης ανακοίνωσης, επιθυμούμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΣΕΠΙΤΩΝ

Είχε προηγηθεί το κείμενο του Συντονιστικού:

Ανακοίνωση συντονιστικού

Διχαστικές θέσεις και κοινωνικός αυτοματισμός για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ από την ΠΕΑΔ

Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Επιτυχόντων ΑΣΕΠ τονίζει ρητώς προς όλες τις πλευρές, ότι διαχωρίζει πλήρως τις θέσεις της από το ακραίο ύφος και την υπερβολικά διχαστική λογική του δημοσιεύματος που ανέβηκε το Σάββατο 7/1/2017 και ώρα 14:53 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.alfavita.gr με τίτλο «Όχι στη διεξαγωγή γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ – Πρόταση για συνδυασμό κριτηρίων για διορισμό», υπογραφόμενο από τους κυρίους Διαμαντή Θεόδωρο και Σάββα Βασίλειο εκ μέρους του Δ.Σ. του συλλόγου με την επωνυμία Π.Ε.Α.Δ. Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα η Π.Ε.Α.Δ. επιχειρεί και απαιτεί τον «μεσαιωνικό» διαχωρισμό των αδιόριστων εκπαιδευτικών σε τρεις ομάδες διαφορετικών αξιώσεων, τους προνομιούχους κατόχους μεγάλων προϋπηρεσιών, τους μη προνομιούχους επιτυχόντες των διαγωνισμών ΑΣΕΠ με ή χωρίς προϋπηρεσία  και φυσικά τους ακόμα λιγότερο προνομιούχους νεότερους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν ακόμα προσληφθεί στην δημόσια εκπαίδευση ως αναπληρωτές.

Ως κίνηση εκπαιδευτικών, εκφραστές μίας μερίδας αδιόριστων συναδέλφων μας που διαθέτουν επιτυχία/ες ΑΣΕΠ, τους οποίους η Π.Ε.Α.Δ. στο συγκεκριμένο δημοσίευμα προσπαθεί να οικειοποιηθεί αυθαιρέτως «…ως θεσμικός εκπρόσωπος όλων των ειδικοτήτων της β/θμιας εκπ/σης, των αναπληρωτών  είτε έχουν επιτυχία ΑΣΕΠ είτε όχι…», μας εξαναγκάζει να προβούμε στην παρούσα ανακοίνωση διαχωρισμού μας από τις απόλυτες λογικές της, προκειμένου να προστατέψουμε ηθικά τα μέλη μας από αυτές και τον τρόπο με τον οποίον δημοσιοποιήθηκαν στο εν λόγω άρθρο. Συγκεκριμένα και σε ότι έχει να κάνει με τις προτάσεις της Π.Ε.Α.Δ. έτσι όπως αυτές αποτυπώθηκαν στο τέλος της ανακοίνωσής της:

1.      Αποστασιοποιούμαστε πλήρως από την πρότασή της για τον τρόπο μοριοδότησης των επιτυχιών ΑΣΕΠ. Θεωρούμε ότι η πρόταση αυτή αποτελεί προσβολή προς την Ελληνική Δικαιοσύνη και τους εκατοντάδες συναδέλφους μας που έχουν προστρέξει σε αυτήν προκειμένου να βρουν δικαίωση λόγω των γνωστών καταστρατηγήσεων της νομοθεσίας τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Θεωρούμε ότι θα ήταν πρέπον πριν προταθεί το οτιδήποτε για το συγκεκριμένο θέμα, να αναμείνουμε όλοι την έκδοση των δικαστικών αποφάσεων, οι οποίες άλλωστε θα εκδοθούν στο άμεσο και επόμενο χρονικό διάστημα.

2.      Αποστασιοποιούμαστε πλήρως από τον ωμό τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να αποκλείσει τους νεότερους συναδέλφους εκπαιδευτικούς χωρίς προϋπηρεσία από το δικαίωμα της εργασίας. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε την ακραία λογική της η οποία σε ορισμένα σημεία ξεπερνά κάθε αίσθημα δημοκρατικότητας και ισονομίας. Στην περίπτωση λόγου χάρη της πρότασής της για την μοριοδότηση των πτυχίων και προκειμένου να αποκλείσει τους νεότερους εκπαιδευτικούς, φθάνει σε σημείο να διαχωρίζει τα πτυχία σε ενεργά και μη ενεργά «…Ποσοστιαία μοριοδότηση της παλαιότητας πτυχίου ως ενός κοινωνικού κριτηρίου [που να αφορά τα «ενεργά» πτυχία, όσων εργάστηκαν/εργάζονται ως αναπληρωτές σε δημόσια σχολεία .]…».  Για την ΠΕΕΕΑΣΕΠ θεωρούμε αυτονόητο ότι όλα τα πτυχία είναι ενεργά και οι κάτοχοί τους απολαμβάνουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε και το ΑΣΕΠ δεν θεωρεί σε καμιά περίπτωση ως αντικειμενικό κριτήριο το έτος κτήσης πτυχίου.

Εν τέλει τονίζουμε και πάλι ότι η ΠΕΕΕΑΣΕΠ και όσοι θέλουν να εκπροσωπούνται από τις θέσεις της, δεν είχαμε ούτε και έχουμε καμία απολύτως σχέση με την Π.Ε.Α.Δ., δεν εκφραζόμαστε σε καμία περίπτωση θεσμικά από την λειτουργία της, όπως αυτή διατείνεται και πολύ περισσότερο από τις θέσεις της. Οι θέσεις της θεωρούμε ότι είναι άκρως διχαστικές και δυστυχώς προωθούν τον κοινωνικό αυτοματισμό στις τάξεις των αδιόριστων εκπαιδευτικών με την λογική του «κοτζαμπασισμού» και της υπεράσπισης τσιφλικιών, τα περισσότερα εκ των οποίων άλλωστε κρίνονται αυτές τις ημέρες για τον τρόπο κτήσης τους στα έδρανα των δικαστηρίων.

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ: ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΑΣΕΠ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...