Home / Featured / Διαγωνισμός για τους νέους εκπαιδευτικούς ή ποσόστωση; Τι δυνατότητες υπάρχουν

Διαγωνισμός για τους νέους εκπαιδευτικούς ή ποσόστωση; Τι δυνατότητες υπάρχουν

Δημοσιεύτηκε: 6:21 μμ Ιανουάριος 6th, 2017  


ASEP

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για το νέο σύστημα διορισμών.

Μπορεί το Υπουργείο να δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει για σύστημα διορισμών όμως όλο το προηγούμενο διάστημα το επιτελείο του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, που πλέον στελεχώνει το πολιτικό γραφείο του κ. Γαβρόγλου ,εξέταζε τρόπους για διορισμό των παλιών εκπαιδευτικών αλλά και για να δοθεί η δυνατότητα σε νέους να διεκδικήσουν θέση στο δημόσιο.

Στους νέους εκπαιδευτικούς είχε αναφερθεί στις προγραμματικές δηλώσεις του πέρσι ο Νίκος Φίλης:
«Αναλόγως, λοιπόν, της πορείας των δημόσιων οικονομικών οι χιλιάδες προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών θα δώσουν τη δυνατότητα σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς που ανακυκλώνονται ως αναπληρωτές στην εκπαίδευση, αλλά και σε χιλιάδες νέους πτυχιούχους οι οποίοι τελειώνουν τις σπουδές τους μέσα στην καρδιά της κρίσης, με το φάσμα της ανεργίας και της μετανάστευσης, να ζήσουν την κανονικότητα, να έχουν ευκαιρίες απασχόλησης κα προσφοράς στη χώρα μας».
Μοριοδότηση για τους παλιούς

Για τους παλιούς εκπαιδευτικούς οι δικές μας πληροφορίες κάνουν λόγο για σύστημα μοριοδότησης χωρίς γραπτό διαγωνισμό αλλά με κριτήρια υπό την αιγίδα του ΑΣΕΠ.  Προϋπηρεσία, προηγούμενοι ΑΣΕΠ, βαθμός πτυχίου και κοινωνικά κριτήρια ενδεχομένως να συμπεριλαμβάνονται στα κριτήρια άλλωστε και ένα σύστημα που είχε δοθεί πέρσι στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Παιδείας για προσλήψεις αναπληρωτών μοριοδοτούσε τα πιο πάνω κριτήρια. Φυσικά τίποτα δεν έχει κλειδώσει και θα προηγηθούν συναντήσεις με ΔΟΕ και ΟΛΜΕ οι οποίες όμως, όπως έχει δείξει το παρελθόν, δεν συμφωνούν με γραπτό διαγωνισμό. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Πως μπορούν να διοριστούν οι νέοι εκπαιδευτικοί;

Επειδή οι νέοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν τις προϋπηρεσίες των παλιότερων είναι σίγουρο ότι σε έναν διαγωνισμό με κριτήρια οι νέοι δεν έχουν ελπίδα. Η απλή λογική λοιπόν λέει ότι ίσως οι νέοι εκπαιδευτικοί κληθούν να δώσουν γραπτό διαγωνισμό για να διεκδικήσουν ένα ποσοστό των θέσεων ίσως της τάξης του 30%.  Κατά καιρούς και ο προηγούμενος υπουργός Παιδείας είχε αναφερθεί σε γραπτό διαγωνισμό που όμως απαιτούσε χρόνο.
Το σενάριο της ποσόστωσης σε διαγωνισμό με κριτήρια:
Ίσως όμως να υπάρχει και άλλη μια δυνατότητα που δεν απαιτεί γραπτό διαγωνισμό και να στηρίζεται σε νόμο που προβλέπει ότι ένα ποσοστό θέσεων μπορεί να διεκδικείται και από άτομα χωρίς εμπειρία. Το xenesglosses.eu αναζήτησε τη σχετική νομοθεσία και εντόπισε το νόμο 3812/2009 και το άρθρο 7:
Επανακαθορισμός εμπειρίας για διορισμό ή πρόσληψη προσωπικού Το δέκατο εδάφιο της περίπτωσης Β΄ της παρ. 2 του άρθρου 18 του ν. 2190/1994, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 3 του άρθρου 12 του ν. 3146/2003 και τελικά με την παρ. 1 του άρθρου 35 του ν. 3731/2008 (ΦΕΚ 263 Α), αντικαθίσταται ως εξής: «α. Η κατάταξη όλων των υποψηφίων, εχόντων και μη εχόντων εμπειρία, γίνεται με βάση τη βαθμολογία τους σε όλα τα βαθμολογούμενα κριτήρια. Η εμπειρία δεν λαμβάνεται υπόψη ως βαθμολογούμενο κριτήριο για το πενήντα τοις εκατό (50%) των θέσεων που προκηρύσσονται ανά φορέα, κλάδο ή ειδικότητα. Για κλάσμα μισής μονάδας και πάνω, διατίθεται μία θέση στην κατηγορία όσων έχουν εμπειρία.
β. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που, από ειδική διάταξη νόμου ή κατά τον οργανισμό ή κανονισμό του οικείου φορέα, η εμπειρία προβλέπεται ως προϋπόθεση διορισμού ή πρόσληψης.»
Παραθέτουμε και τι έλεγε η αιτιολογική έκθεση:
Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου αφορούν στη διαδικασία πρόσληψης τακτικού προσωπικού με σειρά προτεραιότητας και το εύρος που λαμβάνεται υπόψη ως βαθμολογούμενο κριτήριο η εμπειρία . Με τη ρύθμιση αυτή, για το 50% των προκηρυσσόμενων θέσεων κατά κλάδο και ειδικότητα δεν λαμβάνεται υπόψη η εμπειρία ως βαθμολογούμενο κριτήριο. Επομένως αποκαθίσταται μία αδικία που υφίσταντο νεαροί σε ηλικία υποψήφιοι χωρίς εργασιακή εμπειρία, καθόσον το ποσοστό αυτό ανήρχετο στο 35% και δεν ήταν δεσμευτικό αλλά δυνητικό. ∆ιατηρείται πάντως η εξαίρεση από τη ρύθμιση αυτή στις περιπτώσεις που η εμπειρία προβλέπεται ως προϋπόθεση διορισμού ή πρόσληψης κατά τον οργανισμό ή κανονισμό του οικείου φορέα ή από ειδική διάταξη νόμου.
Τι έλεγε εγκύκλιος εφαρμογής του νόμου το 2010
Επανακαθορισμός εμπειρίας για διορισμό ή πρόσληψη προσωπικού ( τακτικό προσωπικό) Με τις διατάξεις του άρθρου 7 προβλέπεται ότι για το 50% των προκηρυσσομένων θέσεων ανά φορέα, κλάδο ή ειδικότητα δεν θα λαμβάνεται υπόψη η εμπειρία ως βαθμολογούμενο κριτήριο. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζονται ισότιμα οι υποψήφιοι που διαθέτουν προϋπηρεσία και όσοι δεν είχαν απασχοληθεί τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα πριν τη συμμετοχή τους σε προκήρυξη του ΑΣΕΠ.

 

10 Σχόλια

  1. Γραφετε ανακριβειες. »οι νέοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν τις προϋπηρεσίες των παλιότερων είναι σίγουρο ότι σε έναν διαγωνισμό με κριτήρια οι νέοι δεν έχουν ελπίδα.»
    Το αντιθετο ακριβως, οι νεοι εχουν ελπιδα μονο με αυτον τον τροπο, να διαγωνιστουν με βαση τον 3848 και την μοριοσοτηση που προβλεπει. Τα 16,8 μορια της ανωτερης προυπηρεσιας δεν θα κανουν την διαφορα, γιατι υπερεχει η γραπτη εξεταση. με κανενα αλλο τροπο δεν θα εχουν ευκαιρια.

    • Έχει ήδη προταθεί ποσόστωση 30% επι Φίλη για τις θέσεις για νέους μένει να δούμε αν θα το προχωρήσει έτσι ο νέος Υπουργός.

      • Ειναι οτι χειροτερο αυτο. Οσοι εχουν μεσαια ή ελαχιστη προυπηρεσια τελειωσαν. Τι αλχημειες ειναι αυτες? με ποιο κριτηριο θα επιλεχθουν οι νεοι? Ο νομος ειναι ενας και πρεπει να εφαμροστει. Ο 3848 με οτι προβλεπει. αυριο κιολας.

        • Ναι Νίκη το ξέρω αυτό είναι το δύσκολο. Λογικά το νέος πρέπει να οριστεί με κάποιο τρόπο αν προχωρήσουν έτσι

        • Ο 3848 είναι εξαιρετικά προβληματικός διότι προβλέπει ανοιχτό διαγωνισμό, δηλαδή διαγωνισμό χωρίς καμία δέσμευση του κράτους για αριθμό μόνιμων διορισμών. Οι επιτυχόντες θα είχαν απλώς ως κέρδος ότι θα προσλαμβάνονταν ως αναπληρωτές για 3 χρόνια. Ουσιαστικός στόχος του νόμου ήταν ο περιορισμός των μόνιμων διορισμών και η εναλλαγή των απασχολούμενων στην εκπαίδευση κάθε 3 χρόνια, ώστε κανείς να μην κατοχυρώνει δικαιώματα.

  2. Προσωπικά όλο αυτό με προβληματίζει ως προς το εξής: οι δανειστές γνωρίζουν και έχουν εγκρίνει τους μόνιμους διορισμούς; επειδή τις τελευταίες δύο φορές που μας μίλησαν περί ΑΣΕΠ έγιναν εκλογές…. οπότε μη φαγωθούμε για πολλοστή φορά οι συνάδελφοι νέοι και παλιοί όλων των ειδικοτήτων άδικα….

    • Οι δανειστές για το 2017 έχουν εγκρίνει 1 πρόσληψη ανά 4 αποχωρήσεις στο δημόσιο, το που θα πάρει το κανονίζει η κυβέρνηση σε 6 χρόνια έχουν γίνει 30.000 αποχωρήσεις εκπαιδευτικών και μόνο 480 προσλήψεις ενώ με το 1 προς 5 που ίσχυε έως το 2016 η παιδεία θα έπρεπε να έχει 6.000 περίπου προσλήψεις. Είναι θέμα καθαρά κυβέρνησης απλά εκμεταλλεύονται το όλο μπλέξιμο με την πολυνομία , την φαγωμάρα των εκπαιδευτικών και την μη σωστή διεκδίκηση και όλες αυτές οι προσλήψεις κατέληξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλού. Άτολμία των υπουργών παιδείας είναι καθαρά.

  3. Δεν αναιρείτε αυτό που είπα: να μη γίνει τίποτα τελικά παρά εκλογές, δημοψηφίσματα και ό,τι άλλο ευφάνταστο τέλος πάντων υπάρχει εκτός από μόνιμους διορισμούς. Εδώ δεν το αποκλείει η ίδια η κυβέρνηση απλά «παλεύει» για να μη γινουν εκλογές εκτός ανατραπούν τα δεδομένα…… οπότε γιατί να τρελαθούμε όλοι από την αγωνία μας και να σπέρνουμε τον πανικό;;;;; εγώ πολύ καλοπροαίρετα το λέω πάντως.

  4. Και στη τελική ευχομαι ολόψυχα να βγω ψεύτρα…

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...