Home / Featured / Ενωτικό κάλεσμα εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Α/θμιας προς ΔΟΕ: Οργανικές σε όλους αδιακρίτως – Συνεχής ενημέρωση υπογραφών

Ενωτικό κάλεσμα εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Α/θμιας προς ΔΟΕ: Οργανικές σε όλους αδιακρίτως – Συνεχής ενημέρωση υπογραφών

Δημοσιεύτηκε: 7:16 πμ Ιανουάριος 19th, 2017  


letter

Ενωτικό κάλεσμα εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Α/θμιας προς ΔΟΕ: Οργανικές σε όλους αδιακρίτως – Συνεχής ενημέρωση υπογραφών

Συνάδελφοι βρισκόμαστε ενόψει σημαντικών εξελίξεων που προοιωνίζονται για την εκπαίδευση και μαρτυρούνται από διάφορες ρυθμίσεις που προωθούνται από το υπουργείο σχετικά με τους διορισμούς, τις μετατάξεις, τις τοποθετήσεις, τις αποσπάσεις, την μοριοδότηση και άλλα θέματα.

Για τον παραπάνω λόγο τα συνδικαλιστικά μας όργανα (Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε.) στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχουν από την αρχή του έτους καταθέσει τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για όλα αυτά τα θέματα, στη νέα ηγεσία του υπουργείου παιδείας. Ενδεικτικά βλέπετε το σχετικό θέμα με την Ο.Λ.Μ.Ε στο https://xenesglosses.eu./2017/01/iche-protini-persi-olme-gia-ton-tropo-diorismou/ και με την Δ.Ο.Ε.:

Μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει να σημειωθεί και ο τρόπος που για μία ακόμα φορά σχεδιάζεται από το υπουργείο να αντιμετωπισθούν τα σημαντικά αυτά θέματα: Δυστυχώς ρουσφετολογικά και αυτό προκύπτει από τις τελευταίες φωτογραφικές μετατάξεις εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε διοικητικές θέσεις, οι οποίοι δύνανται, με τελευταία ρύθμιση του υπουργείου, με αίτησή τους, να μεταταγούν και σε θέση εκπαιδευτικών στην περιοχές που υπηρετούν. Βλέπετε το θέμα:

και στο: https://xenesglosses.eu/2017/01/anastaloun-tora-fotografikes-metataxis-ekpedeftikon-diikitikes-thesis/ .

Στο σημείο αυτό είναι αναγκαίος ο σχολιασμός του γεγονότος ότι το ίδιο υπουργείο που νομοθέτησε τα παραπάνω, είχε αμαυρώσει συνολικά περίπου 4.500 εκπαιδευτικούς που μετατάχθηκαν υποχρεωτικά δυνάμει των διατάξεων του Ν. 4172/2013, από την δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλοι συλλήβδην είναι «μέσα» και «βύσματα», συγκροτώντας επιτροπές διερεύνησης της νομιμότητας των μετατάξεων αυτών και καταλήγοντας να προτείνει την συνολική ανάκλησή τους, η οποία, όπως γνωρίζετε, αποτράπηκε λόγω της άμεσης και στοχευμένης και νομικά και αγωνιστικά κινητοποίησής μας.

Από το υπουργείο η παραπάνω τακτική αναμένονταν, διότι δυστυχώς έτσι λειτουργούν εδώ και χρόνια οι πολιτικοί στην Ελλάδα, τουλάχιστον μέχρι σήμερα: Οι δικές μας μετατάξεις «έχουν καλώς» ενώ των άλλων είναι παράνομες, καταχρηστικές ρουσφετολογικές κλπ. Από το συνδικαλιστικό μας όμως όργανο την Δ.Ο.Ε. η αντιμετώπιση που μας επιφύλαξε τότε, όταν τον Μάιο του 2015, κατατέθηκε η πρόταση της συνολικής ανάκλησης των υποχρεωτικών μετατάξεων, μας εξέπληξε και μας απογοήτευσε: Προφανώς ζυγίζοντας τα μικροσυνδικαλιστικά της συμφέροντα, χαιρέτισε με ενθουσιασμό την πρόταση περί ανακλήσεων συνολικά, αντί να προτείνει και υποστηρίξει την σύσταση οργανικών θέσεων για όλους τους μεταταγμένους και την μετάθεση και όλων των εκπαιδευτικών των προϋπαρχόντων – κοινών ειδικοτήτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με τα μόρια του τελευταίου μεταταγμένου στις περιοχές των συμφερόντων τους, όπως είχε προτείνει τότε η Ο.Λ.Μ.Ε. και η συντονιστική μας  επιτροπή το υποστήριζε.

Όπως όμως προκύπτει και από το παραπάνω υπόμνημα – συνοπτική έκθεση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση που εστάλει από την Δ.Ο.Ε. στον υπουργό, δυστυχώς φαίνεται πως η Δ.Ο.Ε. δεν έχει ακόμα καταλήξει για το αν θα πρέπει να ανακληθούν συλλήβδην όλες οι υποχρεωτικές μετατάξεις ή αν θα πρέπει να τοποθετηθούν οριστικά σε οργανικές θέσεις όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μεταταγμένοι και οι από μετάθεση και οι σε διάθεση ευρισκόμενοι. Βλέπετε σχετικό απόσπασμα: «Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τοποθετήθηκε ξεκάθαρα σχετικά με τις άδικες και  πέρα από νομικούς κανόνες «υποχρεωτικές» μετατάξεις εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (επί υπουργίας κ. Αρβανιτόπουλου και κ. Λοβέρδου) δίχως κανένα εκπαιδευτικό προγραμματισμό, με αδιαφανείς διαδικασίες και όχι μόνο δεν έλυσαν αλλά δημιούργησαν πρόσθετα προβλήματα στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στους λειτουργούς της.  Στη διάρκεια της θητείας των κ.κ. Μπαλτά και Κουράκη πραγματοποιήθηκε διάλογος ο οποίος πέρα από το ότι δεν ολοκληρώθηκε ποτέ δημιούργησε νέα αναστάτωση και αντιπαραθέσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι είναι επιβεβλημένη η επανεξέταση του συνόλου των μετατάξεων με βάση τη νομιμότητα και τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και η άρση όλων των αδικιών που δημιούργησαν και αναμένουμε ακόμα τη δημοσιοποίηση του περίφημου πορίσματος της επιτροπής που εξέτασε τη νομιμότητα ή μη των μετατάξεων που πραγματοποιήθηκαν. Πέρα και πάνω απ’ όλα, όμως, πιστεύουμε  ότι το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην απόδοση όλων των οργανικών θέσεων για εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, σύμφωνα με την καταγραφή των αναγκών που πραγματοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στο πρόσφατο παρελθόν».

Θα πρέπει λοιπόν να υπενθυμίσουμε στην Δ.Ο.Ε., αφενός ότι το θέμα των ανακλήσεων έχει πλέον αμετάκλητα, από διοικητικής απόψεως, αποσυρθεί και δεν υφίσταται τέτοιο ενδεχόμενο και αφετέρου ότι σκοπός της είναι, όπως προβλέπεται και από το καταστατικό της, η ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού συνδικαλιστικού κινήματος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ενάντια στις αυθαιρεσίες, από όπου αυτές και αν προέρχονται, έχοντας σαν όπλο της την ενότητα του εκπαιδευτικού κόσμου στις δίκαιες διεκδικήσεις του.

Θα πρέπει προφανώς να διαμηνύσουμε στην Δ.Ο.Ε. να πάψει τις ακροβασίες και την διαιρετική τακτική και να επιστρέψει έστω και την ύστατη ώρα στην κανονικότητα: Nα υποστηρίξει άδολα και με σθένος, σαν συνδικαλιστικός εκπρόσωπος όλων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, το προφανές: Την σύσταση όλων των οργανικών θέσεων για όλους τους μεταταγμένους των κοινών ειδικοτήτων που δεν έχουν ήδη τοποθετηθεί οριστικά, την στιγμή κατά την οποία νομικά αυτό και μόνο αυτό μπορεί και πρέπει να γίνει, δεδομένου ότι δεν επιτρέπεται αποσπασματική εφαρμογή του νόμου, δηλαδή δεν μπορεί μέρος μόνο των μεταταγμένων του Ν. 4172/2013 να καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις και άλλοι που έχουν μεταταχθεί με τις ίδιες διατάξεις να μένουν ακόμα χωρίς οριστική τοποθέτηση σε οργανικές θέσεις. Αυτό το κάλεσμα προς την Δ.Ο.Ε. θα πρέπει να το απευθύνουμε χωρίς χρονοτριβή αφενός ενόψει και της επίδοσης στο υπουργείο της εξώδικης επιστολής διαμαρτυρίας που έχουμε, ως συντονιστική επιτροπή, συντάξει και υπογράφεται από τους συναδέλφους μας μεταταγμένους των κοινών ειδικοτήτων, που έχουν μείνει χωρίς οριστική τοποθέτηση και αφετέρου ενόψει της σύσκεψης του Δ.Σ της ΔΟΕ με τους αιρετούς ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΠΕ στις 23 Ιανουαρίου 2017.

Είναι αυτονόητο ότι στο κάλεσμα αυτό θα συμμετέχουν όλοι οι συνάδελφοι που συνυπογράφουν την παραπάνω εξώδικη επιστολή διαμαρτυρίας, ενώ ταυτόχρονα προτρέπουμε ιδιαίτερα και τους μεταταγμένους συναδέλφους μας, αφενός των μη κοινών ειδικοτήτων, οι οποίοι, κατόπιν των ενεργειών όλων μας και των πιέσεων που ασκήθηκαν από όλους μας με τον συντονισμό της επιτροπής μας και από τους επιστημονικούς φορείς που μας εκπροσωπούν, πέτυχαν την σύσταση των οργανικών τους θέσεων, και αφετέρου τους μεταταγμένους συναδέλφους των κοινών ειδικοτήτων, που έχουν ήδη τοποθετηθεί οριστικά, να συμμετάσχουν στο κάλεσμά μας αυτό προς την Δ.Ο.Ε., αποδεικνύοντας στην πράξη την συναδελφικότητά τους και ακολουθώντας το ρητό: «Η ισχύς εν τη ενώσει».

Στο σημείο αυτό και επιθυμώντας να κάνουμε την υπέρβαση στο όνομα της ενότητας και της συναδελφικότητας, απευθύνουμε μήνυμα και στους συναδέλφους μας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που προϋπήρχαν σ’ αυτήν πριν από τις υποχρεωτικές μετατάξεις και ταλαιπωρούνται μένοντας χωρίς μετάθεση επί πολλά έτη, λόγω όχι των μετατάξεων αλλά της γενικής έλλειψης διορισμών στην εκπαίδευση εξαιτίας των μνημονίων, να συνυπογράψουν το κάλεσμα αυτό προς την Δ.Ο.Ε. και όλοι μαζί ενωμένοι να ζητήσουμε από την Δ.Ο.Ε. να πιέσει, με όποιο μέσον διαθέτει, το υπουργείο να μεριμνήσει ούτως ώστε, αφού τοποθετηθούν οργανικά όλοι οι υποχρεωτικώς μεταταγμένοι, να διενεργηθούν οι μεταθέσεις σε όλες τις περιοχές συμφερόντων των προϋπαρχόντων συναδέλφων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις μετάθεσής τους σύμφωνα με τα μόρια του τελευταίου υποχρεωτικώς μεταταγμένου της ίδιας ειδικότητας σε κάθε περιοχή και να δοθούν σε όλους οργανικές θέσεις με οριστική τοποθέτηση. Να ζητήσουμε από την Δ.Ο.Ε. να βάλει τέλος στην τακτική του υπουργείου του «διαίρει και βασίλευε», αφού πρώτα εμείς οι ίδιοι, με ομόνοια και σύμπνοια, αποδείξουμε στο συνδικαλιστικό μας όργανο, ότι δεν έχει να υποστηρίξει κανέναν μας έναντι κανενός μας, παρά μόνον όλους τους εκπαιδευτικούς έναντι του υπουργείου.

Να σταματήσει πια η κοροϊδία, ότι δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις για να τοποθετηθούμε σε αυτές όλοι μας, αφού με την επί ετών αδιοριστία και την αθρόα συνταξιοδότηση, υπάρχουν τόσες οργανικές θέσεις, όσες απαιτούνται για να μπει τέλος στην εργασιακή ανασφάλειά μας. Ας μην βασιζόμαστε σε φημολογούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις και τροπολογίες που προωθούνται από διάφορα πολιτικά κέντρα και έχουν ως μόνο στόχο την πελατειακή κομματική δέσμευση των εκπαιδευτικών. Την ικανοποίηση των δικαιωμάτων  μας μόνοι μας και με την συνδικαλιστική μας εκπροσώπηση, θα την διεκδικήσουμε με μεγαλύτερη συνέπεια και επιτυχία.

Όλοι μαζί οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς κανέναν άλλον προσδιορισμό και διαχωρισμό ας πιέσουμε την Δ.Ο.Ε. προς αυτήν την κατεύθυνση, για να δείξουμε σε όλους ότι τίποτε πια δεν μας χωρίζει και δυνατοί με μια φωνή ζητάμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Δεν χρειάζεται φόβος, μόνο με θάρρος και παρρησία ας πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Μην ξεχνάτε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες φέρνουν αποτελέσματα: Θυμηθείτε το κάλεσμα της επιτροπής αντίδρασης στην αντιεκπαιδευτική υπουργική απόφαση Φίλη προς την ΔΟΕ, το οποίο κατέληξε στην άσκηση της αίτησης ακύρωσης από την ΔΟΕ κατά της υπουργικής αυτής απόφασης.

Για συμμετοχή στο κάλεσμα προς την Δ.Ο.Ε., παρακαλούμε αποστείλετε:

  • Ονοματεπώνυμο,
  • Ειδικότητα,
  • Περιοχή υπηρέτησης
  • Υπηρεσιακή κατάσταση

στο e-mail ozarampo@ath.forthnet.gr . Τηλέφωνο επικοινωνίας 6979774768.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Ν. 4172/2013

Ολυμπία Ζαραμπούκα


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...