Home / HEADER-NEWS / Ζουράρις στον ΣΚΑΙ – Τι είπε για PISA, αρχαία ελληνικά, θρησκευτικά και Φίλη

Ζουράρις στον ΣΚΑΙ – Τι είπε για PISA, αρχαία ελληνικά, θρησκευτικά και Φίλη

Δημοσιεύτηκε: 5:02 μμ Δεκέμβριος 11th, 2016  


zouraris6

«Ανησυχητικά τα αποτελέσματα της PISA»

Ο κ. Ζουράρις εκφράζει την ανησυχία του για τις επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών σε σχέση με εκείνες των συμμαθητών τους από άλλες χώρες, στο τεστ διεθνούς αξιολόγησης PISA.

«Είμαστε πολύ κάτω από τον μέσο όρο, παρότι υπάρχουν αρκετά σχολεία, τα οποία κατέγραψαν καλές επιδόσεις. Θα δούμε τι μπορεί να γίνει. Σίγουρα πρέπει να βελτιώσουμε την δομή των δημόσιων σχολείων» αναφέρει ο υφυπουργός Παιδείας.

Για το μάθημα των αρχαίων ελληνικών, ο κ. Ζουράρις επαναφέρει την πρόταση του για ένταξη τους στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό υπό τη μορφή παιχνιδιού, ενώ προαναγγέλλει τη δημιουργία τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας αρχαίων ελληνικών στην Α’ και Β’ Γυμνασίου και Λυκείου.

Για τα θρησκευτικά, ο κ. Ζουράρις υποστηρίζει πως «συνεχίζεται ο διάλογος και προσωρινώς θα διδάσκονται ως έχουν, λαμβάνοντας υπόψιν τις παρατηρήσεις των θεολόγων και του παιδαγωγικού ινστιτούτου».

Τέλος, ο κ. Ζουράρις αναφέρεται με ιδιαιτέρως κολακευτικά λόγια για τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη. «Δεν έχει ξαναγίνει όλοι οι δάσκαλοι και όλα τα βιβλία να βρίσκονται στη θέση τους κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Πρόκειται για την μεγαλύτερη επιτυχία της τελευταίας 30ετίας» κατέληξε ο κ. Υφυπουργός Παιδείας

Πηγή: https://www.skai.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...