Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 04/08/2021, 04:03


Home / Featured / Με νέους εργαζόμενους και κανονική απασχόληση θα λειτουργήσουν τα νέα ΚΔΑΠ εντός των σχολικών μονάδων

Με νέους εργαζόμενους και κανονική απασχόληση θα λειτουργήσουν τα νέα ΚΔΑΠ εντός των σχολικών μονάδων

Δημοσιεύτηκε: 8:55 μμ Ιανουάριος 22nd, 2017  


sxoleio

Την καλύτερη οργάνωση του θεσμού των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) προς όφελος των παιδιών επιδιώκει το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, σχετικά με το θέμα της στέγασης και της λειτουργίας των ΚΔΑΠ, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι σήμερα από τα ΚΔΑΠ που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα, στα οποία συμμετέχουν συνολικά 21.512 παιδιά, τα 233 λειτουργούν εντός σχολικών μονάδων σε δύο βάρδιες (14:00 έως 18:00 και 18:00 έως-22:00) και δέχονται 10.497 παιδιά. Εκτός σχολείων λειτουργούν 316 ΚΔΑΠ που δέχονται 11.115 παιδιά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας «τα ΚΔΑΠ, σε καμία περίπτωση, δεν αποτελούν δομή της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και η λειτουργία τους δεν εμπλέκεται και δεν επηρεάζει τη λειτουργία του σχολείου. Αναμφισβήτητα, όμως, εμπλουτίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία, προσφέροντας στα παιδιά τη δυνατότητα να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να αναπτύξουν τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά τους, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τις ανάγκες της ελληνικής οικογένειας».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

«Γι’ αυτόν τον σκοπό, έχουμε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στις σχολικές μονάδες όπου λειτουργούν ΚΔΑΠ και ήδη αρχίσαμε διάλογο με την ομοσπονδία των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και τους δήμους» τονίζει το υπουργείο Εργασίας.

Να σημειωθεί ότι η ομοσπονδία των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ έχει εκφράσει τους φόβους της για μετατροπή της εργασίας τους σε μερική απασχόληση και κατά συνέπεια τη μείωση και των αποδοχών τους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η ΚΕΔΕ, η οποία συζήτησε το θέμα της λειτουργίας ΚΔΑΠ στα σχολεία στο τελευταίο ΔΣ, ήδη  βρίσκεται σε συζήτηση με το υπουργείο Εργασίας.

Η θέση της, όπως αυτή εκφράστηκε στο ΔΣ, είναι ότι τα ΚΔΑΠ που ήδη λειτουργούν να παραμείνουν υπό το ίδιο καθεστώς.

Τα νέα ΚΔΑΠ που θα δημιουργηθούν να λειτουργήσουν στα σχολεία, υπό την προϋπόθεση ότι θα απασχολήσουν νέους εργαζόμενους και σε καθεστώς κανονικής και όχι μερικής απασχόλησης.

https://www.avgi.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Με 158 «ΝΑΙ» και 133 «ΟΧΙ», ψηφίστηκε σήμερα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου ...