Home / HEADER-NEWS / Παρεμβάσεις Δ.Ε. «Έξω η φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής από τα σχολεία»!

Παρεμβάσεις Δ.Ε. «Έξω η φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής από τα σχολεία»!

Δημοσιεύτηκε: 8:58 πμ Ιανουάριος 19th, 2017  


PAREMVASIS

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Έξω η φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής από τα σχολεία!

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί

φωτιές ανάψαν οι οχτροί

Το φρικτό της πρόσωπο αποκάλυψε για μια ακόμα φορά το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Την Τρίτη 17 Γενάρη, οι μαθητές, οι δάσκαλοι καθώς και γονείς του Δημοτικού Σχολείου του Νέου Ικονίου Περάματος ήρθαν αντιμέτωποι με τάγμα εφόδου της φασιστικής συμμορίας της ΧΑ με επικεφαλής τον βουλευτή και υπόδικο Γ. Λαγό. Το συγκεκριμένο σχολείο προορίζεται να υποδεχθεί προσφυγόπουλα που ζουν στο στρατόπεδο του Σχιστού.

Το συγκεκριμένο γεγονός διέγειρε τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές “χορδές” των χρυσαυγιτών οι οποίοι έστησαν καρτέρι από νωρίς το πρωί στο Δημοτικό σχολείο. Το μεσημέρι και ενώ προετοιμαζόταν σύσκεψη φορέων της περιοχής για το θέμα αυτό οι χρυσαυγίτες, επιτέθηκαν απροκάλυπτα στους εκπαιδευτικούς και σε γονείς, χτυπώντας, προπηλακίζοντας, εκτοξεύοντας απειλές και τρομοκρατώντας.

Το επεισόδιο αυτό αποτελεί την κορύφωση μιας σειράς ξενοφοβικών και ρατσιστικών γεγονότων που συμβαίνουν σε σχολεία της χώρας (Ωραιόκαστρο, Χίος, Φιλιππιάδα, Λαμία, κλπ) όπου δήθεν “αγανακτισμένοι” γονείς καταλαμβάνουν τα σχολεία για να εμποδίσουν την πρόσβαση και την ένταξη των προσφυγόπουλων σε αυτά.

Η τραμπούκικη επίθεση των χρυσαυγιτών στο δημοτικό σχολείο του Περάματος, πραγματοποιείται την ίδια ώρα που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να “συμμορφώσει” και να “εκδημοκρατίσει” το φασιστικό μόρφωμα της ΧΑ και να την προσαρμόσει σε ένα πιο ήπιο κοινοβουλευτικό ρόλο. Αυτή τη γραμμή του εξωραϊσμού και του “καλλωπισμού” επιβεβαιώνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για μια ακόμα φορά με τη στάση της απέναντι στα γεγονότα του Περάματος. Από τη μια πλευρά οι αστυνομικές δυνάμεις κράτησαν στάση απόλυτης ανοχής απέναντι στους προπηλακισμούς και τις επιθέσεις των χρυσαυγιτών. Ακόμα χειρότερη είναι όμως η στάση του υπουργείου Παιδείας, το οποίο επαναλαμβάνει με μονότονο τρόπο την αντιδραστική θεωρία των “δύο άκρων” που εγκαινίασαν οι συγκυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο στην ανακοίνωσή του για “την υποχρέωση να θωρακίσει τις εκπαιδευτικές διαδικασίες από τις παρεμβάσεις εξωσχολικών, όποιοι κι αν είναι αυτοί, όποιους σκοπούς κι αν επιδιώκουν”. Η Χρυσή Αυγή μετά την επιχείρηση ξεπλύματός της από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τους εθνοπρεπείς εναγκαλισμούς με φόντο το Καστελόριζο αποθρασύνεται ακόμα περισσότερο. Φαίνεται πως δεν πτοείται από τα νέα αποκαλυπτικά και αποτρόπαια στοιχεία για το δολοφονικό έργο των μελών της, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη της.

Πάνω στις πλάτες των προσφύγων – θυμάτων των βάρβαρων πολέμων που διεξάγουν οι Αμερικάνοι, Ρώσοι και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές συντρίβοντας τη Μέση Ανατολή, οι χρυσαυγίτες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να εξαπολύσουν για μια ακόμα φορά το μισαλλόδοξο και ρατσιστικό τους δηλητήριο. Αποκαλύπτουν ακόμα μια φορά το αποκρουστικό τους πρόσωπο, αυτό των πιο πιστών υπηρετών και συνοδοιπόρων των πιο ακραίων και αντιδραστικών κύκλων εντός και εκτός της χώρας.

Εκφράζουμε τη γνήσια διεθνιστική αλληλεγγύη μας στα παιδιά των προσφύγων. Διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα όλων των παιδιών, ντόπιων και ξένων, να έχουν πρόσβαση στη μόρφωση με ίσους όρους και ίδια δικαιώματα. Απέναντι στις τρομοκρατικές επιθέσεις των φασιστοειδών πρέπει να υπάρξει η πιο πλατιά συσπείρωση δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων. Τα τελευταία γεγονότα αναδεικνύουν την ανάγκη να απομονωθεί η δράση της συμμορίας της ΧΑ, να συντριβούν οι ρατσιστικές και ξενοφοβικές ιδέες που ενισχύονται και πολλαπλασιάζονται από δήθεν “ανήσυχους και αγανακτισμένους γονείς”.

Κάθε Δάσκαλος που τιμά το ρόλο και τον τίτλο του οφείλει να συστρατευθεί στην κατεύθυνση αυτή.

Γενάρης 2017

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

Συσπειρώσεις Κινήσεις


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...