Home / Featured / Οι ειδικότητες και τα σενάρια για τον τρόπο διορισμού 10.000 εκπαιδευτικών

Οι ειδικότητες και τα σενάρια για τον τρόπο διορισμού 10.000 εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 6:22 μμ Ιανουάριος 6th, 2017  


kathigitis

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Εδώ και λίγες μέρες, από τρία τουλάχιστον ρεπορτάζ έχει αναφερθεί ότι ο αριθμός για τον ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών θα αφορά περίπου 10.000 εκπαιδευτικούς, αριθμός που δεν καλύπτει τις ανάγκες του Υπουργείου Παιδείας που είναι 23.000 μπορεί και παραπάνω εκπαιδευτικοί.

ΔΕΙΤΕ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΡΤ.

Αυτό σημαίνει ότι ο διαγωνισμός ΔΕΝ θα αφορά όλες τις ειδικότητες (παλαιότερα ο πρώην υπουργός Α.Λοβέρδος είχε αναφερθεί σε 5 μόνο ειδικότητες).

Φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί, χημικοί, βιολόγοι, γεωλόγοι, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί καθώς και οι ειδικότητες της Ειδικής Αγωγής είναι αυτές που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες για μόνιμους διορισμούς. Αυτό άλλωστε προκύπτει και από τους αριθμούς προσλήψεων στις πιο πάνω ειδικότητες στις οποίες κατα καιρούς είχε αναφερθεί και ο προηγούμενος υπουργός Παιδείας.

Τονίζουμε ότι ειδικά στην Ειδική Αγωγή το έλλειμμα είναι τεράστιο ενώ ποτέ δεν είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός με αποτέλεσμα να εργάζονται αναπληρωτές για πολλά χρόνια.

Αν το Υπουργείο θέλει να διορίσει τους εκπαιδευτικούς για το σχολικό έτος 2017-2018 ο σχετικός διαγωνισμός πρέπει να γίνει πριν το καλοκαίρι ώστε οι εκπαιδευτικοί να είναι στα σχολεία το Σεπτέμβριο.

Το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι δεν έχει αποφασισθεί ο τρόπος διορισμού το γεγονός όμως ότι δεν έχει αλλάξει το επιτελείο του Νίκου Φίλη το οποίο πλαισιώνει το νέο Υπουργό είναι και ο λόγος που φέρνει ξανά στο προσκήνιο τα περι διορισμού παλιών και τη δυνατότητα νέων για διορισμό.

Μπορεί να γίνει ένας διαγωνισμός με κριτήρια όπου να υπάρχει ποσόστωση και για τους μη έχοντες προϋπηρεσία ενώ κυκλοφορούν και σενάρια για γραπτό διαγωνισμό για τους νέους υποψήφιους. Πάντως αυτό που έχει δηλώσει έως τώρα ο υπουργός είναι η γενναιόδωρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών.

Τίποτα δεν έχει αποφασισθεί και όλα είναι σενάρια που τις επόμενες μέρες θα έρθουν στο προσκήνιο, σενάρια του παρελθόντος που θα γίνουν του παρόντος.

Περισσότερες από 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών το 2018-2020


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...