Home / HEADER-NEWS / Τον Μάρτιο η ολοκλήρωση του διαλόγου για την κατάργηση των Πανελλαδικών. Από πότε θα ισχύσει

Τον Μάρτιο η ολοκλήρωση του διαλόγου για την κατάργηση των Πανελλαδικών. Από πότε θα ισχύσει

Δημοσιεύτηκε: 6:22 μμ Δεκέμβριος 9th, 2016  


panelladikes_exetaseis_2

Επέκταση του ολοήμερου δημοτικού ακόμη και στα μονοθέσια σχολεία και αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση στα 250 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό ενώ τόνισε ότι τον Μάρτιο θα ολοκληρωθεί ο διάλογος για την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων και η αλλαγή του συστήματος θα ισχύσει για όσους θα είναι στην Α’ Λυκείου

Για την κατάργηση των Πανελλαδικών ο κ. Γαβρόγλου «άμεσα η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, αξιοποιώντας τις προτάσεις που διαμορφώθηκαν στη διάρκεια του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου, τις επεξεργασίες του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, τις απόψεις εμπειρογνωμόνων, των εκπαιδευτικών φορέων, αλλά και προτάσεων που έχουν διατυπωθεί τα τελευταία 20 χρόνια, μέσα από ένα διάλογο που θα μεταδίδεται και από το Κανάλι της Βουλής, καλείται να καταλήξει σε ένα πλαίσιο προτάσεων, για το τετράπτυχο «Αναβάθμιση τελευταίων τάξεων του Λυκείου, αξιόπιστο Εθνικό Απολυτήριο, κατάργηση Πανελληνίων, και αναμόρφωση των πρώτων ετών των ΑΕΙ»» είπε ο Κ. Γαβρόγλου και πρόσθεσε:

«Ελπίζουμε μέχρι τον Μάρτιο να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες πολιτικές αποφάσεις και να γνωρίζουν όσοι θα είναι στην πρώτη Λυκείου ποιο θα είναι το νέο σύστημα. Να προγραμματίσουμε δηλαδή σε βάθος τριετίας. Μέχρι τότε θα ισχύουν οι Πανελλήνιες με τη σημερινή τους μορφή».

https://www.dikaiologitika.gr/

Η εγκύκλιος για τις Πανελλαδικές 2017 για τα ΓΕΛ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...