Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 28/07/2021, 16:14


Home / Featured / Πάνε πίσω οι συζητήσεις για αριθμό μόνιμων διορισμών και Νέο Λύκειο. Αναβάλλονται για την επόμενη εβδομάδα

Πάνε πίσω οι συζητήσεις για αριθμό μόνιμων διορισμών και Νέο Λύκειο. Αναβάλλονται για την επόμενη εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε: 9:12 μμ Ιανουάριος 19th, 2017  


ypep8-marousi-5
Η προγραμματισμένη για την περασμένη εβδομάδα Διϋπουργική Σύσκεψη για τον τριετή προγραμματισμό των προσλήψεων μονίμων διορισμών εκπαιδευτικών (2018 -2020), μετατίθεται για την άλλη εβδομάδα.
Ακόμη είναι άγνωστος ο αριθμός των θέσεων που θα εγκριθεί από τους θεσμούς για διορισμό εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Επίσης από το υπουργείο Παιδείας δεν έχουν κληθεί ακόμη τα δύο κορυφαία συνδικαλιστικά όργανα των δασκάλων, νηπιαγωγών και καθηγητών, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, προκειμένου να συζητηθεί, όπως δεσμεύθηκε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, η διαμόρφωση του νέου συστήματος προσλήψεων εκπαιδευτικών.
Δεν θα γίνει η προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής,  με θέμα : “Αναβάθμιση του Λυκείου και του συστήματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση”.
Πρόκειται για δεύτερη αναβολή μέσα σε μια εβδομάδα  καθώς είχε προγραμματιστεί και για χθες Τρίτη, αλλά αναβλήθηκε.
Μέχρι αυτή την  ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει αποφασιστεί νέα ημερομηνία συζήτησης. Από το γραφείο του υπουργού Παιδείας, σχετικά με τους λόγους της αναβολής , λάβαμε την απάντηση ότι υπήρχε κάποιο προσωπικό πρόβλημα του υπουργού Παιδείας και ότι η νέα ημερομηνία θα ορισθεί για την  επόμενη εβδομάδα.
Πάντως  στο η επταμελής Επιτροπή “σοφών” του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής συνεχίζει την επεξεργασία της πρότασης που πρόκειται να καταθέσει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όποτε αυτή , τελικά, συνεδριάσει.

Η αναβολή, σύμφωνα με την «Καθημερινή», οφείλεται στις αντιδράσεις της Εκκλησίας για το μάθημα των Θρησκευτικών (από υποχρεωτικό γίνεται μάθημα επιλογής), αλλά και στην απουσία συναίνεσης.

Κατά πληροφορίες της εφημερίδας, υπάρχουν αντιδράσεις και μεταξύ της συνδικαλιστικής παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, διότι εάν το σχέδιο εφαρμοστεί, κάποιες ειδικότητες εκπαιδευτικών θα μείνουν μετέωρες εργασιακά.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ακόμη, πολλοί επικρίνουν το υπουργείο ότι προτείνει αλλαγές στο Λύκειο, που προϋποθέτουν αλλαγές στο Γυμνάσιο.

 dictyo.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας ...