Home / HEADER-NEWS / Στόχος να γίνει υποχρεωτικό και το Λύκειο

Στόχος να γίνει υποχρεωτικό και το Λύκειο

Δημοσιεύτηκε: 9:24 μμ Δεκέμβριος 14th, 2016  


476161_lykeio-demenikon

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Επέκταση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και στο Λύκειο είναι ένας από τους στόχους του νέου υπουργού Παιδείας που δήλωσε ότι «προφανώς θέλουμε να επεκτείνουμε την υποχρεωτική εκπαίδευση πια και στο Λύκειο. Να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις του ωρολογίου προγράμματος».

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι το λύκειο «είναι η πιο σύνθετη παράμετρος σε όλο το σχολικό θεσμό από τα προνήπια μέχρι και τα μεταπτυχιακά. Και είναι πολύ σύνθετος διότι όλη η κοινωνία έχει συναινέσει ότι το λύκειο ειδικά είναι μια μεταβατική περίοδος».

Ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε επίσης ότι «ουσιαστικά το σχολείο μας μέχρι και την Α’ λυκείου τα καταφέρνει. Η Β’ και η Γ’ Λυκείου χωρίς την ευθύνη των εκπαιδευτικών και χωρίς την ευθύνη των παιδιών, αλλά κυρίως με ευθύνη της υπόλοιπης κοινωνίας, δεν είναι απρόσωπη η κοινωνία, έχει καταρρεύσει. Δεν θεωρείται ότι εκεί επιτελείται ένα ουσιαστικό εκπαιδευτικό έργο. Αυτό λοιπόν που θέλουμε είναι να αναβαθμίσουμε τις τελευταίες τάξεις του λυκείου ώστε κατ’ αρχήν το εθνικό απολυτήριο που θα παίρνουν να έχει μια ουσία».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...