Home / HEADER-NEWS / ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΑΠΟ 350 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΔΟΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ -ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΑΠΟ 350 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΔΟΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ -ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Δημοσιεύτηκε: 11:41 μμ Ιανουάριος 29th, 2017  


letter

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κυριακή,  29/1/2017

Συνάδελφοι,

Το υπόμνημα που δώσαμε στη δημοσιότητα την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, υπογράφεται σήμερα, Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, από 350 συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκέντρωση των συμμετοχών ξεκίνησε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου με δημοσίευμα που έφερε τίτλο: «Ενωτικό κάλεσμα εκπαιδευτικών ειδικοτήτων πρωτοβάθμιας προς ΔΟΕ. Οργανικές σε όλους αδιακρίτως – Συνεχής ενημέρωση υπογραφών».

Για να δείτε το κάλεσμα: https://xenesglosses.eu/2017/01/enotiko-kalesma-ekpedeftikon-idikotiton-athmias-pros-doe-organikes-olous-adiakritos-sinechis-enimerosi-ipografon/

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου δημοσιεύθηκαν τα πρώτα 138 ονόματα με δημοσίευμα που έφερε τίτλο: «Τα 138 ονόματα που συνυπογράφουν το ενωτικό κάλεσμα προς ΔΟΕ – Η συγκέντρωση συμμετοχών συνεχίζεται».

Για να δείτε το δημοσίευμα: https://xenesglosses.eu/2017/01/138-onomata-pou-sinipografoun-enotiko-kalesma-pros-doe-sigkentrosi-simmetochon-sinechizete/

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου ανακοινώθηκαν  206 ονόματα με δημοσίευμα που έφερε τίτλο: «Αίτημα προς τη ΔΟΕ από 206 εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων να λειτουργήσει ενωτικά πιέζοντας το Υπουργείο για οργανικές σε όλους – Όλα τα ονόματα» και κοινοποιήθηκε για πρώτη φορά στα e-mail της ΔΟΕ και των μελών του Δ.Σ  της. Η ενέργεια αυτή, κατά την άποψή μας, συνέβαλε ούτως ώστε η ΔΟΕ να προβεί σε ανακοίνωση, όπου, μεταξύ άλλων, ανέφερε, κατά ερμηνεία των λεγομένων της, ότι η ανάκληση των μετατάξεων τώρα μετά από τόσο καιρό θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα και επιπλέον οι οργανικές θέσεις θα έπρεπε ήδη να έχουν αποδοθεί.

Δείτε σχετικό δημοσίευμα: https://www.ipaideia.gr/eidhseis/d-o-e-o-sxediasmos-tou-ipourgeiou-paideias-gia-tin-anadiarthrosi-tis-dimosias-ekpaideusis-kai-i-1.htm

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου το δημοσίευμά με τίτλο: «Υπόμνημα 250 εκπαιδευτικών  ενόψει του δικαστηρίου στο ΣτΕ προς το Υπουργείο με αίτημα τη σύσταση οργανικών – Όλα τα ονόματα», συνυπογράφονταν από 250 εκπαιδευτικούς. Στο ίδιο δημοσίευμα κατόπιν πολλών αιτημάτων σας, με περιεχόμενο να οχληθεί και το Υπουργείο εκτός από τη ΔΟΕ για το ζήτημα των οργανικών θέσεων και ενόψει της δίκης στο ΣτΕ, αποφασίστηκε να συνταχθεί υπόμνημα στο οποίο θα αναπτύσσονταν οι θέσεις μας για όλα τα παραπάνω ζητήματα.

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου δημοσιεύσαμε με τίτλο: «ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΑΠΟ 317 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΔΟΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ- ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ». Στην απόφασή μας να κοινοποιήσουμε το Υπόμνημά μας και στην ΟΛΜΕ παρακινηθήκαμε από τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της κ. Νίκου Παπαχρήστου (δείτε τις δηλώσεις: https://www.ipaideia.gr/eidhseis/o-g-g-tis-olme-nikos-papaxristos-ston-realfm-gia-tis-3-559-metatakseis-ekpaideutikon-tis-d-thmias.htm ), θέλοντας, με τον τρόπο αυτό, να ενισχύσουμε την Ομοσπονδία στην υποστήριξη που ανέκαθεν με συναδελφικό τρόπο μας προσέφερε.

Σήμερα, Κυριακή 29 Ιανουαρίου, συνεπείς σε όσα έχουμε αναφέρει στη σειρά δημοσιευμάτων, που όλοι εμείς οι υπογράφοντες εκπαιδευτικοί υποστηρίξαμε, αποστείλαμε στα e-mail της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ το υπόμνημα. Την ερχόμενη εβδομάδα θα αποσταλεί επισήμως και στο Υπουργείο.

Στο σημείο αυτό αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλες τις εκπαιδευτικές ιστοσελίδες που όλο αυτό το χρονικό διάστημα ανταποκρίθηκαν με αμεσότητα στο αίτημά μας για δημοσίευση όλων των παραπάνω ενεργειών μας, κρατώντας ίσες αποστάσεις μεταξύ όλων των απόψεων των εμπλεκομένων εκπαιδευτικών.

Παρακάτω παρατίθεται το Υπόμνημα που έχει σταλεί  στη ΔΟΕ και  στην ΟΛΜΕ με τις τελικές συμμετοχές των 350 συναδέλφων:

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Κοινοποιούμενο και στην Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε.

————

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Έχουμε την ανάγκη να σας απευθύνουμε το παρόν υπόμνημά μας, με το οποίο επιχειρούμε να θέσουμε υπόψην σας ορισμένα σημαντικότατα θέματα που απασχολούν όχι μόνο εμάς που το υπογράφουμε, αλλά το σύνολο των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων της πρωτοβάθμια εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα όλα τα ζητήματα που έχουμε την τιμή να θέσουμε υπόψην σας, συμπλέκονται μεταξύ τους και έχουν ως κοινή συνισταμένη την σύσταση και απόδοση των οργανικών θέσεων, για όλους ανεξαιρέτως τους υποχρεωτικώς μεταταγμένους εκπαιδευτικούς του Ν. 4172/2013 από την δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είτε των μη κοινών (ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ18.41, ΠΕ19, ΠΕ20 και ΠΕ32) είτε και των κοινών ή «προϋπαρχόντων» ειδικοτήτων (ΠΕ06, ΠΕ11 και ΠΕ16).

Για δε τους πρώτους είναι γνωστό ότι, με την με αριθμό 172260/Ε1/17-10-2016 (Φ.Ε.Κ. 3391/τ.Β/20-10-2016) απόφασή σας, έχουν συσταθεί οι αντίστοιχες οργανικές θέσεις και επίκειται η απόδοσή τους σε αυτούς, για δε τους δεύτερους έχουν συσταθεί δυνάμει της με αριθμό 129468/Ε1/14-08-2015 (ΦΕΚ 1719/17-08-2015) απόφασής σας και αποδοθεί οι οργανικές θέσεις σε μέρος μόνο αυτών, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό από αυτούς μένουν ακόμα παρανόμως χωρίς απόδοση οργανικής θέσης με οριστική τοποθέτηση.

Η δε απόδοση οργανικής θέσης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με την οριστική τοποθέτηση σε αυτήν και των υπολοίπων μεταταγμένων εκπαιδευτικών των κοινών ειδικοτήτων, είναι μία νομική σας υποχρέωση που απορρέει ευθέως από διάταξη νόμου και συγκεκριμένα από την διάταξη της παραγράφου 11 του άρθρου 82 του Ν. 4172/2013, όπως τροποποιήθηκε από την παράγραφο 2 του άρθρου 73 του Ν. 4174/2013, προβλεπεται μεταξύ άλλων ότι: «…….. .με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων καθορίζεται ο αριθμός των εκπαιδευτικών, ανά ειδικότητα και διεύθυνση εκπαίδευσης, που υποχρεωτικά μετατάσσονται στις οριζόμενες στην ίδια απόφαση κενές ή συνιστώμενες με την πράξη μετάταξης θέσεις εκπαιδευτικού ή διοικητικού προσωπικού, συναφούς ή μη κλάδου της ίδιας κατηγορίας, με το βαθμό και το Μ.Κ. που κατέχουν, σε υπηρεσίες ή φορείς του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων, με ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων κενών ή κενουμένων, εφόσον δεν υπάρχουν, οργανικών θέσεων της αυτής, ανώτερης ή και κατώτερης κατηγορίας…..».

Από τα παραπάνω προκύπτει αβίαστα η νομική υποχρέωση του Υπουργείου σας για την άμεση σύσταση όλων των παραπάνω οργανικών θέσεων, ισάριθμων με όλους εμάς τους υποχρεωτικώς μεταταχθέντες εκπαιδευτικούς, όλων των παραπάνω κλάδων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και η αποκλειστική απόδοσή τους σε εμάς.

Μάλιστα το υπουργείο σας είναι, εκ της ειδικής αυτής διάταξης του νόμου, (παρ. 11 άρθρου 82 του Ν. 4172/2013) δεσμευμένο, να εκπληρώσει πρώτα απ’ όλα την νομική του αυτή υποχρέωση και κατόπιν να προχωρήσει σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσιακή μεταβολή που προβλέπεται και βασίζεται σε γενικές διατάξεις (βλέπετε Π.Δ. 50/1996 και Π.Δ. 100/1997), όπως μεταθέσεις, μετατάξεις με τις γενικές διατάξεις, τοποθετήσεις κλπ. για όλους τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, όπως τους σε διάθεση και από μετάθεση προερχομένους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Πολύ δε περισσότερο, αφενός επειδή δεν μπορεί να τοποθετούνται, σε εκτέλεση της νομικής υποχρέωσης του υπουργείου, οριστικά σε οργανικές θέσεις ορισμένοι μόνο από τους αναγκαστικώς μεταταγμένους εκπαιδευτικούς των κοινών ειδικοτήτων (ΠΕ06, ΠΕ11 και ΠΕ16) και το σύνολο πλέον των μεταταγμένων εκπαιδευτικών των μη κοινών νεοεισερχομένων ειδικοτήτων (ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ18.41, ΠΕ19, ΠΕ20 και ΠΕ32) και να μένουν χωρίς οριστική τοποθέτηση κάποιοι εκπαιδευτικοί που μετατάχθηκαν αναγκαστικά δυνάμει των ίδιων διατάξεων (παράγραφος 11 του άρθρου 82 του ν. 4172/2013) όταν με τον τρόπο αυτόν καταστρατηγείται, κατά πρώτο λόγο, ίσως η σημαντικότερη θεμελιώδης συνταγματική αρχή, η αρχή της ισότητας σύμφωνα με την οποία (παρ. 1 του άρθρου 4 του Συντάγματος) επιβάλλεται η ομοιόμορφη μεταχείριση προσώπων που τελούν κάτω από τις ίδιες ή παρόμοιες συνθήκες και αφετέρου δεδομένου ότι εμείς οι μεταταχθέντες εκπαιδευτικοί δεν καταλάβαμε προϋπάρχουσες κενές οργανικές θέσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά μεταφέραμε τις οργανικές θέσεις που κατείχαμε στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση με ταυτόχρονή κατάργησή τους.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι αντιλαμβάνεστε την αδικία από την επί τόσα χρόνια μη απόδοση της οργανικής θέσης που μας οφείλεται, όπως την αντιλαμβάνονται και οι συνάδελφοι από εμάς τους υπογράφοντες το υπόμνημα εκπαιδευτικούς, οι οποίοι στο μεταξύ δικαιωθήκαμε και έχουμε τοποθετηθεί οριστικά. Ενδεικτικά μόνο σας αναφέρουμε, πρώτον την επί τριετία απώλεια του δικαιώματός μας για μετάθεση και οριστική τοποθέτηση, για μεν τους εκπαιδευτικούς των μη κοινών ειδικοτήτων, εξαιτίας της προσχηματικής δικαιολογίας της δήθεν μη σύστασης των αντίστοιχων κλάδων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και συνακόλουθα και των οργανικών τους θέσεων, για δε τους εκπαιδευτικούς των κοινών ειδικοτήτων εξαιτίας, αρχικά της μη σύστασης των αντίστοιχων οργανικών τους θέσεων μετά την μετάταξή τους και στη συνέχεια εξαιτίας της πραγματικής ή και πλασματικής (για τους δικαιωθέντες αναδρομικά κατόπιν ενστάσεως) έλλειψης της προϋποθέσεως υπηρετήσεως της οργανικής τους θέσης για ένα έτος πριν την αίτηση μετάθεσης (άρθρο 8 του Π.Δ. 50/1996).

Δεύτερον από την παράνομη διάθεση των οργανικών θέσεων των κοινών ειδικοτήτων που συστήθηκαν δυνάμει της με αριθμό 129468/Ε1/14-08-2015 (ΦΕΚ 1719/17-08-2015) απόφασής σας, οι οποίες παρανόμως και παρατύπως διατέθηκαν κατ’ εφαρμογήν των γενικών διατάξεων των τοποθετήσεων του Π.Δ. 50/1996 και 100/1997, με συνεξέταση, και στους από μετάθεση και σε διάθεση ευρισκομένους προϋπάρχοντες συναδέλφους μας των ιδίων κλάδων, ενώ οι οργανικές αυτές θέσεις σε καμμία περίπτωση δεν θα συστήνονταν εάν δεν είχαν διενεργηθεί οι υποχρεωτικές μετατάξεις και θα έπρεπε σε εφαρμογή του ειδικού νόμου 4172/2013, τις διατάξεις του οποίου επικαλείται η ως άνω απόφασή σας, να διατεθούν αποκλειστικά και μόνον σε εμάς τους υποχρεωτικώς μεταταγμένους, όπως και παραπάνω αναλύουμε διεξοδικά.

Για να μην αναφέρουμε τρίτον και την κατάσταση της εργασιακής ανασφάλειας, στην οποία βρεθήκαμε για όλο αυτό το χρονικό διάστημα και πολλοί από εμάς συνεχίζουν ακόμη να βρίσκονται, όντας στην πραγματικότητα στον αέρα, χωρίς ουσιαστικά να ανήκουμε ούτε στην πρωτοβάθμια αλλά ούτε και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, φοβούμενοι μέχρι και την απόλυσή μας. Πολλοί δε από εμάς, εάν δεν υποχρεωνόμασταν να μεταταγούμε υποχρεωτικά, υπό τον φόβο της απόλυσης, κατά το καλοκαίρι του 2013, θα είχαμε ήδη, είτε μετατεθεί στους τόπους συμφερόντων μας στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση είτε τοποθετηθεί οριστικά σε αυτήν.

Στο σημείο αυτό αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την κατανόηση και την συμπαράστασή μας και στις δίκαιες, από ηθικής απόψεως, διαμαρτυρίες των προϋπαρχόντων των μετατάξεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση συναδέλφων μας, οι οποίοι επί σειρά ετών αιτούνταν μετάθεση στις περιοχές που μεταταχθήκαμε και δεν γίνονταν δεκτές, με το αιτιολογικό της μη ύπαρξης αντίστοιχων οργανικών θέσεων. Σας δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τις διαμαρτυρίες τους αυτές και εκφράζουμε την συστράτευσή μας για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους αυτών, όπως άλλωστε κάναμε και με σχετικό κάλεσμά μας προς το συνδικαλιστικό μας όργανο την Δ.Ο.Ε., την οποία καλούσαμε, μεταξύ άλλων, να στηρίξει το αίτημά τους για μετάθεση στις περιοχές των συμφερόντων τους, σύμφωνα με τα μόρια του τελευταίου μεταταγμένου σε κάθε περιοχή μετάθεσης και σύμφωνα με τις αιτήσεις μετάθεσης του έτους 2013.

Εκφράζουμε την ευχή το υπουργείο σας να διερευνήσει τους τρόπους ικανοποίησης του αιτήματός τους, με την επισήμανση όμως ότι, στην διερεύνησή του αυτή, θα πρέπει να λάβει ταυτοχρόνως υποχρεωτικά υπόψην του και όλες τις αιτήσεις για υπηρεσιακές μεταβολές και μεταθέσεις, που στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα (2013 – 2017) έγιναν αποδεκτές ή κυρίως απορρίφθηκαν από συναδέλφους, είτε μεταταγμένους είτε όχι, με διαφορετικά κριτήρια και προϋποθέσεις (βλέπετε περιπτώσεις μεταταγμένων εκπαιδευτικών που αιτήθηκαν μετάθεσης όλο αυτό το χρονικό διάστημα με περισσότερα μόρια από του τελευταίου μεταταγμένου και απορρίφθηκαν).

Όπως σας είναι γνωστό, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί των προϋπαρχόντων των μετατάξεων ειδικοτήτων, άσκησαν αίτηση ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της διατάξεως της παρ. 11 άρθρου 82 του Ν. 4172/2013 ως αντισυνταγματικής, η οποία δικάστηκε στις 26 Ιανουαρίου 2017 και αναμένεται η έκδοση απόφασης. Χωρίς να έχουμε καμία διάθεση να υπεισέλθουμε σε νομικής φύσεως θέματα και αντίκρουση νομικών ισχυρισμών και προτάσεων, με το παρόν υπόμνημα, εκφράζοντας τον απόλυτο σεβασμό και εμπιστοσύνη μας στο θεσμό της Δικαιοσύνης και συνακόλουθα στις αποφάσεις των Δικαστηρίων και μάλιστα του ανωτάτου ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας, τις αποφάσεις του οποίου δεν είμαστε σε θέση, ούτε να κρίνουμε ούτε και να προκαταλάβουμε, σας θέτουμε υπόψην σας ορισμένα ζητήματα που θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψην σας, στην περίπτωση έκδοσης απόφασης που θα κρίνει αντισυνταγματική και παράνομη την παραπάνω διάταξη και ενδεχομένως επαναφέρει θέμα ανάκλησης του συνόλου των μετατάξεων:

1.Νομικής φύσεως ζητήματα.

Α. Κατ’ αρχήν η Διοίκηση δεν υποχρεούται να ανακαλεί τις πράξεις της. Σε περίπτωση όμως που με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ή με αμετάκλητη απόφαση Διοικητικού Δικαστηρίου ακυρώνεται ατομική διοικητική πράξη, γιατί στηρίχθηκε σε διάταξη νόμου αντίθετη στο Σύνταγμα ή σε κανονιστική πράξη της Διοίκησης, που δεν έχει νόμιμο εξουσιοδοτικό έρεισμα, η παραπάνω αρχή κάμπτεται και για τις λοιπές όμοιου περιεχομένου πράξεις, οι οποίες έχουν τυχόν εκδοθεί με βάση την ίδια ανίσχυρη διάταξη τυπικού νόμου ή κανονιστικής πράξης. Για την ανάκληση όμως απαιτείται: α) αίτηση στη Διοίκηση σε εύλογο χρόνο από τη δημοσίευση της ακυρωτικής απόφασης, β) να μην θίγονται δικαιώματα που αποκτήθηκαν καλοπίστως, εκτός αν συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος (ΣτΕ 370/1997).

Β. Εάν μεταβληθεί η πραγματική κατάσταση σε σχέση με μιά διοικητική πράξη δια της δικαστικής οδού (ακυρωτική απόφαση) η Διοίκηση δύναται να επανέλθει επί του θέματος εκδίδοντας νέα όμοια πράξη, αιτιολογώντας όμως σύμφωνα με το διατακτικό της απόφασης τη νέα αυτή πράξη (ΣτΕ 3476/1981).

Γ. Εκτελεστές διοικητικές πράξεις και άρα προσβλητές για ακύρωση είναι και οι ανακλητικές πράξεις (άρθρο 21 του ΚΔΔιαδ) εφόσον μεταβάλλουν το νομικό καθεστώς που θεσπίζεται με τις ανακαλούμενες πράξεις αλλά και οι ανακλητικές των ανακλητικών που επαναφέρουν το νομικό καθεστώς των αρχικώς ανακληθεισών πράξεων.

Δ. Για παράνομες πράξεις ή παραλείψεις των οργάνων  του  δημοσίου κατά  την  άσκηση  της  δημόσιας  εξουσίας  που τους έχει ανατεθεί, το δημόσιο ενέχεται σε αποζημίωση, εκτός αν η πράξη ή η  παράλειψη  έγινε κατά  παράβαση διάταξης, που υπάρχει για χάρη του γενικού συμφέροντος. Μαζί με το δημόσιο ευθύνεται εις ολόκληρον και το υπαίτιο πρόσωπο, με την επιφύλαξη των ειδικών διατάξεων για την ευθύνη των υπουργών. (άρθρο 105 Εισ.Ν.Α.Κ.). 2. Ουσιαστικής – υπηρεσιακής φύσεως ζητήματα

Α. Σε περίπτωση ανάκλησης των μετατάξεων αυτή θα αφορά όλες τις ειδικότητες, δηλαδή θα πρέπει να ανακληθούν και οι μετατάξεις και των μη κοινών ειδικοτήτων.

Β. Τίθεται ζήτημα ανάκλησης και όλων των στο μεταξύ χρονικό διάστημα ολοκληρωμένων πολυάριθμων υπηρεσιακών μεταβολών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που αφορούν μεταταγμένους εκπαιδευτικούς (μεταθέσεις, τοποθετήσεις, εκλογής τους ως διευθυντών, υποδιευθυντών κλπ).

Γ. Θα υφίσταται ένα καθεστώς υπηρεσιακής ανασφάλειας και για τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι στο μεταξύ έχουν δικαιωθεί μετάθεσης ή τοποθέτησης αφού η επιστροφή των μεταταγμένων στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα δίνει στους εκπαιδευτικούς αυτούς την δυνατότητα προσβολής όλων των πράξεων που τυχόν τους θίγουν και έχουν στο μεταξύ ολοκληρωθεί στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως αιτήσεις μεταθέσης και τοποθέτησής τους, που θα έπρεπε στο μεταξύ να έχουν γίνει δεκτές για αυτούς.

Δ. Το παραπάνω καθεστώς ανασφάλειας θα ενταθεί από τυχόν μαζική προσφυγή στη δικαιοσύνη όλων των μεταταγμένων εκπαιδευτικών κατά όλων των μεσολαβούντων υπηρεσιακών μεταβολών που τους θίγουν.

Τα παραπάνω είναι τα προφανή που θα προκληθούν από ενδεχόμενη ανάκληση των μετατάξεων, υπάρχουν σίγουρα και άλλα ζητήματα που ίσως εκφεύγουν της αντίληψής μας και θα επιτείνουν την παραπάνω περιγραφομένη έκρυθμη κατάσταση στο σύνολο της εκπαίδευσης. Θεωρούμε με σιγουριά ότι όλα αυτά τα θέματα τα έχετε οπωσδήποτε υπόψην σας και έχετε από τώρα προβλέψει την αντιμετώπιση του ενδεχομένου, είναι αλήθεια όχι και πολύ πιθανού, δικαστικής ακύρωσης της διάταξης νόμου των μετατάξεων, με έκδοση διοικητικών πράξεών σας που θα ρυθμίζουν την κατάσταση χωρίς να θίγονται οι μετατάξεις και ταυτόχρονα να συμμορφώνεται η Διοίκηση με την δικαστική απόφαση.

Η δε τυχόν δικαστική κρίση περί παράνομης και αντισυνταγματικής της διάταξης του άρθρου 82 παράγραφος 11 του ν. 4172/2013 θα δίδει την δυνατότητα, όπως παραπάνω αναφέρουμε, στους εκπαιδευτικούς που θίγονται από την τυχόν κριθείσα ως παράνομη αυτή πράξη της Διοίκησης να ασκήσουν αγωγές αποζημίωσης κατά παντός υπευθύνου είτε συλλογικά (Δημόσιο και διοικητικά όργανα) είτε ατομικά (υπηρεσιακοί παράγοντες και άλλοι τυχόν εμπλεκόμενοι) κατά τις διατάξεις των άρθρων 105 και 106 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα όπου θεμελιώνεται η νομική ευθύνη του κράτους για την παράνομη ανάκληση, για αποζημίωση υλικής και ηθικής βλάβης όπου θα συνυπολογίζεται όλο το οικονομικό κόστος αλλά και η ψυχική φθορά που έχουν υποστεί οι εκπαιδευτικοί αυτοί από τις ενέργειες αυτές της διοίκησης.

Θα δίδει επίσης την δυνατότητα, όπως επίσης παραπάνω αναφέρουμε, στους εκπαιδευτικούς, των οποίων η μετάταξη τυχόν θα ανακληθεί, να προσφύγουν δικαστικά κατά της ατομικής διοικητικής ανακλητικής της μετάταξής τους πράξης, με αποτέλεσμα έναν κυκεώνα δικαστικών προσφυγών και ατέρμονης δικαστικής διαμάχης και ανασφάλειας σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Θα θέλαμε επίσης να εφιστήσουμε την προσοχή ότι τα θέματα αυτά τέθηκαν από εμάς υπόψην και του συνδικαλιστικού μας οργάνου της Δ.Ο.Ε., η οποία με σχετική ανακοίνωσή της, επισημαίνει, εάν ερμηνεύουμε ορθά τα λεγόμενά της, ότι ενδεχόμενη ανάκληση στο χρονικό αυτό σημείο των μετατάξεων περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει παρά θα επιλύσει, ανεξαρτήτως του τρόπου που διενεργήθηκαν οι μετατάξεις αυτές από το καλοκαίρι του 2013 και μέχρι το πέρας τους, μιάς διαδικασίας όμως για την οποία καμία ευθύνη δεν φέρουν οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί. Βλέπετε σχετικό απόσπασμα της ανακοίνωσης της ΔΟΕ στις 25/1/2017 :

« … Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί και η δημοσιοποίηση σε αυτό το χρονικό σημείο της έκθεσης του Σ.Ε.Δ.Δ. (η οποία υπάρχει από την άνοιξη του 2016) σύμφωνα με την οποία οι «υποχρεωτικές» μετατάξεις των εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκαν το 2013 από τη Β/θμια στην Α/θμια εκπαίδευση, ήταν παράνομες και με την οποία το Σ.Ε.Δ.Δ. εισηγείται την ανάκλησή τους. Η έκθεση δεν κάνει τίποτε άλλο από το να επιβεβαιώσει τα όσα, μάταια, έλεγε τότε η Δ.Ο.Ε. μόνο που το πράττει έπειτα από 3 και πλέον χρόνια και αντί να έρχεται να αποκαταστήσει  τις, τότε, αδικίες, δημιουργεί νέες. Πόσο τυχαίο μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός της δημοσιοποίησης της έκθεσης σε χρόνο που η απόδοση οργανικών θέσεων θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει; … »

Σας ενημερώνουμε ότι το υπόμνημά μας αυτό θα το κοινοποιήσουμε και στην Δ.Ο.Ε. και στην Ο.Λ.Μ.Ε. και θα ζητάμε από αυτές την υποστήριξή τους στα δίκαια αιτήματά μας αλλά και την συμπαράστασή τους στις ανθρώπινες ανησυχίες και αγωνίες μας.

Τέλος υποβάλλοντας τον σεβασμό μας στο πρόσωπό σας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι με το υπόμνημά μας αυτό κατορθώνουμε να σας θέσουμε με ορθολογικό και κατανοητό τρόπο τις εύλογες ανησυχίες μας και τα δίκαια αιτήματά μας και να σας προτρέψουμε, με μία καθησυχαστική εκ μέρους σας παρέμβαση, να φροντίσετε ούτως ώστε όλοι οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μεταταγμένοι και προϋπάρχοντες, ενωμένοι, να αφήσουμε πίσω μας τον φανατισμό και την μισαλλοδοξία που μας χώριζε και να στραφούμε αποκλειστικά στα εκπαιδευτικά καθήκοντά μας.

Μετά τιμής ΕΚ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Ν. 4172/2013

Ολυμπία Ζαραμπούκα

OI ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

 1. Παναγιώτης Τσαπατσάρης ΠΕ11, Γ΄ Αθήνας
 2. Ιφιγένεια Λαγδού ΠΕ06, Μαγνησία
 3. Γεώργιος Αλεξανδρής ΠΕ11, Πιερία
 4. Γεώργιος Ουζούνης, ΠΕ11, Αττική
 5. Φιλιώ Σιδεράκου, ΠΕ11, Γ΄ Αθήνας
 6. Κωνσταντία Αποστολοπούλου, ΠΕ11, Αθήνας
 7. Χριστίνα Λόη, ΠΕ06, Αττικής
 8. Νικόλαος Αγγελόπουλος, ΠΕ11, Αθήνας
 9. Δήμητρα Λουκά, ΠΕ11, Αργολίδας
 10. Μαρία Χατζηχαραλάμπους, ΠΕ06, Αττικής
 11. Ανατολή Τζιβανίδου, ΠΕ11, Βοιωτίας
 12. Ελένη Τσουμάρα, ΠΕ06, Ημαθίας
 13. Ιωάννης Κατιρτζής, ΠΕ11, Κοζάνης
 14. Στέφανος Χατζάρας, ΠΕ11, Ιωαννίνων
 15. Αντώνιος Παπαδόπουλος, ΠΕ11, Αθήνας
 16. Χριστίνα Αρχοντή, ΠΕ06, Ημαθίας
 17. Γεώργιος Ρουσόπουλος, ΠΕ11, Κοζάνης
 18. Ελένη Μπαμπαλιούτα, ΠΕ06, Αθήνας
 19. Χαρίκλεια Κοτσώνη-Κούτσελα, ΠΕ11, Αργολίδας
 20. Θεοχάρης Δάμπλιας, ΠΕ11, Πιερίας
 21. Σπυρίδων Μπελετσιώτης, ΠΕ11, Αττικής
 22. Ανέστης-Κωνσταντίνος Χρυσός, ΠΕ11, Πιερίας
 23. Παρασκευή Ντοντορού, ΠΕ11, Ιωαννίνων
 24. Άννα Πολυχρόνη, ΠΕ11, Λέσβου
 25. Ζαχαρίας Μυλωνάς, ΠΕ11, Ημαθίας
 26. Αναστάσιος Ντάρλας, ΠΕ11, Εύβοιας
 27. Γεωργία Στέφου, ΠΕ06, Αθήνας
 28. Σοφία Κυβελίδου, ΠΕ11, Ημαθίας
 29. Βασιλική Μπουρογιάννη, ΠΕ11, Αθήνας
 30. Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου, ΠΕ11, Κέρκυρας
 31. Κωνσταντίνος Κηρυκόπουλος, ΠΕ11, Α΄ Θεσσαλονίκης
 32. Γεώργιος Κουντουράς, ΠΕ11, Καβάλας
 33. Πόπη Γκιουρτζή, ΠΕ11, Ημαθίας
 34. Αγορίτσα Καπνιά, ΠΕ11, Καρδίτσας
 35. Μαγδαληνή Ποντικοπούλου, ΠΕ06, Αττικής
 36. Κυριακή Κωστίδου, ΠΕ11, Κιλκίς
 37. Αλεξάνδρα Μπάτζιου, ΠΕ11, Αθήνας
 38. Αναστάσιος Σιδερίδης, ΠΕ11, Καβάλας
 39. Θεοφανώ Χονδροθύμιου, ΠΕ11, Κορινθίας
 40. Φωτεινή Τσινίδου, ΠΕ11, Δράμας
 41. Γραμματική Σκοτίδα, ΠΕ11, Βοιωτίας
 42. Δημήτριος Δραμιτινός, ΠΕ11, Αθήνας
 43. Δημήτριος Βαλσαμίδης, ΠΕ11, Α΄ Θεσσαλονίκης
 44. Ιωάννης Τριανταφύλλου, ΠΕ11, Φθιώτιδα
 45. Ελένη Καραντώνη, ΠΕ11, Αττικής
 46. Αναστασία Βλάχου, ΠΕ11, Έβρου
 47. Σωκράτης Τζιουμάκας, ΠΕ11, Α΄ Θεσσαλονίκης
 48. Διαμαντούλα Τζακώστα, ΠΕ11, Α΄ Θεσσαλονίκης
 49. Σωτηρία Κουτσοθύμιου, ΠΕ11, Φθιώτιδας
 50. Πηνελόπη Παντίσκου, ΠΕ11, Βοιωτίας
 51. Μελίνα Κεραμιδά, ΠΕ06, Ιωαννίνων
 52. Αρετή Παϊκου, ΠΕ11, Λάρισας
 53. Ελισάβετ Πέτσιου, ΠΕ11, Λάρισας
 54. Άννα Μακρίδου, ΠΕ11, Σερρών
 55. Αθανάσιος Βουλάνγκας, ΠΕ06, Μαγνησίας
 56. Δέσποινα Καλαϊτζίδου, ΠΕ11, Σερρών
 57. Μαρία Πράπα, ΠΕ11, Χαλκιδικής
 58. Χρήστος Τσιάτσιος, ΠΕ11, Ημαθίας
 59. Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου, ΠΕ06, Ημαθίας
 60. Ευδοξία Μακρίδου, ΠΕ11, Έβρου
 61. Βασίλειος Πανουτσακόπουλος, ΠΕ11, Α΄ Θεσσαλονίκης
 62. Δημήτριος Μίζιος, ΠΕ11, Λάρισας
 63. Αθανάσιος Γιαννακόπουλος, ΠΕ11, Κοζάνης
 64. Ηλίας Χατζηγεωργίου, ΠΕ11, Αργολίδας
 65. Γεώργιος Δαστερίδης, ΠΕ11, Έβρου
 66. Χαράλαμπος Αγοραστός, ΠΕ11, Ξάνθης
 67. Γεωργία Δημητρίου, ΠΕ16.01, Αχαϊας
 68. Παναγιώτα Δραγατογιάννη, ΠΕ11, Καρδίτσας
 69. Δήμητρα Λιάπη, ΠΕ11, Αθήνας
 70. Γρηγόριος Γκότσης, ΠΕ06, Ημαθίας
 71. Ιωάννα Μπάλλα, ΠΕ06, Αθήνας
 72. Σοφία Κουμπή, ΠΕ06, Ιωαννίνων
 73. Μαρία Πορφύρη, ΠΕ06, Αθήνας
 74. Σμαρώ Δημητριάδου, ΠΕ11, Θεσσαλονίκης
 75. Βασιλική Ντούκα, ΠΕ16.01, Ηλείας
 76. Αλεξάνδρα Σκουλά, ΠΕ11, Χανίων
 77. Στέλιος Δόλγυρας, ΠΕ11, Χανίων
 78. Μαρία καλογιάννη, ΠΕ11, Λάρισας
 79. Ευθαλία Μακρή, ΠΕ06, Αττικής
 80. Ηλίας Καϋμενάκης, ΠΕ11, Χανίων
 81. Δέσποινα Τζώκα, ΠΕ06, Ιωαννίνων
 82. Παναγιώτης Σπηλιόπουλος, ΠΕ11, Θεσσαλονίκης
 83. Ιωάννης Μεσσήνης, ΠΕ19, Αχαϊας
 84. Ιωάννα Καρασούλου, ΠΕ20, Αιτωλοακαρνανίας
 85. Σοφία Θεοδωρίδου, ΠΕ20, Α΄ Θεσσαλονίκης
 86. Γερακίνα Γκολόη, ΠΕ16.01, Χαλκιδικής, προυπάρχουσα
 87. Κωνσταντίνος Βαλληδάκης, ΠΕ19, Πειραιώς
 88. Παρθενία Οικονόμου, ΠΕ20, Α΄ Αθήνας
 89. Δέσποινα Βαβούρα, ΠΕ05, Ημαθίας
 90. Ελένη Πιρένη, ΠΕ19, Χανίων
 91. Βασιλική Καρβούνη, ΠΕ20, Δ΄ Αθήνας
 92. Θεόδωρος Ιωαννίδης, ΠΕ19, Β΄ Θεσσαλονίκης
 93. Κωνσταντίνος Στρατίκης, ΠΕ19, Α΄ Θεσσαλονίκης
 94. Αθανάσιος Κοτσόπουλος, ΠΕ19, Μαγνησίας
 95. Αναστασία Βαχτσεβάνου, ΠΕ05, Δ΄ Αθήνας
 96. Σπύρος Αλεξίου, ΠΕ19, Ημαθίας
 97. Ιωάννα Ζέλιου, ΠΕ19, Ιωαννίνων
 98. Γεωργία Λάσκαρη, ΠΕ19, Β΄ Αθήνας
 99. Μαρία Σαγρή, ΠΕ19, Λάρισας
 100. Φωτεινή Καφίδα, ΠΕ08, Α΄ Μαγνησίας
 101. Αναστασία Δαγκλή, ΠΕ11, Α΄ Θεσσαλονίκης
 102. Ιφιγένεια Σιγάλα, ΠΕ07, Α΄ Αθήνας
 1. Ευθυμία Τσακιλή, ΠΕ20, Φλώρινας
 2. Σέργιος Γεωργακόπουλος, ΠΕ19, Πειραιώς
 3. Νικόλαος Μπεγγλής, ΠΕ19, Χαλκιδικής
 4. Αικατερίνη Ποντοσίδου, ΠΕΟ6, Θεσσαλονίκη
 5. Χριστίνα Τσιντζιράκου, ΠΕ19, Λάρισα
 6. Βασιλική Τζίντζιου, ΠΕ05,Σερρών
 7. Δημήτριος Δαούσης, ΠΕ19, Αχαΐας
 8. Ευτυχία Παπαγεωργίου, ΠΕ20, Αχαΐας
 9. Αθηνά Δαραβίγκα, ΠΕ05, Σερρών
 10. Ασπασία Πετσικοπούλου, ΠΕ20, Ημαθίας
 11. Αλέξανδρος Ανδρούτσος, ΠΕ20, Χαλκιδικής
 12. Ελισσάβετ Νικολαίδου, ΠΕ05, Ημαθίας
 13. Απόστολος Μπάρδας, ΠΕ06, Τρικάλων
 14. Βλάσιος Φίλης, ΠΕ19, Αθήνας
 15. Γεώργιος Φώτου, ΠΕ11, Μαγνησίας
 16. Βασιλική Παπαναστασίου, ΠΕ20, Ευβοίας
 17. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ΠΕ19, Β΄Θεσσαλονίκης
 18. Κωνσταντίνα Κυριακή, ΠΕ19, Αιτωλοακαρνανίας
 19. Δημήτριος Παναγιωτόπουλος, ΠΕ19, Α΄ Θεσσαλονίκης
 20. Μιλτιάδης Φαναράς, ΠΕ19, Α΄ Θεσσαλονίκης
 21. Ναταλία Γεωργιτζίκη, ΠΕ19, Βοιωτίας
 22. Χρήστος Γαλανός, ΠΕ19, Ημαθίας
 23. Παντελής Πανδής, ΠΕ16.01, Ηλείας
 24. Κυράτσα Στρουμπή, ΠΕ07, Χαλκιδικής
 25. Μαρία Μανετάκη, ΠΕ11, Α΄ Θεσσαλονίκης
 26. Δήμος Ντικούδης, ΠΕ11, Λάρισας
 27. Μαρίνα Ράπτη, ΠΕ20, Αιτωλοακαρνανίας
 28. Φωτεινή Ράπτη, ΠΕ20, Αιτωλοακαρνανίας
 29. Μαρία Καβαλιώτη, ΠΕ32, Α΄ Θεσσαλονίκη, Αναπληρώτρια
 30. Μάρθα Καλδή, ΠΕ05, Θεσσαλονίκης
 31. Δέσποινα Μάρκου, ΠΕ07, Α΄ Θεσσαλονίκη
 32. Φωτεινή Καπλανίδου, ΠΕ07, Θεσσαλονίκη
 33. Ιωάννα Τέζα, ΠΕ07, Θεσσαλονίκη
 34. Μαρία Πορφύρη, ΠΕ06, Β΄ Αθήνας
 35. Ιωάννης Ζέρβας, ΠΕ20, Μαγνησίας
 36. Ειρήνη Ματσαγγούρα, ΠΕ19, Βοιωτία
 37. Κυριάκος Πουλιόπουλος ΠΕ20 Β΄Θεσσαλονίκης
 38. Ελευθερία Γιαννακοπούλου ΠΕ19 Β΄Θεσσαλονίκης
 39. Διαμαντής Κιντσάκης ΠΕ19 Α΄ Αθήνας
 40. Ιωάννα Γκούμα ΠΕ11  Πειραιάς
 41. Έλλη Μιχαλακέα ΠΕ08 Αν. Αττικής
 42. Κωνσταντίνος Πλατής ΠΕ19  Αργολίδα
 43. Χρήστος Μανωλάκης ΠΕ19  Ημαθίας
 44. Σύλβια Αγραφιώτη ΠΕ07  Α΄ Θεσσαλονίκης
 45. Γρηγόριος Ρουσάκης ΠΕ11  Β΄ Αθήνας
 46. Σοφία Ζούρζουρα ΠΕ11  Πιερία
 47. Δήμητρα Σταυροπούλου ΠΕ19 Αρκαδία
 48. Σταύρος Παπακωνσταντίνου ΠΕ11  Αν. Αττικής
 49. Ανδρονίκη Τρουλάκη ΠΕ19  Πειραιάς
 50. Αλέξανδρος Ζήκος ΠΕ20 Αχαΐας
 51. Γιώργος Γούτας ΠΕ19 Ημαθίας
 52. Θεοδώρα Ξανθοπούλου ΠΕ20 Αιτωλοακαρνανία
 53. Βασιλική Τζιοβάρα ΠΕ19  Ιωαννίνων
 54. Μαρία Κυμιωνάκη ΠΕ07  Α΄ Θεσσαλονίκης
 55. Κωνσταντίνα Ρούσου ΠΕ11  Ημαθία
 56. Αφεντούλα Παπαδοπούλου  ΠΕ11  Ημαθίας
 57. Φώτιος Κολοτούρος ΠΕ19 Αχαίας
 58. Αναστάσιος Σιδερίδης ΠΕ11  Καβάλα
 59. Γεώργιος Μανώλας ΠΕ11 Χανίων
 60. Ευγενία Ταβουλάρη ΠΕ06  Αθήνας
 61. Νεκτάριος Κασαμπαλόγλου ΠΕ20  Πειραιάς
 62. Φώτιος Καραπέτσας ΠΕ16.01 (Αναπληρωτής)
 63. Χριστίνα Καλύβα ΠΕ05  Φθιώτιδα
 64. Χρήστος Κοντός ΠΕ19  Αθήνα
 65. Μαρία Πετράκη ΠΕ06 Ηράκλειο
 66. Παναγιώτης Βουλγαρούδης ΠΕ11 Α΄ Θεσσαλονίκης
 67. Νικόλαος Νικηταίδης ΠΕ11  Αθήνα
 68. Γιώργος Ζαμπέτογλου ΠΕ20 Μαγνησία
 69. Χρήστος Πατερέκας ΠΕ11  Αιτωλοακαρνανία
 70. Ευανθία Ζωητοπούλου ΠΕ05 Μαγνησίας
 71. Αικατερίνη Δουλαδίρη ΠΕ05 Μαγνησίας
 72. Γεωργία Καλογήρου ΠΕ05  Μαγνησίας
 73. Σοφία Οικονόμου ΠΕ05  Μαγνησίας
 74. Παρασκευή Τράκα ΠΕ05 Μαγνησίας
 75. Δήμητρα Ντόρη ΠΕ11  Μαγνησία
 76. Σπυρίδων Γάτος ΠΕ11 Μαγνησία
 77. Αλεξία – Αγγελική Μούτσιου ΠΕ05  Ιωαννίνων
 78. Μαριόγκα Βλάμη ΠΕ06 Λάρισα
 79. Νικόλαος Γκατζούνης ΠΕ11 Β΄ Θεσσαλονίκης
 80. Μιχάλης Θεοδωρής ΠΕ19 Βοιωτία
 81. Φανή Μπίκα ΠΕ07  Ιωάννινα
 82. Ορέστης Παπαγεωργίου ΠΕ19 Ρόδος
 83. Βασιλική Δράκου ΠΕ08 Λάρισα
 84. Νικολέτα Μουρατίδου ΠΕ19 Κοζάνη
 85. Κωνσταντίνος Ζαχαρόπουλος ΠΕ11 Αθήνα
 86. Αναστάσιος Ρίγγας ΠΕ19 Πειραιά
 87. Κυριακή Γενιτσαρίδου ΠΕ20 Ηράκλειο
 88. Ευτυχία Κασσιάρη ΠΕ16.01 Α’ Λάρισας
 89. Μαρία Ζαρούκα ΠΕ07 Β΄ Θεσσαλονίκης
 90. Σωκράτης Χαλκιάς ΠΕ19 Κοζάνη
 91. Κωνσταντίνα Μαργάνη ΠΕ06 Αν. Αττική
 92. Χρυσάνθη Καραβέλα ΠΕ06 Β΄ Αθήνας
 93. Δήμητρα Αθανασούλα ΠΕ06 Καρδίτσα
 94. Ευαγγελία Ηλιοπούλου ΠΕ06 Β΄ Αθήνας
 95. Δημήτριος Κράββαρης ΠΕ20 Ιωάννινα
 96. Ευάγγελος Χριστόπουλος ΠΕ20 Α΄ Αθήνας
 97. Ασημίνα Καρυτίνου ΠΕ19 Ηλεία
 98. Ευαγγελία Γιώτη ΠΕ06 Αν. Αττική
 99. Κωνσταντίνος Μπρούσαλης ΠΕ19  Αν. Αττική
 100. Μαρία Περδίκη ΠΕ06 Εύβοια
 101. Παρασκευή Κίνη ΠΕ08 Β΄ Θεσσαλονίκη
 102. Ειρήνη Παπαδοπούλου ΠΕ06  Κιλκίς
 103. Δανάη Ριζοπούλου ΠΕ08  Δ΄ Αθήνας
 104. Μαρία Χριστοφοράκου ΠΕ11 Γ΄ Αθήνας
 105. Αφροδίτη Λακινάνου ΠΕ06 Ημαθίας
 106. Νικόλαος Τζινδάλης ΠΕ19  Κιλκίς
 107. Ελένη Προδρόμου ΠΕ06  Σέρρες
 108. Δήμητρα Κυριτσοπούλου ΠΕ06  Λάρισα
 109. Θεόδωρος Γιανκάκης ΠΕ11  Λάρισα
 110. Ελευθερία Μοσχογιάννη ΠΕ07 Λάρισα
 111. Ναντίν Λουίζα Νιμάντ ΠΕ07 Αιτωλοακαρνανία
 112. Δημήτριος Ανδρουλάκης ΠΕ11  Πιερία
 113. Δήμητρα Παπαϊωάννου ΠΕ06  Β΄ Αθήνας
 114. Χρυσάνθη Καραβέλα ΠΕ06   Β΄ Αθήνας
 115. Δήμητρα Ρουβολή ΠΕ06  Καρδίτσα
 116. Ελένη Μπαμπαλιούτα ΠΕ06 Β΄  Αθήνας
 117. Ευγενία Παπαγιάννη ΠΕ06  Γ΄ Αθήνας
 118. Ευαγγελία Ζαρκάδα  ΠΕ19  Έβρο
 119. Σταματία Τζιρίτα ΠΕ20 Δ΄ Αττικής
 120. Αρετή Καραμήτσιου ΠΕ05  Πέλλα
 121. Δήμητρα Φάρρου ΠΕ11  Λάρισα
 122. Φωτεινή Τριαντάρη ΠΕ19  Λάρισα
 123. Σπυρίδων Κούρτης  ΠΕ20  Αχαΐα
 124. Μιχάλης Πασχάλης ΠΕ11  Αθήνα
 125. Δημήτρης Ιορδανίδης ΠΕ11 Κιλκίς
 126. Νικολέτα Δουλγέρη ΠΕ19  Χανίων
 127. Κωνσταντίνα Μπούτου ΠΕ08  Δ΄ Αθήνας
 128. Σοφία Γραμματίκα ΠΕ11  Γ΄ Αθήνας
 129. Κωνσταντίνος Μπούσιας ΠΕ11  Αχαΐας
 130. Ελένη Σκόδρα ΠΕ06 Σερρών
 131. Σοφία Γιώτη ΠΕ19  Ιωαννίνων
 132. Ιωάννης Αλαμπουρινός ΠΕ11  Ημαθίας
 133. Δέσποινα Καραγιαννίδου ΠΕ20  Κιλκίς
 134. Ιωάννης Φωτίου ΠΕ11  Β΄ Αθήνας
 135. Αννίτα Ιωαννίδου ΠΕ11  Ημαθίας
 136. Μαγδαληνή Λιασή  ΠΕ06 Αν. Αττικής
 137. Χαρά Ξυνού ΠΕ06  Α΄ Θεσσαλονίκης (προϋπάρχουσα)
 138. Ανέστης Μανταρτζίδης ΠΕ11  Α΄ Θεσσαλονίκης
 139. Αναστασία Παλασίδου ΠΕ06  Ημαθία
 140. Παναγιώτα Πέτρου ΠΕ20  Αχαίας
 141. Νικολέτα Νικολαιδου ΠΕ07  Καβάλα
 142. Φώτιος Οικονόμου ΠΕ19  Αχαίας
 143. Ελένη Ιωαννίδου  ΠΕ07  Ημαθίας
 144. Στυλιανή Μπαντέκα  ΠΕ19  Β΄ Θεσσαλονίκης
 145. Σταματία Τσολάκη ΠΕ06  Λάρισα
 146. Γεωργία Δημητρίου ΠΕ16.01  Αχαΐα
 147. Δέσποινα Καλλιαρέκου ΠΕ05  Σέρρες
 148. Αθηνά Μανίκα  ΠΕ32  Α΄ Αθήνας
 149. Βικτωρία Γραμματικού ΠΕ06 Έβρος
 150. Χρήστος Δελιντζόγλου Διοικητικός Έβρος
 151. Χαρούλα Γκουντουρά ΠΕ11 Λάρισα  (προϋπάρχουσα)
 152. Κωνσταντίνα Χαντζάρα ΠΕ32 Γ΄  Αθήνας
 153. Φωτεινή Λουπατσάρη ΠΕ11   Γ΄ Αθήνας
 154. Γιώργος Τσιάρας  ΠΕ11  Τρίκαλα
 155. Μαρία Αλυσανδράτου  ΠΕ06   Β΄ Αθήνας
 156. Ελένη Κώστα  ΠΕ19  Σέρρες
 157. Μαρία Διαννή   ΠΕ11  Κιλκίς
 158. Γεώργιος Καρκάνης  ΠΕ11  Α΄ Φθιώτιδας
 159. Ηλίας Ηλιόπουλος  ΠΕ19  Γ΄ Αθήνας
 160. Αικατερίνη Ζητούνη  ΠΕ16  Καρδίτσα
 161. Όλγα Παπαλέξη  ΠΕ06  Καρδίτσα
 162. Ελένη Παπαγεωργίου  ΠΕ11  Δ΄ Αθήνας
 163. Ιουλία Κάτσικα  ΠΕ06  Καρδίτσα
 164. Στέργιος Ποργιόπουλος  ΠΕ11  Σέρρες
 165. Σοφία Παρασκευοπούλου  ΠΕ20  Α΄  Θεσσαλονίκης
 166. Αναστάσιος Δαλκιράνης  ΠΕ11  Α΄ Θεσσαλονίκης
 167. Μαρία Ελευθερούδη  ΠΕ20  Α΄ Πειραιά
 168. Αναστασία Κάτσικα  ΠΕ11  Καβάλα
 169. Ανδρομάχη Παπαβασιλείου  ΠΕ07  Α΄  Θεσσαλονίκης
 170. Παρασκευή Ντόντου  ΠΕ20  Λάρισα
 171. Μαρία Καμπέρη  ΠΕ05  Πειραιάς
 172. Παναγιώτα Νάκη  ΠΕ19  Πρέβεζα
 173. Δημήτριος Τζανάκης  ΠΕ20  Δ΄ Αθήνας
 174. Ελένη Στεφανίδου ΠΕ11   Πέλλα
 175. Σταυρούλα Νικητάκη  ΠΕ06  Γ΄ Αθήνας
 176. Κωνσταντίνος Παρίσης   ΠΕ11  Πέλλα
 177. Ευαγγελία Παπάζογλου  ΠΕ20  Ηράκλειο
 178. Απόστολος Μάμογλου  ΠΕ20  Χαλκιδική
 179. Αγαθή Παππά   ΠΕ32  Ιωάννινα
 180. Παρασκευή Διονυσιώτη  ΠΕ20  Βοιωτία
 181. Φωτεινή Τριαντάρη   ΠΕ19  Λάρισα
 182. Ευθυμία Καλαϊτζή  ΠΕ19  Καβάλα
 183. Θεοδώρα Χριστοδούλου  ΠΕ19  Αχαΐα
 184. Ευγενία Γιαννοπούλου  ΠΕ06  Κυκλάδες
 185. Αναστασία Πετρακαλιά  ΠΕ05  Δ΄ Αθήνας
 186. Σοφία Τσίντζα  ΠΕ06   Τρίκαλα
 187. Ευτυχία Αντωνίου  ΠΕ06  Καρδίτσα
 188. Γραμματή Κουρτίνα   ΠΕ06  Β΄ Αθήνας
 189. Αθανάσιος Νταϊλιάνης    ΠΕ11  Καρδίτσα
 190. Kerstin – Helg Noack   ΠΕ07  Καρδίτσα
 191. Αικατερίνη Πετροπούλου  ΠΕ05  Βοιωτία
 192. Δημήτρης Απογένης  ΠΕ19  Β΄ Αθήνας
 193. Ολυμπία Τσαπή – Σπύρου  ΠΕ05  Μαγνησία
 194. Έλενα Παπακώστα  ΠΕ16.01  Καρδίτσα
 195. Φωτεινή Λιασή  ΠΕ06  Κοζάνη
 196. Γεώργιος Κυριακίδης  ΠΕ11  Κιλκίς
 197. Αικατερίνη Κούπα  ΠΕ08   Α΄  Θεσσαλονίκης
 198. Αρχόντω Δούβρη  ΠΕ16.01  Αχαΐα
 199. Νικόλαος Αδαμόπουλος  ΠΕ19  Ηλεία
 200. Βασιλική Καραγιάννη ΠΕ06  Αρκαδία
 201. Παρασκευή – Άννα Αρβανίτη  ΠΕ19  Αν. Αττική
 202. Ιωάννης Γιακουμής  ΠΕ19  Β΄ Θεσσαλονίκης
 203. Χρυσάνθη Ανδρεοπούλου  ΠΕ11  Καρδίτσα
 204. Γεώργιος Μαργαριτόπουλος   ΠΕ11  Β΄ Αθήνας
 205. Γεώργιος Ταμπάκης   ΠΕ11  Καρδίτσα
 206. Σοφία Μάρκου  ΠΕ08  Β΄ Θεσσαλονίκης
 207. Ευαγγελία Δαλακλή  ΠΕ19  Κιλκίς
 208. Μαρία Πουργιαζή  ΠΕ06  Έβρος
 209. Σοφία Χατζηπαπαδοπούλου  ΠΕ06  Β΄ Θεσσαλονίκης
 210. Αικατερίνη Αθανασίου  ΠΕ16  Καρδίτσα
 211. Μαρία Τέζα  ΠΕ11  Σέρρες
 212. Βασιλεία Τράντα  ΠΕ11  Δράμα
 213. Αγγελική Αντωνάκη  ΠΕ05  Αν.  Αττική
 214. Γεώργιος Κουγιουμτζόγλου  ΠΕ20  Αν.  Αττική
 215. Μαρία Φασουλάκη  ΠΕ06  Β΄ Αθήνας
 216. Κωνσταντίνος Κώτσιος ΠΕ11  Έβρος
 217. Αντώνης Χασάπης  ΠΕ05  Χαλκιδική
 218. Βασίλειος Σαμαράς  ΠΕ11  Κοζάνη
 219. Ακριβή Παπαδοπούλου  ΠΕ19  Αχαία
 220. Παρασκευή Κίου  ΠΕ11  Καρδίτσα
 221. Νικόλαος Αυγουλάς  ΠΕ20  Α΄ Θεσσαλονίκης
 222. Θάλεια Ντενίση  ΠΕ05  Αθήνα
 223. Χρήστος Παπαδόπουλος  ΠΕ11   Καβάλα
 224. Παναγιώτης Μανουσαρίδης ΠΕ11  Αν. Αττική
 225. Ελένη Βαλαβάνη ΠΕ08  Δ΄ Αθήνας
 226. Ευανθία Γκαρκάσουλα  ΠΕ19  Αργολίδα
 227. Ελένη Χατζάρα  ΠΕ19  Πιερία
 228. Πελαγία Δαμιανίδου  ΠΕ20  Έβρος
 229. Αθηνά Καστανά  ΠΕ19  Φωκίδα
 230. Ιωάννα Χαϊδεμένου  ΠΕ05  Καρδίτσα
 231. Αγγελική Χασιώτη  ΠΕ07  Α΄ Θεσσαλονίκης
 232. Αικατερίνη Χωριανοπούλου  ΠΕ06  Αν.  Αττική
 233. Κωνσταντίνος Βαλλιδάκης  ΠΕ19  Πειραιάς
 234. Αναστασία Ιακωβίδου  Έβρος   Διοικητικός
 235. Δημήτριος Παπαναστασίου   ΠΕ11  Φθιώτιδα
 236. Σοφία Δέτσιου  ΠΕ20  Κυκλάδες
 237. Τάσος Δρίτσος   ΠΕ20  Πειραιάς
 238. Χρήστος Ματζίρης   ΠΕ16  Β΄ Θεσσαλονίκης
 239. Άλκηστη Τόγια  ΠΕ16  Β΄ Θεσσαλονίκη
 240. Αθανασία Πλακώτη   ΠΕ16.01  Α΄ Θεσσαλονίκη
 241. Μαλαματή Αναστασοπούλου  ΠΕ11  Κοζάνη
 242. Αναστασία Αποστολίδου  ΠΕ07  Β΄ Θεσσαλονίκης
 243. Αρχοντούλα Πλατή   ΠΕ19  Κορινθία
 244. Ιωάννης Αυγερινός   ΠΕ19  Β΄ Θεσσαλονίκης
 245. Αγγελική Σαπουντζή   ΠΕ07  Α΄ Θεσσαλονίκης
 246. Πέτρος Γκοσιόπουλος  ΠΕ08  Α΄ Θεσσαλονίκης
 247. Γιώργος Λιβανίδης  ΠΕ20  Πειραιάς
 248. Σάσα Δεβελάσκα   ΠΕ07  Α΄ Θεσσαλονίκη

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και στα ΔΙΕΚ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρατίθενται πληροφορίες για τις διαδικασίες επιλογής ...