Τελευταία Νέα

Friday, 04/20/18, 00:41Μοριοδότηση μεταταχθέντων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε:

3:24 μμ Ιανουάριος 10th, 2017

gavroglou4

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Ερώτηση στη Βουλή  για το αν σχεδιάζεται η γενικευμένη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου για τις νεοεισερχόμενες με μετάταξη ειδικότητες στην Α/θμια με βάση την οποία για δυο εκπαιδευτικούς που μετατάθχηκαν από Β/θμια σε Α/θμια αποδόθηκαν ως μόρια συνθηκών διαβίωσης αυτά της βαθμίδας από την οποία προέρχονταν και όχι της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατέθεσε η  Βουλευτής κα Μάρκου η οποία ζητά επίσης να μάθει αν προτίθεται το κ. Γαβρόγλου να εκδώσει οδηγίες προς όλες τις Διευθύνσεις Αθμιας ώστε να επανυπολογιστούν τα μόρια μετάθεσης των εκπαιδευτικών των νεοεισερχομένων στην Α/θμια ειδικοτήτων με διατήρηση της μοριοδότησης τους από τα σχολεία Δευτεροβάθμιας για τη χρονική περίοδο που υπηρέτησαν σε αυτά σύμφωνα με το σκεπτικό των δυο αποφάσεων.

Ο Υπουργός απάντησε γραπτώς ότι  το ΥΠΠΕΘ θα εξετάσει το σχετικό αίτημα που υποβάλλεται στην παρούσα Ερώτηση ενώ παρουσίασε το ιστορικό της υπόθεσης αναφέροντας ότι οι υπ’ αριθμ. πρωτ. Α104/22-01-2016 και Α105/22-01-2016 αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, μετά από την προσφυγή δύο εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ05, ακύρωσαν τον Πίνακα μοριοδότησης και τις σχετικές αποφάσεις τοποθέτησης «κατά το μέρος που αφορά» τους συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς με το σκεπτικό ότι «κατά την έννοια της παρ. 8 του άρθρου 16 του Π.Δ. 50/1996, ως μονάδες μετάθεσης που μετατρέπονται στις μονάδες της πλησιέστερης σχολικής μονάδας που υπηρετούσαν οι εκπαιδευτικοί μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης μετάταξής τους, πρέπει να θεωρηθούν εκείνες του τελευταίου μόνο χρονικού διαστήματος πριν τη μετάταξη» και ως εκ τούτου ανέπεμψαν την υπόθεση στο ΥΠΠΕΘ, προκειμένου να τροποποιήσει αναλόγως την απόφαση τοποθέτησης των εν λόγω εκπαιδευτικών, αφού καθορίσει εκ νέου τη θέση των αιτούντων στον πίνακα μορίων μετάθεσης «με μετατροπή των μορίων συνθηκών διαβίωσης του τελευταίου χρονικού διαστήματος πριν την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης μετάταξης».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αναπληρωτές στα ελληνικά σχολεία ανά βαθμίδα εκπαίδευση. Τι λέει η έκθεση του ΟΟΣΑ

Ακολούθως, η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σερρών συμμορφούμενη προς τη δικαστική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης υπολόγισε, κατά το ως άνω σκεπτικό των δικαστικών αποφάσεων, τα μόρια των δύο εκπαιδευτικών, ήτοι απέδωσε ως μόρια συνθηκών διαβίωσης αυτά της βαθμίδας από την οποία προέρχονταν και όχι της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως προβλέπει το Π.Δ.

 Ο Υπουργός κλείνει την απάντησή του σημειώνοντας ότι το ΥΠΠΕΘ θα εξετάσει το σχετικό αίτημα που υποβάλλεται στην παρούσα Ερώτηση.

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Γαβρόγλου: Πρέπει να προχωρήσουμε σε μόνιμους διορισμούς

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu Στο θέμα της ανάγκης των μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση εστίασε ...

Μοιράσου!