Home / Featured / Μια άλλη άποψη για τα όσα γράφονται για διορισμούς

Μια άλλη άποψη για τα όσα γράφονται για διορισμούς

Δημοσιεύτηκε: 4:40 μμ Ιανουάριος 3rd, 2017  


kathigitis

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Το θέμα των διορισμών φαίνεται ότι μονοπωλεί την εκπαιδευτική κοινότητα που έχει αρχίσει να αναζητά πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποία θα γίνουν οι διορισμοί.

Ωστόσο, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η αξιολόγηση και αυτό δημιουργεί προβληματισμό για το αν τελικά το θέμα των διορισμών έχει κλειδώσει.

Η αξιολόγηση αναμένεται να ολοκληρωθεί Μάρτιο με Απρίλιο χρονικό διάστημα που θα καθορίσει αν θα κλείσει το θέμα των διορισμών και το οποίο φυσικά δημιουργεί ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για το αν μπορεί να γίνει γραπτός διαγωνισμός ο οποίος και πρέπει να προκηρυχθεί 6 μήνες νωρίτερα, ενώ ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί και για τη διόρθωση των γραπτών. Άλλωστε δεν αναφέρεται ακόμα κάπου γραπτός διαγωνισμός αλλά γενικά και αόριστα διαγωνισμός.

Το σίγουρο είναι ότι το ΑΣΕΠ θα έχει κυρίαρχο ρόλο καθώς υπάρχουν νομικές δεσμεύσεις που δε μπορεί να τις παραβλέψει το Υπουργείο Παιδείας.

Τονίζουμε ότι αξιολόγηση και διορισμοί είναι συνυφασμένα, οπότε αν δεν κλείσει η αξιολόγηση τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Το παρελθόν άλλωστε μας έχει δείξει ότι εξαγγελίες μπορεί να είχαμε αλλά πάντα το θέμα κάπου κολλούσε – βλέπε Θεσμοί- και τελικά δεν προχωρούσε. Τώρα αναφέρεται ότι έχουν συμφωνήσει οι Θεσμοί. Σίγουρα το γεγονός ότι το Υπουργείο δαπανά 300.000.000 ευρώ για αναπληρωτές και το ότι δέχθηκαν να γραφτεί η αναγκαιότητα των διορισμών σημαίνει ότι χρειάζονται διορισμοί.

Το θέμα είναι αν δοθεί το τελικό πράσινο φως γιατί και άλλες φορές οι Θεσμοί συμφωνούσαν αλλά το θέμα δεν προχωρούσε.

Ο νέος υπουργός Παιδείας αν και ήταν φειδωλός το πρώτο διάστημα για τους διορισμούς σήμερα βλέπουμε και τη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας να αναπαράγει τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «οι διορισμοί δηλώνουν την αρχή του τέλους ενός απαράδεκτου καθεστώτος στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση που ολοένα και περισσότερο βασίζεται σε αναπληρωτές καθηγητές, των οποίων την προσφορά θα πρέπει να αναγνωρίσουμε με τον πιο γενναιόδωρο τρόπο».

Σίγουρα υπάρχει προσπάθεια για διορισμούς αλλά ας δούμε το επόμενο διάστημα πως θα εξελιχθεί το όλο θέμα.

Ας μη ξεχνάμε ότι είμαστε και σε μια ρευστή πολιτικά περίοδο…


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...