Κυριακή, 25/07/2021, 22:26


Home / HEADER-NEWS / Κατατέθηκε ερώτηση με θέμα «Αποτίμηση Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου»

Κατατέθηκε ερώτηση με θέμα «Αποτίμηση Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου»

Δημοσιεύτηκε: 12:26 μμ Ιανουάριος 16th, 2017  


Vouli-Olomeleia-aithousa
Θέμα λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων στη χώρα θέτει ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ κ. Θ. Φορτσάκης με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή και τον αρμόδιο υπουργό.
Όπως είναι γνωστό, με τις αλλαγές που έγιναν επί ηγεσίας του κ. Ν. Φίλη στο υπουργείο Παιδείας, το ολοήμερο σχολείο ουσιαστικά «απενεργοποιήθηκε», καθώς μπορεί να «επεκτάθηκε» σε όλα τα σχολεία (που ονομάστηκαν όλα ολοήμερα), αλλά τα προγράμματά του μειώθηκαν σημαντικά, όπως και οι ειδικότητες εκπαιδευτικών που απασχολούσε και τα αναμορφωμένα του προγράμματα.
Με βάση σχετικές καταγγελίες που έχει δεχτεί, ο βουλευτής της ΝΔ ζητάει αποτίμηση του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου, το οποίο εισήγαγε το Υπουργείο Παιδείας στην αρχή του σχολικού έτους 2016-2017 και με το οποίο αναμόρφωσε και αντικατέστησε τους δύο τύπους νηπιαγωγείου, κλασικό και ολοήμερο, που λειτουργούσαν παράλληλα. Ο κ. Φορτσάκης ζητάει και την κατάθεση και των σχετικών εγγράφων.
Ο βουλευτής αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο καινούργιος αυτός προαιρετικός τύπος Ολοήμερου Νηπιαγωγείου προκάλεσε έντονη δυσχέρεια στους γονείς των νηπίων, καθώς για να λειτουργήσει απαιτείται υψηλός ελάχιστος αριθμός μαθητών και ρωτά τον υπουργό Παιδείας:
Σε πόσα νηπιαγωγεία της Χώρας λειτουργεί κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017 το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα και με τη συμμετοχή πόσων μαθητών;
Πόσα Ολοήμερα Νηπιαγωγεία και με πόσους μαθητές λειτουργούσαν το προηγούμενο σχολικό έτος;
Ποια είναι τελικά τα οφέλη της θέσπισης του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου για τα νήπια και τους γονείς τους;
Η ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ
Βουλευτής Επικρατείας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
προς τον
Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
κύριο Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

Θέμα: Αποτίμηση Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου

Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2017

Με Υπουργικές Αποφάσεις στην αρχή του σχολικού έτους 2016-2017 το Υπουργείο Παιδείας αναμόρφωσε και αντικατέστησε τους δύο τύπους νηπιαγωγείου, κλασικό και ολοήμερο, οι οποίοι λειτουργούσαν παράλληλα, με έναν Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Νηπιαγωγείου, αναμορφώνοντας το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Ο Ενιαίος Τύπος Ολοήμερου Νηπιαγωγείου περιλαμβάνει: α) το βασικό υποχρεωτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές (νήπια και προνήπια), αφορά όλα τα τμήματα και διαρκεί από τις 8.30 μέχρι τις 13.00, β) το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα που διαρκεί από τις 13.00 μέχρι τις 16:00. Στο πλαίσιο του προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας τμήματος πρόωρης υποδοχής από 7:45 μέχρι 8:30.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ο καινούργιος αυτός προαιρετικός τύπος Ολοήμερου Νηπιαγωγείου προκάλεσε έντονη δυσχέρεια στους γονείς των νηπίων, καθώς απαιτείται υψηλός ελάχιστος αριθμός μαθητών για τη λειτουργία του προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος. Πλέον για να λειτουργεί αυτό απαιτούνται 5 μαθητές (νήπια – προνήπια) για τα 1/θέσια, 10 μαθητές για τα 2/θέσια και 14 μαθητές για τα 3/θέσια και άνω νηπιαγωγεία.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

1) Σε πόσα νηπιαγωγεία της Χώρας λειτουργεί κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017 το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα και με τη συμμετοχή πόσων μαθητών; Πόσα Ολοήμερα Νηπιαγωγεία και με πόσους μαθητές λειτουργούσαν το προηγούμενο σχολικό έτος;
2) Ποια είναι τελικά τα οφέλη της θέσπισης του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου για τα νήπια και τους γονείς τους;

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται επίσης να προβεί στην κατάθεση όλων των σχετικών εγγράφων.

Ο ερωτών Βουλευτής

Θεόδωρος Π. Φορτσάκης
Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις ...