Home / HEADER-NEWS / Η ακτινογραφία των Υπηρεσιακών Εκλογών Δ.Ε. (του Πάνου Ντούλα)

Η ακτινογραφία των Υπηρεσιακών Εκλογών Δ.Ε. (του Πάνου Ντούλα)

Δημοσιεύτηκε: 10:00 μμ Ιανουάριος 14th, 2017  


PSIFOFORIA

Μια μελέτη μου για τις Υπηρεσιακές Εκλογές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νοέμβρη 2016.

Ευχαριστώ θερμά τους δεκάδες συντρόφους-ισσες και συναδέλφους-ισσες από όλη την Ελλάδα που βοήθησαν να φτιαχτεί αυτή. Είναι κάπως μακροσκελής και βαριά (60 σελίδες κι άλλες 120 σελίδες το Παράρτημα, σχεδόν 10 MB στο pdf), αφού αναλύει όλες τις κάλπες που στήθηκαν στην Ελλάδα και περιλαμβάνει 38 κύριους Πίνακες, 25 Διαγράμματα, 12 Χάρτες και 8 Αφίσες (με λινκ στο υπόλοιπο υλικό των εκλογών – διακηρύξεις, απολογισμοί, σταυροδοσία, αποφάσεις, κτλ) αλλά άξιζε τον κόπο.

Ναστε καλά όλες κι όλοι! Καλή ανάγνωση!

Ο στόχος αυτής της μελέτης είναι να καταγράψει και να παρουσιάσει συγκριτικά τα αποτελέσματα των εκλογών του 2016 για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ).

Η παρουσίαση είναι πιο αναλυτική για το πιο «κεντρικοπολιτικό» ΚΥΣΔΕ, όπου κάθε μέγεθος αναλύεται διαχρονικά και συγχρονικά. Αναφορά γίνεται επίσης στις μικρότερες και πιο τοπικές κάλπες (ΑΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΔΕ), όπου όμως, όσον αφορά στην ταξινόμηση, αξίζει να θυμόμαστε ότι οι ομαδοποιήσεις είναι πιο χαλαρές κι ότι χρειάζεται ένας βαθμός αφαίρεσης στην κατάταξη των διαφόρων σχημάτων σε λίστες και στήλες: ο γαλαξίας του διεκδικητισμού στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δεν έχει μόνο 5 ή 6 χρώματα απαραίτητα.

Η μελέτη συνοδεύεται από 38 κύριους Πίνακες και 25 Διαγράμματα (με τη βοήθεια του Excel), 12 χωροπληθικούς Χάρτες (με τη βοήθεια του mapchart.net και του GIMP) και 8 Αφίσες. Κάποια από αυτά τα στοιχεία είναι ενσωματωμένα στο κυρίως σώμα ενώ όλα βρίσκονται συγκεντρωμένα κι αναλυτικά στα Παραρτήματα, τα οποία περιέχουν όλα τα αποτελέσματα καθώς και συγκριτικά με το 20141.

Σημειωτέον ότι η ανάλυση βασίζεται στα προσωρινά ανεπίσημα αποτελέσματα οπότε μπορεί να υπάρχουν μικρές κι επουσιώδεις διαφοροποιήσεις μετά την ανακοίνωση των τελικών 2 (κυρίως στους μεμονωμένους και στα άκυρα).

Εννοείται ότι η κατάταξη και όλα τα λάθη βαραίνουν αποκλειστικά τον γράφοντα. Ευπρόσδεκτες οι όποιες παρατηρήσεις, διορθώσεις και βελτιώσεις. Ευχαριστώ για αυτήν την εργασία τον μηχανισμό των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων, της ΟΛΜΕ και των άλλων παρατάξεων καθώς και δεκάδες συναδέλφους και καλούς φίλους σε όλη την Ελλάδα για τις πολύτιμες παρατηρήσεις τους σε σχέση με τις τοπικές ιδιομορφίες.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα της εργασίας

Ο Πάνος Ντούλας είναι καθηγητής Αγγλικής στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Κορίνθου, έχοντας υπηρετήσει και σε άλλα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Καλύμνου και της Κορινθίας. Είναι ενεργός συνδικαλιστής με τις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις, εκλεγμένος παλιότερα στο ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου (με την Αγωνιστική Παρέμβαση και τη Νίνα Γεωργιάδου) και στη συνέχεια στο ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας (με το ΔΙΚΤΥΟ και τον Αριστοκλή Χαρμπίλα) κι έχοντας υπηρετήσει τις δύο Ενώσεις από πολλές θέσεις, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Προέδρου.

Τη χρονιά 2014-15 υπήρξε Ειδικός και στη συνέχεια Γενικός Γραμματέας του ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ, επί Προεδρίας ΚΕΜΕΤΕ Παύλου Χαραμή (Προεδρία ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη και Γ.Γραμματεία ΟΛΜΕ Γιώργου Δεμερδεσλή). Τη διετία 2015-16 υπήρξε τακτικός Αιρετός ΠΥΣΔΕ Κορινθίας (με την ΑΚΕ-ΔΙΚΤΥΟ και αναπληρωματικό τον Πάνο Κατσούλα) ενώ τη διετία 2017-18 θα είναι τακτικός Αιρετός ΑΠΥΣΔΕ Πελοποννήσου (με την ΕΑΚ και αναπληρωματικό τον Σπύρο Σβερκούνο).

Δείτε την μελέτη:

ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ Υπηρεσιακών Εκλογών ΔΕ 2016


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...