Home / Featured / Εντός του 2017 ο προγραμματισμός διορισμών με διακομματική συναίνεση για τη διαδικασία

Εντός του 2017 ο προγραμματισμός διορισμών με διακομματική συναίνεση για τη διαδικασία

Δημοσιεύτηκε: 8:29 πμ Ιανουάριος 8th, 2017  


gavroglou-708

Αναφορά στο θέμα των διορισμών έκανε για ακόμη μια φορά ο Υπουργός Παιδείας αυτή τη φορά από την Κέκρυρα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΕΡΤ ο κ. Γαβρόγλου ως προς τους διορισμούς  μόνιμων εκπαιδευτικών δήλωσε ότι αυτοί θα προγραμματιστούν εντός του έτους με τον ακριβή αριθμό και η διαδικασία να αποφασίζονται με διακομματική συναίνεση στην Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ο υπουργός παρουσίασε τις προωθούμενες αλλαγές σε βάθος τριετίας ενώ εστίασε και σε προβλήματα καθημερινότητας που χρονίζουν και δεν έχουν δημοσιονομικό βάρος και θα γίνει προσπάθεια να επιλυθούν.

Επίσης, εκτενής αναφορά έγινε και στις προωθούμενες αλλαγές στο Λύκειο που συνδέονται με την αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς και τις αλλαγές στο πρώτο έτος εισαγωγής.

Η Β’ και η Γ Λυκείου, τόνισε, θα πρέπει να δίδουν βάση στην εξειδίκευση που επιθυμεί ο μαθητής, προκειμένου ένα ισχυρό εθνικό απολυτήριο να αποτελεί τον κυριότερο τρόπο εισόδου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου συστήματος, πιο δίκαιου από τις πανελλήνιες εξετάσεις αλλά με τα ίδια εχέγγυα αδιαβλητότητας.

 Επίσης, ο κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε την ίδρυση δεύτερου ΙΕΚ στην Κέρκυρα με έδρα τη Λευκίμμη ενώ άλλα αιτήματα όπως η επαναλειτουργία της Σχολής Ξεναγών, δήλωσε ότι θα εξεταστούν στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού του Υπουργείου.

πηγή: ΕΡΤ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...