Home / Featured / Τα κριτήρια της ΠΕΑΔ για τους μόνιμους διορισμούς

Τα κριτήρια της ΠΕΑΔ για τους μόνιμους διορισμούς

Δημοσιεύτηκε: 8:45 μμ Ιανουάριος 7th, 2017  


KATHIGITIS
 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (Π.Ε.Α.Δ.)

Αρ. Μητρώου Σωματείου:30492 ειδ.6283

Αρ. Διαταγής Αναγνώρισης:457/14-10-2014

του Ειρηνοδικείου Αθηνών

email:             pead2014@gmail.com.

ηλεκτρ. σελ.:   https://syllogosanapliroton.wordpress.com/ 

τηλέφωνο:         6982327670

αρ.πρωτ. 75

Αθήνα, 6-1-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (ΠΕΑΔ) ως θεσμικός εκπρόσωπος όλων των ειδικοτήτων της β/θμιας εκπ/σης, των αναπληρωτών  είτε έχουν επιτυχία ΑΣΕΠ είτε όχι που εδώ και χρόνια στελεχώνουμε τα δημόσια σχολεία της χώρας με κόστος προσωπικό, οικογενειακό και πρωτίστως οικονομικό επιθυμεί να εκφράσει τις απόψεις της για τα όσα γίνονται και γράφονται  σχετικά με το άνοιγμα της διαδικασίας προσλήψεων μόνιμων εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση μετά από οκτώ χρόνια καθεστώτος αδιοριστίας .

Συγκεκριμένα η  ΠΕΑΔ με αυτογνωσία και σύνεση ,με λόγο και σκέψη που χαρακτηρίζονται από σοβαρό  ήθος και ύφος   που  συνάδουν προς αυτό των εκπαιδευτικών λειτουργών, επιθυμεί να δηλώσει ότι:

Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση του τμήματος Παιδείας Σύριζα για τις προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών και εκφράζουμε και εμείς  την εντονότατη αντίθεσή μας στη διεξαγωγή γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ διότι αυτό έρχεται ξεκάθαρα σε αντίθεση με τις ψηφισμένες και προγραμματικές δεσμεύσεις παιδείας του συγκεκριμένου κόμματος .

Πάγια θέση της Π.Ε.Α.Δ ,αφού τα μέλη της είναι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές που έχουν υπηρετήσει σε όλη την ελληνική επικράτεια είναι η προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών σε δημόσια σχολεία ως βασική προϋπόθεση κατοχύρωσης εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων. Η προϋπηρεσία αυτή είτε αποκτήθηκε μετά από επιτυχία ΑΣΕΠ είτε όχι αποτελεί μορφωτικό και παιδαγωγικό κεφάλαιο.

Θεωρώντας τη διαδικασία πρόσληψης εκπαιδευτικών και την επιλογή των κριτηρίων με τα οποία αυτή θα γίνει ως εξαιρετικά σοβαρό  ζήτημα ζητούμε αυτό να συζητηθεί με όλους τους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς φορείς αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού,  και πολυφωνικά τεκμηριωμένου διαλόγου χωρίς εμμονές, προσβολές και αποκλεισμούς που δε συνάδουν προς το ήθος και το ύφος εκπαιδευτικών λειτουργών. Εξάλλου  οι ιδέες, οι θέσεις και η προσφορά όλων μας κρίνεται και αξιολογείται συνεχώς τόσο από τα λόγια όσο και από τα έργα μας.

Ο λόγος των εκπαιδευτικών λειτουργών οφείλει πρωτίστως να χαρακτηρίζεται από σοβαρό  ήθος και την αναγκαία λογική και επιχειρηματολογία  και ύστερα να επιδεικνύει περίσσεια κριτικής και πολυμάθειας. Στα πλαίσια αυτά η Π.Ε.Α.Δ προτείνει οι εξαγγελλόμενες προσλήψεις να γίνουν από το πλήθος των αναπληρωτών (περίπου 20000) που εργάστηκαν κι εργάζονται στα δύσκολα χρόνια της κρίσης (ας μη ξεχνάμε τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου με συγχωνεύσεις και αύξηση ωραρίου) στηρίζοντας το δημόσιο σχολείο με τον δίκαιο συνδυασμό -συγκερασμό των  παρακάτω κριτηρίων αφού αυτά αποτελούν τους τρεις (3) ιστορικούς τρόπους διορισμού:

  1. Ποσοστιαία μοριοδότηση της παλαιότητας πτυχίου ως ενός κοινωνικού κριτηρίου [που να αφορά τα «ενεργά» πτυχία, όσων εργάστηκαν/εργάζονται ως αναπληρωτές σε δημόσια σχολεία .].
  2. Αναγνώριση της δημόσιας προϋπηρεσίας (1μόριο ανά μήνα)
  3. Επιτυχία ενός (1) ΑΣΕΠ (διαζευκτικά)

Αναμένουμε άμεσα συνάντηση με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  και την καλούμε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

……………………………………………………………………………………………………….

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (Π.Ε.Α.Δ.)
Αρ. Μητρώου Σωματείου:30492 ειδ.6283
Αρ. Διαταγής Αναγνώρισης:457/14-10-2014 του Ειρηνοδικείου Αθηνών

τηλέφωνο:         6982327670

αρ.πρωτ. 74

Αθήνα, 5-1-2017

Δελτίο Τύπου
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Α.Δ. στα γραφεία της Ο.Λ.Μ.Ε. στο Σύνταγμα.
Στη συνέλευση υπήρξε ενημέρωση αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις που προκλήθηκαν από τις εξαγγελίες των τελευταίων ημερών που φαίνεται να θέτουν το ενδεχόμενο μόνιμων διορισμών μετά από πολλά χρόνια παρατεταμένης αδιοριστίας.
Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας χαιρετίζει καταρχήν αυτές τις εξαγγελίες, αλλά εκείνο που προέχει είναι να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες ενός τέτοιου ενδεχόμενου, δεδομένων των πολλών παραμέτρων που θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν. HΓενική Συνέλευση διατράνωσε την άρνηση σε κάθε σκέψη για γραπτό διαγωνισμό.
Τα μέλη του Δ.Σ. ενημέρωσαν τους συναδέλφους για τις πάγιες θέσεις της Ένωσης που αφορούν τα βασικά κριτήρια για τους μόνιμους διορισμούς
[1. προϋπηρεσία,
2. ΑΣΕΠ,
3. παλαιότητα πτυχίου (ως κοινωνικού κριτηρίου)]
και από τη Γενική Συνέλευση επαναλήφθηκε το αίτημα που έχει ήδη υποβληθεί και εγγράφως για άμεση συνάντηση του Δ.Σ. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
Το Δ.Σ. κάλεσε τα μέλη να είναι σε εγρήγορση προκειμένου να διαφυλαχθούν η αξιοπρέπεια και οι κόποι όλων όσοι εργάζονται εδώ και πολλά χρόνια στελεχώνοντας τα δημόσια σχολεία της χώρας.

 

3 Σχόλια

  1. Θεωρώ πως, όταν ένας επίσημος σύλλογος προτείνει κριτήρια διορισμού, δεν πρέπει να «αυτοφωτογραφίζεται» και να προτείνει αποκλειστικά και μόνο όσα τον συμφέρουν. Το νέο σύστημα προσλήψεων πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικό. Στο προκείμενο τώρα: Βεβαίως και η προϋπηρεσία είναι προσόν (ουδείς ποτέ το αμφισβήτησε, αλλά το θέμα εδώ είναι το πώς αποκτήθηκε. Αποκτήθηκε πριν [ΠΔΣ, εκκλησιαστικά κ.λπ.] την επιτυχία ΑΣΕΠ ή μετά;). Φυσικά και να μετράει η επιτυχία ΑΣΕΠ, εδώ όμως δεν την προτάσσουν, διότι ο βαθμός των περισσότερων μελών της ομάδας κυμαίνεται γύρω στο 60 (εννοείται πάντως πως και το 60 είναι αξιοπρεπές σε σχέση με τους αποτυχόντες). Τέλος, η επιστροφή στην επετηρίδα (παλαιότητα πτυχίου) νομίζω μας ξεπερνά όλους και ειδικά τους νέους αποφοίτους.

  2. Καλό θα ήταν να μην παίρνετε μονομερείς θέσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα μερίδας εκπαιδευτικών εις βάρος άλλων υποψηφίων εισάγοντας την πρόταση διακριτικής μεταχείρισης που δεν συνάδει ούτε με την λογική αντικειμενικών κριτηρίων για όλους ούτε με αξιοκρατικές μεθόδους διορισμών στο Δημόσιο. Απευθύνεστε εν τέλει αποκλειστικά στα εσωστρεφή ακροατήριά σας χωρίς πρόθεση διαλόγου.

  3. Νεα εκπαιδευτικός

    Τα κριτήρια που ανά φέρθηκαν απλά αποτελούν μια φωτογραφική προκήρυξη διορισμού συγκεκριμένου αριθμού ατόμων που μέσο όρο ηλικίας έχουν τα 45 με 50 και σε λίγα χρόνια θα πρεπει να συνταξιούδοτηθουν. Ήταν άδικο το σύστημα, δε λέω , αλλά μήπως κάποιοι θέλανε να είναι άδικο?
    Καλό θα ήταν να δοθει η ευκαιρία για μια νέα πνοή στην εκπαίδευση και στους νέους που πλέον τα προσόντα τους αγγίζουν ακαδημαϊκή καριέρα ώστε να μη φεύγουν στο εξωτερικό και επιτέλους να αξιοποιηθούν στη χώρα τους.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...