Home / HEADER-NEWS / Απολύθηκαν αν και το ΚΥΣΠΕ έκρινε τις απολύσεις παράνομες και καταχρηστικές

Απολύθηκαν αν και το ΚΥΣΠΕ έκρινε τις απολύσεις παράνομες και καταχρηστικές

Δημοσιεύτηκε: 12:42 μμ Ιανουάριος 15th, 2017  


law

Ένα ακόμη κρούσμα άρνησης εφαρμογής της νομοθεσίας και πιο συγκεκριμένα του Ν. 4415/2016 παρατηρήθηκε στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο Neue Schule Athen, σύμφωνα με καταγγελία της ΟΙΕΛΕ.

Δύο εκπαιδευτικοί, η μία δασκάλα και άλλη καθηγήτρια Γερμανικής Φιλολογίας, των οποίων καταγγέλθηκε η σύμβαση και η απόλυσή τους κρίθηκε παράνομη ως καταχρηστική από το ΚΥΣΠΕ προσήλθαν στις 13/01/2017 στο σχολείο για να αναλάβουν υπηρεσία. Η ιδιοκτησία του σχολείου αρνήθηκε να αναλάβουν οι εκπαιδευτικοί τα διδακτικά τους καθήκοντα, παραβιάζοντας έτσι το άρθρο 28 του Ν. 4415/2016.

Σε σχετική καταγγελία του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (O.I.E.Λ.Ε.) προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής κ. Χαράλαμπο Λόντο αναφέρονται τα εξής:

Κύριε Περιφερειακέ Διευθυντή,

Σήμερα έλαβε χώρα βαρύτατη παραβίαση του Ν. 4415/2016 στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο Neue Schule Athen.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμβάσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ 70 Κυριακοπούλου Αθανασία και Φαναριώτη Παρασκευή που υπηρετούν στο εκπαιδευτήριο Neue Schule Athen καταγγέλθηκαν τον Ιούλιο του 2016.

Οι εκπαιδευτικοί, όπως δικαιούνταν βάσει των προβλέψεων του Ν. 4415/2016, προσέφυγαν κατά των καταγγελιών σύμβασης θεωρώντας ότι η απόλυσή τους είχε εκδικητικό χαρακτήρα.

Το ΚΥΣΠΕ εξέτασε τις υποθέσεις και δικαίωσε τις εκπαιδευτικούς κρίνοντας τις καταγγελίες σύμβασης παράνομες ως καταχρηστικές.

Οι εκπαιδευτικοί παρουσιάστηκαν σήμερα στο σχολείο για να αναλάβουν καθήκοντα, όμως η ιδιοκτησία του σχολείου αρνήθηκε να εφαρμόσει την απόφαση του ΚΥΣΠΕ απαγορεύοντας την είσοδο των συναδέλφων μας στην τάξη.

Επειδή η συγκεκριμένη πράξη της ιδιοκτησίας του σχολείου αποτελεί ευθεία παραβίαση του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου για την ιδιωτική εκπαίδευση και επειδή για το εν λόγω εκπαιδευτήριο εκκρεμεί η εξέταση σοβαρότατων καταγγελιών για τη λειτουργία του και για την παραβίαση ανθρώπινων και εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, ζητούμε να προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια για να επισπευστούν οι έλεγχοι για το σχολείο και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι περιφρονούν νόμους και θεσμούς.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                    

 

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...