Home / Featured / Έγινε και αυτό… με ερωτηματολόγιο του Δήμου το άνοιγμα σχολείων. Ποιος θα απαντήσει; Φυσικά οι Διευθυντές

Έγινε και αυτό… με ερωτηματολόγιο του Δήμου το άνοιγμα σχολείων. Ποιος θα απαντήσει; Φυσικά οι Διευθυντές

Δημοσιεύτηκε: 10:21 μμ Ιανουάριος 13th, 2017  


The questionnaire

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την Κυριακή το μεσημέρι θα ανακοινωθεί από τον δήμο Θεσσαλονίκης η απόφαση του δημάρχου, σχετικά με το ποια σχολεία θα είναι κλειστά από Δευτέρα. Συνεπώς, όλα τα υπόλοιπα θα λειτουργήσουν κανονικά.

Αυτό ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης για δράσεις παιδείας, Αναστάσιος Τελίδης.

«Από χθες αλλάξαμε τον τρόπο του συντονισμού, ώστε να μπορέσουμε να αποδώσουμε τα μέγιστα. Έχουμε ξεκινήσει την καταγραφή. Αυτή τη στιγμή στο επίπεδο των 229 σχολικών μονάδων έχουμε σαφή εικόνα για τις 150. Από αυτές τις 150 τουλάχιστον 65, δηλαδή κοντά στις μισές, μας δηλώνουν ότι μπορούν να ανοίξουν ακόμη και αυτή τη στιγμή, άρα τη Δευτέρα θα είναι ανοιχτές. Από εκεί και πέρα στις υπόλοιπες όπου έχουμε μια καταγραφή προβλημάτων, τα συνεργεία του Δήμου επανδρωμένα και ενισχυμένα με τους ανθρώπους από την κοινωφελή εργασία, που σήμερα προσελήφθησαν από το δήμο και κατευθείαν στέλνονται στα σχολεία, θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν όλα τα άλλα προβλήματα που αναφέρουν οι διευθυντές, τουλάχιστον αυτά που είναι άμεση η επίλυσή τους» ανέφερε χαρακτηριστικά. Στόχος είναι τη Δευτέρα τουλάχιστον τα 2/3 των σχολικών μονάδων του Δήμου Θεσσαλονίκης να λειτουργήσουν, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει επιδείνωση του καιρού.

Ωστόσο, ο κ.Τελίδης διευκρίνισε ότι πολλά προβλήματα διαπιστώνονται στις σωληνώσεις των κτιρίων αφού λιώσει ο πάγος σε αυτές και τότε μπορούν να εντοπιστούν διαρροές. Στο σημείο αυτό επισήμανε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει έναν τεράστιο αριθμό σχολικών διδακτηρίων, τα στην πλειονότητά τους είναι πολύ παλιά.

Σε κάθε περίπτωση, τα συνεργεία εργάζονται διαρκώς από χθες το μεσημέρι. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους αρμόδιους των τεχνικών υπηρεσιών και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, ενώ παράλληλα η σχολική επιτροπή έχει αναλάβει τον καθαρισμό των σχολικών αυλών σε επίπεδο που χρειάζεται αποχιονισμός.

Σε μεγάλες σχολικές μονάδες,, όπου είναι εφικτή η πρόσβαση αποχιονιστικού μηχανήματος, ιδιώτης θα ρίξει αλάτι και με δικά του συνεργεία θα φροντίσει να καθαρίσει την πρόσβαση στα διδακτήρια. Από την άλλη πλευρά σε σχολεία που δεν υπάρχει πρόσβαση αποχιονιστικού μηχανήματος, στόχος των υπηρεσιών του δήμου είναι να εξασφαλιστεί η πρόσβαση των μαθητών σε αυτά -ωστόσο δεν θα προαυλίζονται τις πρώτες μέρες.

Η ΣΥΣΚΕΨΗ

Σύσκεψη με αντικείμενο την προετοιμασία των σχολικών μονάδων του Δήμου Θεσσαλονίκης και την ομαλή επαναλειτουργία τους από την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, στο Δημαρχείο.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, Έλλη Χρυσίδου, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γεωργία Ρανέλλα, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις Παιδείας, Αναστάσιος Τελίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Όπως αποφασίστηκε, σε ό,τι αφορά τα ήδη καταγεγραμμένα προβλήματα σε σχολικές μονάδες (καυστήρες, υδραυλικές εγκαταστάσεις κ.ά.) τα οποία έχουν ήδη κοινοποιηθεί στις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης και στις σχολικές επιτροπές, οργανώνονται ομάδες εργασίας, ανά κοινοτικό διαμέρισμα, με στόχο την αποκατάσταση των ζημιών.

Στο μεταξύ, σε μία ακόμη απόπειρα καταγραφής του συνόλου των αναγκών, ο Δήμος Θεσσαλονίκης ενημερώνει άμεσα με ερωτηματολόγιο που στέλνει στους διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του, ώστε να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε το εκτεταμένο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή.

Στόχος είναι η ενημέρωση του Δήμου για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία να ολοκληρωθεί έως και το πρωί της Κυριακής 15 Ιανουαρίου, ώστε να καταστεί σαφές ποιες μονάδες θα είναι σε θέση να επαναλειτουργήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, συνεργεία του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου και εξωτερικοί συνεργάτες προχωρούν στον καθαρισμό των αύλειων χώρων και στη δημιουργία διαδρόμων ασφαλούς προσέλευσης των μαθητών.

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

https://fresh-education.blogspot.gr/

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...