Τελευταία Νέα

Τρίτη, 02/06/2020, 12:07


Home / HEADER-NEWS / Γιάννης Μιχαηλίδης (Πρόεδρος Palso) – Οι άμεσοι στόχοι για το 2017

Γιάννης Μιχαηλίδης (Πρόεδρος Palso) – Οι άμεσοι στόχοι για το 2017

Δημοσιεύτηκε: 8:39 μμ Ιανουάριος 7th, 2017  


palso

Αγαπητοί συνάδελφοι, μετά τη λήξη των εορτών και αφού ευχηθώ και πάλι καλή χρονιά με υγεία, παραθέτω τους άμεσους στόχους μας για το 2017.

1. Συνειδητοποιηση ότι η επιβίωση του κλάδου δεν θα έλθει μέσα από τον ανταγωνισμό των εξεταστικών φορέων.

Πόσο θα βοηθήσει η μίζα την επιβίωση; Πόσες θέσεις έχει η αγορά για μαϊμού γλωσσομαθεις; Για πόσο καιρό επιτυχία και κοροιδια θα ταυτιζονται;
Άμεση ανάγκη να πάψει η πολιτική ηγεσία τις ανεγκέφαλες προσεγγίσεις. 15 χρόνια μεταβατικό στάδιο με Προεδρικό διάταγμα που επέτρεψε το ξεπούλημα στους ξένους αντί να ιδρύσει την Αρχή Διαπίστευσης και ελέγχου. Άμεσα να γίνει. Τα περί Κρατικού, λόγω ΕΣΠΑ και λαϊκής κατανάλωσης, χωρίς εξυγίανση της αγοράς, είναι όνειρα θερινής νυκτός.

Άμεση πίεση για διάλογο όπως έχουν δεσμευτεί για να τους βοηθήσουμε να ταλαιπωρούν εμάς και το λαό πιο λίγο. Και αυτή τη φορά όχι με υπερφίαλους άσχετους. Σεβασμός στους στα συλλογικά όργανα.

2. 2017 Όσοι έβγαλαν νέες άδειες το 2015 ή όσοι είχαν παλιές άδειες με τη διετή χαριστική περίοδο και τις εναρμόνισαν το 2015, πρέπει να τις επικαιροποιησουν. Προθεσμία μέχρι 31/07/17.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  5800 προσλήψεις αναπληρωτών και ειδικού προσωπικού από το ΠΔΕ για το 2020-21

Θα πρέπει υπουργείο και εοππεπ ξεκαθαρίσουν τι θα γίνει με το κενό νόμου που υπάρχει που δεν επιτρέπει σε οποιαδήποτε Αρχή να προβεί σε κυρώσεις και κλείσιμο των στερούμενων αδείας. Δεν είναι δυνατόν και επισήμως το κράτος να χωρίζει τους πολίτες σε ανόητους νομιμόφρονες και «έξυπνους» παράνομους.

Επίσης να ξεκαθαριστεί πλέον εκπαιδευτικά και φορολογικά το τι εστι οικοδιδασκαλος. Πρέπει να δηλωθεί ευθέως στις Αρχές ότι δεν μπορούν να απαιτούν ανανέωση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας όταν οι στερούμενοι τέτοιων αδειών λειτουργούν απρόσκοπτα. Η απάντηση ότι θα αρθεί η άδεια (χωρίς όμως κυρώσεις για τους στερούμενους) ανήκει στην σφαίρα του κωμικού και παράλογου.

3. Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο αναγνώρισε το δίκαιο της προειδοποιησης μας ότι η επάρκεια διδασκαλίας δεν καταργείται με υπουργική απόφαση αλλά μόνο με νόμο (και αυτός βέβαια καθυστερεί τουλάχιστον τρεις μήνες), το υπουργείο εξακολουθεί να αγνοεί τόσο την ευρωπαϊκή νομοθεσία όσο και τον ελληνικό νόμο για την δια βίου μάθηση αλλά ακόμα και τον ιδρυτικό νόμο του ΕΟΠΠΕΠ. Η οποιαδήποτε μεταβατική διάταξη που θα καθιστά τους ήδη κατέχοντες επάρκεια ένα είδος απολιθώματος χωρίς πλήρη ενσωμάτωση τους και αναγνώριση των δικαιωμάτων τους σύμφωνα με τις πιο πάνω αναφερόμενες διατάξεις νόμων, είναι άδικη και παράνομη

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πίνακας μοριοδότησης ΠΕ06 Αγγλικής υποψηφίων για απόσπαση στο Ε.Σ. Βρυξέλλες Ι

4. Με τον νόμο για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων καταργήθηκαν γενικά οι διοικητικές άδειες ίδρυσης και λειτουργίας. Εξαιρέθηκαν ορισμένες κατηγορίες επαγγελμάτων που σχετίζονται με την δημόσια υγιεινή και ασφάλεια.

Σε αυτή την κατηγορία για την προστασία της πνευματικής, ψυχικής και σωματικής ασφαλείας των μαθητών, ενταχθήκαμε κι εμείς. Τα εμπόδια και οι προδιαγραφές για την έκδοση της άδειας δεν μπορούν παρά να σχετίζονται με την ανάγκη προστασίας των μαθητών. Κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να τίθεται για την λειτουργία που δεν έχει σχέση με τα πιο πάνω. Συνεπώς η απαίτηση για την ύπαρξη ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας είναι παράλογη. Τα δύο αυτά θέματα αποτελούν αρμοδιότητες άλλων υπουργείων και έχουν άλλου τύπου επιπτώσεις.

Όλα αυτά αποτελούν προτεραιότητες μας, χωρίς να παραβλεπουμε οτιδήποτε άλλο. Σας καλούμε όλους σε κοινούς αγώνες. Καλή δύναμη

facebook


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

5800 προσλήψεις αναπληρωτών και ειδικού προσωπικού από το ΠΔΕ για το 2020-21

Διάταξη για την αξιοποίηση για μια ακόμη χρονιά του ΠΔΕ για προσλήψεις ...