Home / Featured / Εξαιρετικά δύσκολη η επικοινωνία υπαλλήλων με την τεχνική υποστήριξη ΔΙΑΣ για τις μισθοδοσίες χιλιάδων εκπαιδευτικών και διοικητικών του Παιδείας

Εξαιρετικά δύσκολη η επικοινωνία υπαλλήλων με την τεχνική υποστήριξη ΔΙΑΣ για τις μισθοδοσίες χιλιάδων εκπαιδευτικών και διοικητικών του Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 9:19 μμ Ιανουάριος 9th, 2017  


epidoma

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ
ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
(ΣΥΠΥΥΠ) Έδρα: Λ.Κηφισίας 16
Αμπελόκηποι Αθήνα 115-26
Web site: https://www.sypyp.gr
e-mail: sypyyp@gmail.com

EΝΩΣΗ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ
ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΕΠΘ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
Προξένου Κορομηλά 51 – 54622  –  ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Web site: https://www.symtyp.gr
e-mail : eypymt@gmail.com

Τα Δ.Σ. των Συλλόγων Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών και Ένωσης Υπαλλήλων Μακεδονίας – Θράκης έστειλαν προειδοποιητικό μήνυμα για την περίπτωση Διευθύνσεις να μην μπορέσουν να «ανεβάσουν» τη μισθοδοσία στην πλατφόρμα της ενιαίας αρχής πληρωμών. Το έγγραφο έχει αποσταλεί στους Γ.Γ. Υπ. Παιδείας κο Γιάννη Παντή και στον Υπουργό Παιδείας και τους καλούν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα με την προσοχή που επιβάλλει η σοβαρότητα της κατάστασης και να επιληφθούν άμεσα.

Δείτε το έγγραφο:

Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Γενικέ,

Τον τελευταίο καιρό έχει ανακύψει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει σχέση με τη μισθοδοσία χιλιάδων εκπαιδευτικών και διοικητικών υπαλλήλων των περιφερειακών υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, λόγω υποστελέχωσής της, έχει καταστεί εξαιρετικά δύσκολη η επικοινωνία με την ομάδα τεχνικής υποστήριξης του συστήματος μισθοδοσίας ΔΙΑΣ.

Εξαιτίας αυτού, είναι ορατός ο κίνδυνος στο άμεσο μέλλον να μην μπορέσουν κάποιες Διευθύνσεις να «ανεβάσουν» τη μισθοδοσία στην πλατφόρμα της ενιαίας αρχής πληρωμών.

Γινόμαστε συνεχώς δέκτες παραπόνων από τους υπαλλήλους των Διευθύνσεων που χειρίζονται το πρόγραμμα της μισθοδοσίας πως όταν προσπαθούν να επικοινωνήσουν με την αρμόδια ομάδα τεχνικής υποστήριξης ΔΙΑΣ σπανίως το επιτυγχάνουν λόγω του φόρτου των γραμμών. Πρόσφατα, μάλιστα, συνάδελφος σε Διεύθυνσή μας στην Αττική που ασχολείται με τη μισθοδοσία ο οποίος δεν μπορούσε να ανεβάσει το αρχείο στην ΕΑΠ και, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές του, δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσει με την ομάδα του ΔΙΑΣ, αναγκάστηκε να φύγει από τη Διεύθυνσή του και να μεταβεί ο ίδιος στο Υπουργείο, όπου τελικά λύθηκε το πρόβλημα και κατέστη εφικτή η ανάρτηση του αρχείου της μισθοδοσίας στην ΕΑΠ κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Αναρωτιόμαστε όμως, τι θα γίνει στην περίπτωση που παρουσιαστεί παρόμοιο πρόβλημα σε κάποια υπηρεσία μας στην επαρχία; Θα μείνουν απλήρωτοι διοικητικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί;

Δεδομένου ότι τους τελευταίους μήνες, για τεχνικούς λόγους, η αποστολή των αρχείων μισθοδοσίας στην ΕΑΠ συχνά γίνεται όχι στο «παρά πέντε» αλλά κυριολεκτικά στο «και ένα», αυτό το ενδεχόμενο δεν φαντάζει καθόλου απίθανο.

Αν συμβεί, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;

Θα αναζητηθούν αποδιοπομπαίοι τράγοι μεταξύ των συναδέλφων μας διοικητικών υπαλλήλων ή των αποσπασμένων εκπαιδευτικών που χειρίζονται τη μισθοδοσία στις Διευθύνσεις και καρδιοχτυπούν κάθε μήνα ή μήπως μεταξύ των ελάχιστων πληροφορικών που έχουν απομείνει στην ομάδα τεχνικής υποστήριξης;

Επειδή, εάν οι φόβοι μας επαληθευτούν, δε θα πρόκειται απλά για φιάσκο αλλά για εξέλιξη με ανυπολόγιστες συνέπειες, σας καλούμε να αντιμετωπίσετε το ζήτημα με την προσοχή που επιβάλλει η σοβαρότητα της κατάστασης και να επιληφθείτε άμεσα.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών

Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας

Νώντας Αθανασιάδης       Γιώργος Πέγκας

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Μακεδονίας – Θράκης

Η Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας

Γεωργία Κομψοπούλου    Παναγιώτης Στεφανόπουλος

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ xenesglosses.eu

Ευχαριστώ πάρα πολύ που το θέσατε…

Κατά τη διάρκεια των εορτών δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία τη στιγμή μάλιστα που έπρεπε να πληρωθούν οι συνάδελφοι αναπληρωτές του τακτικού προϋπολογισμού.

Η διορία μάλιστα για την πληρωμή τους ήταν πολύ σύντομη, 28/12 με 2/01 αν δεν κάνω λάθος. Δεν είναι μόνο το θέμα της μισθοδοσίας. Υπάρχουν και άλλα θέματα για τα οποία θέλουμε διευκρινίσεις ειδικά όσοι δεν έχουμε μεγάλη εμπειρία .

Με τη έλλειψη αυτή καθυστερούμε και εμείς να διεκπεραιώνουμε εκκρεμότητες και η δουλειά καθυστερεί. Έτσι καταφεύγουμε να προσπαθούμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας και να βρίσκουμε ποια πρωτοβάθμια και ποιος υπάλληλος μισθοδοσίας έχει συναντήσει παρόμοιο με το δικό μας περιστατικό.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...