Home / HEADER-NEWS / Το Εθνικό Απολυτήριο εισιτήριο για τα ΑΕΙ

Το Εθνικό Απολυτήριο εισιτήριο για τα ΑΕΙ

Δημοσιεύτηκε: 8:32 μμ Ιανουάριος 10th, 2017  


MATHITRIA

Με τον μέσο όρο της βαθμολογίας των πανελλαδικώς και ενδοσχολικώς εξεταζόμενων μαθημάτων του Εθνικού Απολυτηρίου θα γίνεται η εισαγωγή στην τριτοβάθμια, σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζονται υπουργείο Παιδείας και ΙΕΠ.

«Να είναι πολύ λιγότερα τα μαθήματα, ορισμένα να εξετάζονται πανελλαδικά, ορισμένα ενδοσχολικά κι απ’ όλα αυτά να βγαίνει ένας μέσος όρος με τις διάφορες βαρύτητες των μαθημάτων που υπάρχουν. Αυτός θα είναι και ο βαθμός του απολυτηρίου σου. Και με βάση αυτόν τον βαθμό μπαίνεις στα πανεπιστήμια», τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ Πρακτορείο 104,9 FM, συνεχίζοντας: «Να μειωθούν τα μαθήματα δραματικά, γιατί στο Λύκειο πρέπει να εμβαθύνεις».

«Πολλά πράγματα αλλάζουν, όταν η κοινωνία είναι έτοιμη να τα δεχθεί. Σ’ αυτό το θέμα η κοινωνία είναι έτοιμη ν’ ακούσει. Έχουμε ένα περίεργο σχολείο, αντί να είναι 12χρονο είναι 10χρονο και μετά υπάρχουν δύο τάξεις που δεν είναι σαφές τι εκπαιδευτική διαδικασία επιτελείται σ’ αυτές τις δύο τάξεις, τη Β’ και Γ’ Λυκείου. Στη Β’ κάτι γίνεται, στη Γ’ δεν γίνεται τίποτα. Εδώ δεν πρέπει να ενοχοποιήσουμε ούτε τους καθηγητές, ούτε τους μαθητές. Όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ακόμη, κάλεσε για συνεννόηση με τα κόμματα στο πλαίσιο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και με τους εκπαιδευτικούς φορείς. «Αν μέχρι τον Μάιο δεν υπάρχει συνεννόηση στα μίνιμουμ ίσως να μην έχει και νόημα να προχωρήσουμε», δήλωσε.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...