Home / Featured / Εξώδικη επιστολή εκπαιδευτικών μη κοινών ειδικοτήτων ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ19 και ΠΕ20, ΠΕ18.41, ΠΕ32 προς το Υπουργείο Παιδείας

Εξώδικη επιστολή εκπαιδευτικών μη κοινών ειδικοτήτων ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ19 και ΠΕ20, ΠΕ18.41, ΠΕ32 προς το Υπουργείο Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 9:53 μμ Ιανουάριος 4th, 2017  


letter

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η πληροφόρηση που είχαμε από το υπουργείο αλλά και από αυτήν που προέκυψε μετά την συνάντηση των εκπροσώπων των συλλόγων Γαλλικής, Γερμανικής και της ΠΕΚΑΠ με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, δεν μας καθησυχάζει για τις προθέσεις του, ως προς το θέμα του επαναυπολογισμού των μορίων συνθηκών διαβίωσης των μεταταγμένων εκπαιδευτικών των μη κοινών ειδικοτήτων, το αντίθετο μάλιστα, μας ανησυχεί το γεγονός πως, για μία ακόμα φορά, ακολουθείται η τακτική της κωλυσιεργίας αλλά και των υπεκφυγών για ένα τόσο ζωτικής σημασίας θέμα.

Για τον λόγο αυτόν, δημοσιεύουμε σήμερα ονόματα συναδέλφων και τις περιοχές που υπηρετούν, οι οποίοι κατέθεσαν αιτήσεις στις κατά τόπους διευθύνσεις, για τον επαναυπολογισμό των μορίων τους συνθηκών διαβίωσης και συνυπογράφουν την εξώδικη επιστολή που επίσης δημοσιεύουμε και θα επιδοθεί με δικαστικό επιμελητή στο υπουργείο, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες.

Επισημαίνεται το γεγονός ότι το υπουργείο δεν άσκησε έφεση κατά των δικαστικών αποφάσεων που αποφάνθηκαν για τον ορθό και νόμιμο υπολογισμό των μορίων συνθηκών διαβίωσης των δύο συναδέλφων μας της Γαλλικής και η αιτιολογία ήταν, αν μη τι άλλο παράδοξη και καινοφανής: Ο μεγάλος φόρτος εργασίας των υπηρεσιών του υπουργείου!!! Αυτό κατά τη γνώμη μας είναι μια έωλη δικαιολογία σε μία προσπάθεια να αποκρυβεί το γεγονός ότι το υπουργείο, αφενός αποδέχεται την ορθότητα των δικαστικών αποφάσεων και αφετέρου ότι άλλα πράγματα υπάρχουν στον σχεδιασμό του για τις ειδικότητες στην εκπαίδευση, βλέπετε ενδεικτικά «ομογενοποίηση» των μορίων, πράγματα που εμείς τουλάχιστον δεν κατανοούμε και για τον λόγο αυτόν μας προβληματίζουν.

Για όλα τα παραπάνω προχωρούμε στην επίδοση της επιστολής κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις μας, ακολουθώντας τον ορθό νομικά τρόπο που κατέδειξαν οι δικαστικές αποφάσεις και επισημαίνοντας ότι, αφενός ο αριθμός των συναδέλφων που κατέθεσαν την αίτηση πανελλαδικά δεν συμπίπτει με τον αριθμό των ονομάτων που δημοσιεύουμε με την εξώδικη επιστολή, διότι κάποιοι συνάδελφοι δεν επιθυμούν την δημοσίευση των ονομάτων τους και αφετέρου ότι συνεχίζεται η κατάθεση των αιτήσεων αυτών και από άλλους συναδέλφους που θα έχουν την δυνατότητα να προσφύγουν δικαστικά ανεξαρτήτως του εάν συμπεριλαμβάνονται στην εξώδικη επιστολή ή όχι.

Για ενημέρωση σχετικά επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6979774768 ή στο email: ozarampo@ath.forthnet.gr

ΕΚ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ Ν. 4172/2013

Ολυμπία Ζαραμπούκα

Ακολουθεί το κείμενο της εξώδικης επιστολής διαμαρτυρίας:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

1)Βασίλειος Ακριβός ΠΕ19, Καρδίτσα

2)Κωνσταντίνα Κυριάκη ΠΕ19, Αιτωλοακαρνανία

3)Ευαγγελία Σταθοπούλου ΠΕ07, Κοζάνη

4)Βασιλική Παπαναστασίου ΠΕ20, Εύβοια

5)Ευτυχία Παπαγεωργίου ΠΕ20, Αχαία

6)Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος ΠΕ19, Δ. Θεσσαλονίκη

7)Αθανάσιος Κοτσόπουλος ΠΕ19, Τρίκαλα

8)Ακριβή Κρούσκα ΠΕ19, Πειραιάς

9)Μαρία Αργυροπούλου ΠΕ05, Ημαθία

10)Μιλτιάδης Φαναράς ΠΕ19, Αν. Θεσσαλονίκη

11)Ελένη Κώστα ΠΕ20, Σέρρες

12)Δημήτριος Παναγιωτόπουλος ΠΕ19, Αν. Θεσσαλονίκη

13)Ελένη Καλεύρα ΠΕ19, Ιωάννινα

14)Αικατερίνη Κυρατσού ΠΕ19, Πέλλα

15)Νικολέτα Δουλγέρη ΠΕ19, Χανιά

16)Νικόλαος Μαυραντζάς ΠΕ19, Καρδίτσα

17)Χρήστος Γαλανός ΠΕ19, Ημαθία

18)Κωνσταντίνος Σ. Παπαδόπουλος ΠΕ19, Σέρρες

19)Ελένη Καράμπελα ΠΕ19, Λάρισα

20)Ελένη Ιωαννίδου ΠΕ07, Ημαθία

21)Αμαλία Τζικούδη ΠΕ05, Θεσσαλονίκη

22)Χρήστος Κουτούλας ΠΕ05, Θεσσαλονίκη

23)Ιωάννης Μαγειρίας ΠΕ20, Ιωάννινα

24)Γεώργιος Ζαμπέτογλου ΠΕ20, Μαγνησία

25)Βασιλική Τζιοβάρα ΠΕ19, Ιωάννινα

26)Μαρία Γκουντουλούδη ΠΕ20, Σέρρες

27)Χριστίνα Ζιώγα ΠΕ20, Ημαθία

28)Ανδρέας Τσαφούλιας ΠΕ19, Ηλεία

29)Δημήτριος Χατζούλης ΠΕ19, Εύβοια

30)Δημήτριος Δαούσης ΠΕ19, Αχαία

31)Παρθένα Πατσατζή ΠΕ19, Αθήνα

32)Δέσποινα Βαβούρα ΠΕ05, Ημαθία

33)Ελένη Ράλλιου ΠΕ05, Αθήνα

34)Γεωργία Καλογήρου ΠΕ05, Ευρυτανία

35)Διονύσιος Μιχαλόπουλος ΠΕ19, Μαγνησία

36)Ελευθερία Στρατούλια ΠΕ19, Αχαία

37)Απόστολος Μάμογλου ΠΕ20, Χαλκιδική

38)Αναστασία Πιτούλια ΠΕ05, Ημαθία

39)Παρασκευή Τράκα ΠΕ05, Μαγνησία

40)Βάγια Καρατσιβούλη ΠΕ19, Λάρισα

41)Αναστασία Καραγιάννη ΠΕ20, Καβάλα

42)Σοφία Οικονόμου ΠΕ05, Μαγνησία

43)Σέργιος Γεωργακόπουλος ΠΕ19, Αθήνα

 

ΠΡΟΣ

 

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Α.Παπανδρέου 37, Μαρούσι, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον Υπουργό αυτού.

——————–

Είμαστε όλοι υποχρεωτικώς μεταταγμένοι εκπαιδευτικοί, δυνάμει των διατάξεων του Ν. 4172/2013, από την δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαιδευση, των νεοεισερχομένων (μη κοινών) κλάδων ΠΕ05 Γαλλικής, ΠΕ07 Γερμανικής, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών, ΠΕ19 και ΠΕ20 Πληροφορικής, ΠΕ18.41 Δραματικής τέχνης και ΠΕ32 Θεατρικών σπουδών, δυνάμει των διατάξεων της παραγράφου 11 του άρθρου 82 του Ν. 4172/2013.

Όπως σας είναι ήδη γνωστό μετά την μετάταξή μας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, έγινε μετατροπή των μορίων μας συνθηκών διαβίωσης και μετατράπηκαν αυτά πλήρως σε μόρια πρωτοβάθμιας, συνολικά από τον διορισμό μας μέχρι την μετάταξή μας, σύμφωνα με την εγκύκλιό σας με αριθμό 122329/Δ1/4-9-2013.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Έμμισθη πρακτική άσκηση

Στη συνέχεια, όπως σας είναι επίσης γνωστό, κατόπιν αιτήσεων ακύρωσης δύο συναδέλφων μας εκπαιδευτικών Γαλλικής, κατά των πράξεων προσδιορισμού των μορίων τους συνθηκών διαβίωσης με την μετατροπή τους πλήρως και συνολικά όλων των υπηρετήσεών τους ως εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανάλογα με τα μόρια της πλησιέστερης πρωτοβάθμιας σχολικής μονάδας, εκδόθηκαν δύο δικαστικές αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, με αριθμούς 104 και 105 του 2016, με τις οποίες έγιναν δεκτές οι αιτήσεις ακύρωσής τους και ακυρώθηκαν οι παραπάνω πράξεις της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που προσδιόρισαν τα μόριά τους με τον παραπάνω τρόπο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο σκεπτικό των αποφάσεων αυτών: «……….. Επειδή κατά την έννοια της παρ. 8 του άρθρου 16 του π δ._50/1996 ως  μονάδες μετάθεσης που μετατρέπονται στις μονάδες της πλησιέστερης σχολικής μονάδας που υπηρετούσαν οι εκπαιδευτικοί μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης μετάταξής τους, πρέπει να θεωρηθούν εκείνες του τελευταίου μόνο χρονικού διαστήματος πριν από τη μετάταξη. Υπέρ της ερμηνείας αυτής συνηγορεί το γεγονός ότι, αν και δεν διαφοροποιούνται τα κριτήρια που θεσπίζονται με την ως άνω παρ. 8, με υπουργικές αποφάσεις που εκδόθηκαν κατ’ εξουσιοδότηση αυτής οι σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης κατατάχθηκαν σε 10 και 12 κατηγορίες αντίστοιχα, χωρίς να προβλέπεται αντιστοιχία ούτε για τις 10 κατηγορίες, με συνέπεια να παρατηρείται, μεταξύ σχολικών μονάδων της ίδιας περιοχής Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, απόκλιση των μορίων συνθηκών διαβίωσης που αγγίζει ακόμη και τις 4-5 μονάδες (βλ. τις σχετικές κατηγορίες στις Υ.Α. Φ.360.1/Δ1/5598/1997. ΦΕΚ 31/16-9-1997 τ. Β’ και Φ. 360.Ι/Δ2/23528/1997, ΦΕΚ 1068/4-12-1997 αντίστοιχα για την Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση).

Εξάλλου κατά τα υποστηριζόμενα από τη Διοίκηση, η, σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 16 του π.δ. 50/1996, μετατροπή των μονάδων μετάθεσης στις μονάδες της πλησιέστερης σχολικής μονάδας που υπηρετούσαν οι εκπαιδευτικοί κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης μετάταξης τους, γίνεται με σκοπό να μη θιγούν υπέρμετρα οι λοιποί εκπαιδευτικοί της αντίστοιχης κατηγορίας Α/θμιας ή Β/θμιας, που θα δεχθεί τους μετατασσόμενους, που οφείλεται στην κατά τα ανωτέρω διαφορετική κατάταξη των σχολικών μονάδων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης. Ωστόσο, ο ως άνω δικαιολογητικός λόγος δεν συντρέχει σε περίπτωση,  όπως η κρινομένη, που οι εκπαιδευτικοί  που μετατάσσονται δεν παρεισφρέουν σε πίνακες άλλων, αλλά εξακολουθούν να συγκρίνονται μόνο μεταξύ τους, όπως και πριν τη μετάταξη  τoυς. Στην περίπτωση αυτή, η μετατροπή όλων των μορίων λόγω των συνθηκών διαβίωσης, τα οποία είχαν συγκεντρώσει οι εκπαιδευτικοί της κατηγορίας της Β/θμιας εκπαίδευσης, σε μόρια της κατηγορίας της Α/θμιας εκπαίδευσης, ενόψει της κατά τα ανωτέρω διαφορετικής κατάταξης των σχολικών μονάδων, οδηγεί σε διαφοροποίηση της θέσης των ίδιων εκπαιδευτικών από το γεγονός και μόνο της υποχρεωτικής μετάταξης τους στην Α/θμια εκπαίδευση και σε άνιση μεταχείριση τους, αφού ορισμένοι ευνοούνται σε βάρος συναδέλφων τους, που υφίστανται αδικαιολόγητα δυσμενή μεταχείριση. Επομένως η γενόμενη, κατ’ εφαρμογή της 122329/Δ1/4-9-2013 έγγραφης διαταγής, μετατροπή των μορίων συνθηκών διαβίωσης (ΜΣΔ) όλων των υπηρετήσεων των εκπαιδευτικών της Β/θμιας εκπαίδευσης ανάλογα με τα μόρια της πλησιέστερης πρωτοβάθμιας σχολικής μονάδας, δεν βρίσκει έρεισμα στο νόμο, άλλως εν προκειμένω, δημιουργεί ανισότητες μεταξύ των  ίδιων εκπαιδευτικών και δεν πρέπει να εφαρμοστεί………».

Το παραπάνω ορθό σκεπτικό των αποφάσεων αυτών το υπουργείο σας αποδέχθηκε και σε συμμόρφωση εξέδωσε το με αριθμό πρωτοκόλλου 177870/Ε1/24-10-2016 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας της Γενικής Διεύθυνσης Προσωπικού Π.Ε. και Δ.Ε. Διεύθυνση Διοίκησης Προσωπικού Α/Θμιας εκπαίδευσης τμήμα Γ΄, με το οποίο επιτάσσεται η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν οι αιτούντες να επαναυπολογίσει τα μόριά τους και το σύνολο αυτών να υπολογίζεται από το άθροισμα των μορίων συνθηκών διαβίωσης που είχαν οι αναγκαστικώς μεταταχθέντες αυτοί εκπαιδευτικοί, στη δευτεροβάθμια  εκπαίδευση πλην του τελευταίου έτους, συν το άθροισμα των μορίων συνθηκών διαβίωσης  του τελευταίου χρόνου τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση που μετατρέπεται σε μόρια συνθηκών διαβίωσης της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, συν το άθροισμα των μορίων συνθηκών διαβίωσης  του χρονικού διαστήματος που υπηρετούν στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση από της μετατάξεως των και το άθροισμα αυτό να εκληφθεί ως το σύνολο των μορίων τους για την τοποθέτησή τους. Ο δε υπολογισμός αυτός, όπως αναφέρεται στο ως άνω έγγραφό σας, αφορά μόνο και αποκλειστικά τους δύο εκπαιδευτικούς που δικαιώθηκαν δικαστικά.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού

Επειδή με την παραπάνω αντιμετώπιση του θέματος από το υπουργείο σας, δημιουργούνται ανισότητες και αδικίες μεταξύ των εκπαιδευτικών των κλάδων που ανήκουμε με την εφαρμογή του ορθού υπολογισμού των μορίων για δύο μόνο Πανελλαδικά εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στην ίδια με εμάς νομικά θέση.

Επειδή από τον μη νόμιμο και ορθό υπολογισμό των μορίων μας βρεθήκαμε να έχουμε απώλειες μορίων συνθηκών διαβίωσης που ανέρχονται σε μεγάλο αριθμό και ως εκ τούτου έχουμε έννομο συμφέρον να ζητήσουμε να υπολογιστούν από την αρχή τα μόριά μας συνθηκών διαβίωσης, σύμφωνα με το ορθό σκεπτικό των παραπάνω δικαστικών αποφάσεων, το διατακτικό των οποίων άλλωστε το υπουργείο σας αποδέχθηκε, μη ασκώντας έφεση, ζητήσαμε όλοι μας από τις κατά τόπους διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που ανήκουμε, με αίτησή μας, που προσωπικά ο καθένας από εμάς κατέθεσε, τον επαναυπολογισμό των μορίων μας συνθηκών διαβίωσης σύμφωνα με το διατακτικό των παραπάνω δικαστικών αποφάσεων.

Επειδή, σε περίπτωση που λάβουμε αρνητική απάντηση στις παραπάνω αιτήσεις μας, προτιθέμεθα να προσφύγουμε στα αρμόδια Δικαστήρια και να ζητήσουμε την εφαρμογή του ορθού νομικά κανόνα υπολογισμού των μορίων μας συνθηκών διαβίωσης και το γεγονός αυτός εκτός από την προσωπική μας ταλαιπωρία, θα προκαλέσει, ενόψει της εγκυκλίου των μεταθέσεων και τοποθετήσεων του 2016 – 2017, μεγάλη αβεβαιότητα και θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, δεδομένου ότι σε περίπτωση που θεωρήσουμε ότι θιγόμαστε με τον παράνομο υπολογισμό των μορίων μας, από κάποιον άλλον, είτε στην οριστική μας τοποθέτηση είτε και σε ενδεχόμενη μη μετάθεση μας στην περιοχή που προτιμούμε, θα έχουμε το έννομο συμφέρον να προσβάλλουμε οποιαδήποτε πράξη της διοίκησης μας βλάπτει.

Επειδή εκτός των παραπάνω πρακτικών ζητημάτων που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων για το σχολικό έτος 2016 – 2017, ο παράνομος υπολογισμός των μορίων μας συνθηκών διαβίωσης αντίκειται στις αρχές της χρηστής διοίκησης, του κράτους δικαίου, της καλής πίστης και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικουμένου αλλά κυρίως στην αρχή της ισότητας, δεδομένου ότι με τον ορθό υπολογισμό των μορίων συνθηκών διαβίωσης για δύο μόνο εκπαιδευτικούς, εξαιρώντας την συντριπτική πελιοψηφία των υπολοίπων, καταστρατηγείται, κατά πρώτο λόγο, η σημαντικότερη θεμελιώδης συνταγματική αρχή, η αρχή της ισότητας σύμφωνα με την οποία (παρ. 1 του άρθρου 4 του Συντάγματος) επιβάλλεται η ομοιόμορφη μεταχείριση προσώπων που τελούν κάτω από τις ίδιες ή παρόμοιες συνθήκες.

Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε, αφού μας ενημερώσετε, για τις προθέσεις σας επί του ζητήματός μας, λόγω και του επείγοντος του θέματος ενόψει των οριστικών μας τοποθετήσεων και μεταθέσεων, απαντώντας στην εξώδικη δήλωσή μας δια μέσου του πληρεξουσίου δικηγόρου μας, να εκδώσετε σχετική οδηγία, την οποία θα απευθύνετε σε όλες τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που ανήκουμε, με την οποία θα δίνετε οδηγίες για τον επαναυπολογισμό των μόριων μας σύμφωνα με την οδηγία σας με αριθμό πρωτοκόλλου 177870/Ε1/24-10-2016, που απευθύνατε στην διεύθυνση πρωτοβάθμια εκπαίδευσης Σερρών που υπηρετούν οι εκπαιδευτικοί που δικαιώθηκαν με τις με αριθμούς 104 και 105 του 2016 δικαστικές αποφάσεις.

Σε αντίθεση περίπτωση (μη έκδοσης αυτής της οδηγίας) προτιθέμεθα να προσφύγουμε δικαστικά κατά του παράνομου υπολογισμού των μορίων μας συνθηκών διαβίωσης και γενικά να προβούμε και σε κάθε άλλη δικαστική η και εξώδικη ενέργεια προς υποστήριξη και διαφύλαξη όλων των νομίμων δικαιωμάτων μας.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτόν που απευθύνεται για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας αυτήν ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

 

Θεσσαλονίκη 3 Ιανουαρίου 2017

Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος

Δημήτριος Θεοδωρόπουλος

Μητροπόλεως 13 Θεσσαλονίκη

Τηλ. 2310221082


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαγωνισμός πρόσληψης (73)υπαλλήλων του Κλάδου ΠΕ Τεκμηρίωσης και Επικουρίας Δικαστικού Έργου

  Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ΑΣΕΠ 3/27-01-2023 η προκήρυξη Διαγωνισμού δόκιμων υπαλλήλων του ...