Home / Featured / Την Τρίτη ξεκινά η ενισχυτική στα Γυμνάσια. Δείτε το Πρόγρόγραμμα

Την Τρίτη ξεκινά η ενισχυτική στα Γυμνάσια. Δείτε το Πρόγρόγραμμα

Δημοσιεύτηκε: 9:33 πμ Δεκέμβριος 18th, 2016  


kathigitis

Την Τρίτη αρχίζουν τα μαθήματα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας για τους μαθητές του Γυμνασίου, και θα κρατήσουν για πέντε μήνες, έως τη λήξη του διδακτικού έτους (31/5). Έτσι, δεκάδες χιλιάδες μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να υποστηριχθούν στα μαθήματα της Γλώσσας, της Λογοτεχνίας, των Αρχαίων, των Μαθηματικών, της Φυσικής, αλλά και των Αγγλικών -για πρώτη φορά. Πρόκειται για κίνηση πολύ σημαντική για να «γλιτώσουν» τα έξοδα της παραπαιδείας οι γονείς.

Τη Δευτέρα το πρωί οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πρέπει να αναρτήσουν στην ιστοσελίδα τους σχετικό πίνακα που θα αποτυπώνεται η κατανομή ειδικοτήτων – ωρών ανά Σχολικό Κέντρο Ενισχυτικής Διδασκαλίας (ΣΚΑΕ). Την Τρίτη το πρωί θα γίνουν οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών που θα αναλάβουν τα μαθήματα. Έτσι μετά τη λήξη του ωρολόγιου προγράμματος, οι αιτούντες μαθητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις περαιτέρω ώρες της ενισχυτικής σε ένα από τα 420 ΣΚΑΕ.

Σημειωτέον, η αξιολόγηση και επιλογή των μαθητών που χρήζουν Ενισχυτικής Διδασκαλίας έγινε με ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η Ενισχυτική Διδασκαλία είχε ξεκινήσει στις αρχές Μαρτίου, ενώ εξίσου είχε καθυστερήσει η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στο Λύκειο. Για φέτος, στόχος είναι μετά τις γιορτές να προγραμματιστεί, τουλάχιστον για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, με τη συμβολή των καθηγητών που θέλουν να συμπληρώσουν το ωράριό τους. Αυτή η επιθυμία εκφράστηκε και στην πολύωρη σύσκεψη που είχαν την Πέμπτη οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Σημειωτέον, έχει καθιερωθεί και ταχύρρυθμη Ενισχυτική Διδασκαλία για τους μαθητές που δεν θα πετύχουν προβιβάσιμο βαθμό σε κάποια από τα μαθήματα στις εξετάσεις του Μαΐου.

Ωρολόγιο πρόγραμμα 2016-2017

Για την πρώτη τάξη Γυμνασίου:

3 ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

2 ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

3 ώρες Μαθηματικά

1 ώρα Φυσική

2 ώρες Αγγλικά

Για τη δεύτερη τάξη Γυμνασίου:

3 ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

2 ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

3 ώρες Μαθηματικά

1 ώρα Φυσική

1 ώρα Χημεία

2 ώρες Αγγλικά

Για την τρίτη τάξη Γυμνασίου:

3 ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

2 ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

3 ώρες Μαθηματικά

1 ώρα Φυσική

1 ώρα Χημεία

2 ώρες Αγγλικά

Μ.ΚΩ.

ΑΥΓΗ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...