Home / HEADER-NEWS / Με Π.Δ. θα καθοριστεί ο αναβαθμισμένος ρόλος του Συλλόγου Διδασκόντων. Νωρίτερα οι εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

Με Π.Δ. θα καθοριστεί ο αναβαθμισμένος ρόλος του Συλλόγου Διδασκόντων. Νωρίτερα οι εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

Δημοσιεύτηκε: 9:58 μμ Ιανουάριος 4th, 2017  


sxoleio
Στο πλαίσιο αυτό – αξιολογησης της σχολικής μονάδας
Στους εκπαιδευτικούς η λειτουργία του σχολείου Οι δάσκαλοι θα έχουν ως πυξίδα τον γενικό κατευθυντήριο κανονισμό που θα εκδώσει το υπουργείο Παιδείας.
Αποφασιστικό ρόλο στη λειτουργία των σχολείων θα έχουν στο εξής οι εκπαιδευτικοί.
Το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της αυτοαξιολόγηοης της σχολικής μονάδας που θα εφαρμοστεί φέτος, ετοιμάζει Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο οι σύλλογοι διδασκόντων θα αποκτούν αυξημένες αρμοδιότητες και θα μπορούν, σε συνεργασία κυρίως με τους γονείς, να καταρτίζουν τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του σχολείου.
Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν ως πυξίδα τον γενικό κατευθυντήριο κανονισμό που θα εκδώσει το υπουργείο Παιδείας και, λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες της σχολικής μονάδας, θα μπορούν να σχεδιάζουν ειδικές δράσεις για τη βελτίωση του έργου της. θέλουμε να προωθηθεί η συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών και τοπικής κοινωνίας και να καθιερωθεί ο ετήσιος σχεδιασμός δράσεων σε κάθε σχολική μονάδα που θα στοχεύουν στη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου.
Ο ίδιος έχει δε, διαβεβαιώσει ότι η διαδικασία σχεδιασμού και αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας θα διαμορφωθεί μετά από διάλογο με τις ομοσπονδίες των δασκάλων και των καθηγητών και θα είναι πλήρως απαλλαγμένη από τιμωρητικές συνέπειες για τους εκπαιδευτικούς ή κατηγοριοποιήσεις των σχολείων ανάλογα με τις επιδόσεις των μαθητών .
ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας θα ξεκαθαρίζει ότι θέματα στρατηγικού σχεδιασμού εκπαίδευσης θα ανήκουν στο υπουργείο Παιδείας και πως για τον λειτουργικό σχεδιασμό των σχολικών μονάδων θα αποφασίζουν οι σύλλογοι διδασκόντων.
Με βάση τις ίδιες πηγές, το Π.Δ., το οποίο θα είναι ενιαίο για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία, θα προβλέπει επίσης ότι οι εγγραφές στο νηπιαγωγείο και στην Α’ τάξη δημοτικού θα γίνονται ένα μήνα νωρίτερα απ’ ό,τι ισχύει σήμερα, δηλαδή από τις 2 έως τις 20 Μαΐου αντί από την 1η έως την 21η Ιουνίου.
Στόχος είναι το υπουργείο Παιδείας να γνωρίζει εγκαίρως τη δημιουργία τμημάτων σε αυτές τις τάξεις για να κάνει τον προγραμματισμό του για τη νέα σχολική χρονιά.
ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΛΗΜΕΡΗ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...